1 серпня відзначають свято Всесвітній день павутиння 2022


1 серпня відзначають свято Всесвітній день павутиння 2022
Опубликовано: 31.07.2022


читать на русском   read in English

Чому ми святкуємо Міжнародні дні?


Міжнародні дні та тижні є приводом для освіти громадськості із хвилюючих питань, мобілізації політичної волі та ресурсів для вирішення глобальних проблем, а також для святкування та закріплення досягнень людства. Існування міжнародних днів передувало створення ООН, але ООН використала їх як інструмент захисту інтересів. Ми також наголошуємо на інших знатних датах ООН. 1 серпня відзначають свято - Всесвітній день павутини 2022 року.


День історії Всесвітнього павутиння


Всесвітня павутина - революційна технологія, що призвела до створення тисяч інших винаходів, які сьогодні правлять світом. Однак минуло кілька років, перш ніж Всесвітня павутина була помічена масами.


Пропозиція для WWW була розроблена Тімом Бернерсом-Лі у 1989 році та далі вдосконалена за допомогою Роберта Кайо, бельгійського інженера із інформатики та вченого. Разом вони змогли розробити протокол передачі гіпертексту (HTTP), а потім налаштувати його для випуску на початку 1992 року. Як і багато інших технологій, WWW спочатку не призначалася для публіки й була розроблена для використання фізиками для обміну інформацією. дані. Однак коли Всесвітня павутина стала доступною публіці, вона миттєво стала хітом. Тоді це була розкіш, а сьогодні потреба. Популярність платформи різко зросла, коли було створено перший веб-сайт та у мережі почали з'являтися фотографії.


Перша фотографія була завантажена Бернерсом-Лі у 1992 році. З того часу Всесвітня павутина не зупинялася, та, окрім того, вона виявилася найшвидшим засобом комунікації, набравши до середини 1990-х мільйони активних користувачів. Але це був лише початок - до 21 століття використання Інтернету переросло у просунуті смартфони, які працювали більш-менш як ПК. Сьогодні доступ до всесвітньої мережі можна отримати через ігрові пристрої, стільникові телефони, ноутбуки та навіть годинник.


У березні 1989 року Бернерс-Лі представив менеджерам ЦЕРН пропозицію щодо системи управління інформацією, яка використала б гіпертекст для зв'язування документів на різних ПК, підключених до Інтернету. Гіпертекст, термін, придуманий 1963 року, дозволяє людині отримати документ чи фрагмент контенту, клацнувши закодоване слово чи фразу.


Пропозиція, названа його босом розпливчастим, але захоплюючим, спочатку була прийнята. Бернерс-Лі об'єднався із Робертом Кайо, бельгійським інженером з CERN, щоб доопрацювати пропозицію та у 1990 бос англійця дав йому час для роботи над проектом. Спочатку назвавши проект Управління інформацією, Бернерс-Лі випробував такі назви, як Майн інформації та Інформаційна сітка, перш ніж зупинився на WorldWideWeb.


Практичне розповсюдження мультимедіа та потокове мультимедіа через Інтернет стало можливим завдяки досягненням у сфері стиснення даних через вимоги до пропускної спроможності стиснутих даних. Після появи Інтернету кілька форматів мультимедіа, заснованих на дискретному косинусному перетворенні (DCT), були представлені для практичного розповсюдження та потокової передачі мультимедіа через Інтернет, включаючи формат відео MPEG у 1991 році та формат JPEG у 1992 році. стиснення зробило JPEG форматом для компенсації низької швидкості доступу до Інтернету, типової в епоху комутованого доступу до Інтернету. JPEG став широко використовуваним форматом зображень для World Wide Web. Варіант DCT, модифікований алгоритм дискретного косинусного перетворення (MDCT), призвів до розробки MP3, представленого в 1991 році та став першим популярним аудіоформатом у Інтернеті.


Не можна заперечувати важливість всесвітнього павутиння. Насправді більшість людей покладаються на Всесвітнє павутиння, щоб кожен день дізнаватися інформацію та виконувати завдання онлайн. Він також є невід'ємною частиною багатьох робіт. Тому правильно, що ми маємо день, присвячений Всесвітньому павутинню та у цьому полягає суть Дня всесвітнього павутиння.


Buy Me A Coffee

Мы являемся сертифицированным партнером компании TemplateMonster


Закрыть

Заказ сайта


Заполните, пожалуйста, форму заказа сайта. После обработки мы свяжемся с Вами и уточним детали.





Я согласен с Пользовательскими соглашениями

Закрыть

Написать письмо


Заполните форму. После ознакомления мы свяжемся с Вами.






Закрыть

Заказ обратного звонка


Оставьте Ваш контактный номер и наш оператор перезвонит Вам в течении часа.



Например: +38(063) 012-34-56

Вверх
@
заказать звонок
+