15 лютого відзначають День комп'ютерника 2021


15 лютого відзначають День комп
Опубликовано: 15.02.2021


читать на русском   read in English

Прославлення комп'ютерів та людей, які роблять ІТ-технології. Через рік комп'ютерна індустрія збереться в усьому світі, щоб відзначити ці дивовижні машини. Всесвітній день комп'ютерів, що включає у себе дні відкритих дверей, зустрічі, презентації й мережеві заходи, - це глобальне святкування одного із найбільших інженерних винаходів у світі. Всесвітній день комп'ютерів спрямований на підвищення обізнаності про внесок, який комп'ютерні машини вносять у наше суспільство та щоб відзначити широке коло людей, які проектують, створюють, встановлюють, експлуатують та підтримують їх, від великих систем до крихітних мікро. Цей день відзначають 15 лютого кожного року в ознаменування річниці запуску ENIAC у 1946 році. Цей захід був організований Compuseum поруч із місцем першого у світі повністю електронного, програмованого комп'ютера, ENIAC та спонсор Всесвітнього дня комп'ютерів.


Приблизно за останнє десятиліття внесок у ENIAC нарешті став відомий завдяки статтям, книг та короткометражним документальним фільмам. Мочлі зазначає, що після смерті його батька у 1980 році його мати спочатку почала публічно розповідати про його роботі у проекті, але, усвідомивши життєво важливі досягнення жінок, установи захотіли дізнатися більше про ENIAC з її точки зору.


ENIAC був електронним у тому сенсі, що він зберігав числову інформацію у вигляді електронів у електронних лампах й був комп'ютером, у якому його можна було запрограмувати для виконання будь-яких обчислень. Програмування виконувалося вручну, шляхом перестановки проводів, що з'єднують його різні обчислювальні компоненти, у серії складних кроків.


Завершений до лютого 1946 року проект ENIAC обійшовся уряду у 400000 доларів й війна, яку він створював для перемоги, закінчилася. Його першим завданням був розрахунок конструкції водневої бомби. Частина машини виставлена ​​у Смітсонівському інституті у Вашингтоні, округ Колумбія.


Посада Програміста, що не була чимось схожим на сьогоднішню професію. Робота за гігантським складним комп'ютером була складною фізичною роботою, що вимагає від них тягнути кабелі та лотки до різних частин машини розміром із кімнату, щоб змусити її правильно запускати програми.


Конференція із матеріальних, вбудованим та втіленим взаємодій розглядає питання взаємодії людини із комп'ютером, нових інструментів й технологій, інтерактивного мистецтва та взаємодії із користувачем. У 2021 року конференція буде присвячена Мистецтву взаємодії й всім учасникам буде запропоновано обговорити бачення того, як мистецтво впливає, надихає й формує дослідну практику.


Buy Me A Coffee

Мы являемся сертифицированным партнером компании TemplateMonster


Закрыть

Заказ сайта


Заполните, пожалуйста, форму заказа сайта. После обработки мы свяжемся с Вами и уточним детали.





Я согласен с Пользовательскими соглашениями

Закрыть

Написать письмо


Заполните форму. После ознакомления мы свяжемся с Вами.






Закрыть

Заказ обратного звонка


Оставьте Ваш контактный номер и наш оператор перезвонит Вам в течении часа.



Например: +38(063) 012-34-56

Вверх
@
заказать звонок
+