17 травня відзначають свято Всесвітній день електрозв'язку та інформаційного суспільства 2022


17 травня відзначають свято Всесвітній день електрозв
Опубликовано: 16.05.2022


читать на русском   read in English

Світ переходить від аналогового до цифрового швидше, ніж будь-коли, ще більше розкриваючи перед нами перспективи та небезпеки нових технологій. Хоча цифрова ера принесла суспільству багато неймовірних переваг, ми також стикаємося з багатьма проблемами, такими як зростаючий цифровий розрив, кіберзагрози та порушення прав людини в Інтернеті. Всесвітній день електрозв'язку та інформаційного суспільства (ЕІС) відзначають 17 травня 2022 року.


Історія Всесвітнього дня електрозв'язку та інформаційного суспільства


Всесвітній день ЕІС спрямований на підвищення обізнаності щодо важливості Інтернету. Цей день покликаний привернути увагу до Інтернету як глобального інструменту, здатного об'єднувати суспільства. Увага приділяється інформаційним та комунікаційним технологіям, які допомагають подолати цифровий розрив між людьми у всьому світі. Всесвітній день ЕІС були засновані Генеральною Асамблеєю ООН у два різні роки, у 1969 та 2006 роках відповідно. 2006 року їх об'єднали в один день. Він відзначається щороку 17 травня.


Міжнародні дні та тижні є приводом для освіти громадськості із хвилюючих питань, мобілізації політичної волі та ресурсів для вирішення глобальних проблем, а також для святкування та закріплення досягнень людства. Існування міжнародних днів передувало створенню ООН, але ООН використала їх як потужний інструмент захисту інтересів.


Як ми всі знаємо, цифрова трансформація на нашому континенті вимагає цілісного втручання для вирішення всіх питань, включаючи оцифрування найважливіших секторів для забезпечення очікуваної трансформації та наскрізних тем, таких як кібербезпека, цифрова ідентифікація, нові технології, серед іншого. Цього року Комісія АС зосередила увагу на цифровій охороні здоров'я, цифровій освіті, цифровому сільському господарстві, цифровій ідентифікації та політиці щодо даних як пріоритетні області.


Довга назва цього дня знаменує собою злиття двох майже ідентичних офіційних днів у 2006 році ООН. Один із двох днів, Всесвітній день ЕІС, відзначається щорічно 17 травня з 1969 року. Він ознаменував заснування Міжнародного союзу ЕЗ 17 травня 1865 року.


Як згадувалося, щороку для святкування Всесвітнього дня електрозв'язку вибирається інша тема. Першою темою, обраною 1969 року, була МСЕ: познайомтеся з МСЕ. З тих пір є ряд різних тем, наприклад, Телекомунікації та охорона здоров'я була обрана темою для 1981 року. У 2018 році темою була можливість позитивного використання штучного інтелекту для штучного інтелекту. У 2017 році темою були великі дані для великого впливу. Жінки та дівчата в ІКТ були важливою темою у 2012 році, і у нас також була тема Захист дітей у кіберпросторі як тема 2009 року. Як бачите, є кілька справді різноманітних, але однаково важливих тем, які перебувають у центрі уваги цього дня.


Buy Me A Coffee

Мы являемся сертифицированным партнером компании TemplateMonster


Закрыть

Заказ сайта


Заполните, пожалуйста, форму заказа сайта. После обработки мы свяжемся с Вами и уточним детали.





Я согласен с Пользовательскими соглашениями

Закрыть

Написать письмо


Заполните форму. После ознакомления мы свяжемся с Вами.






Закрыть

Заказ обратного звонка


Оставьте Ваш контактный номер и наш оператор перезвонит Вам в течении часа.



Например: +38(063) 012-34-56

Вверх
@
заказать звонок
+