20 червня відзначають свято Всесвітній день Wi-Fi 2022


20 червня відзначають свято Всесвітній день Wi-Fi 2022
Опубликовано: 19.06.2022


читать на русском   read in English

Щорічне святкування з'єднання непідключених ластівчиних хвостів із Всесвітнім днем Wi-Fi спільноти Viasat Community Internet, присвячене впливу Wi-Fi на з'єднання непідключених, відзначається 20 червня. Для більшості з нас Wi-Fi це технологія, яка звільнила нас від Ethernet: кабелів, столів та офісів, а також відчинила двері в Інтернет речей - підключену технологію, яка швидко змінює наше повсякденне життя.


Історія появи Wi-Fi


Але для тих, хто живе в районах, що недостатньо обслуговуються, це, можливо, справило ще більший вплив. Для людей, які ніколи не мали надійного підключення до Інтернету, Wi-Fi-з'єднання можуть стати рятувальним колом. Хоча Wi-Fi може здатися щодо новим терміном, ця технологія з'явилася 80 років тому - дітище голлівудської кінозірки. У 1940 році актрисі Хеді Ламарр спала на думку ідея радіосигналу, який постійно стрибає по частоті. Використання кількох мінливих частот ускладнило б ворогам саботаж торпедних сигналів ВМФ. Вона подала патент на систему секретного зв'язку із композитором, але флот не прийняв запропонованої технології. Через тридцять років на основі ідеї Ламарра в Гавайському університеті була створена мережа під назвою ALOHANET. У 1971 році він використав надвисокі частотні радіосигнали для з'єднання семи комп'ютерів на Гавайських островах, що стало першою бездротовою передачею даних. Потрібно було ще майже 15 років, коли Федеральна комісія у зв'язку відкрила діапазони частот для неліцензійного використання, щоб розчистити шлях для створення сучасного Wi-Fi. Wi-Fi Alliance, створений у 1999 році, забезпечив єдині стандарти у всьому світі.


Розширення використання вай-фай


Хоча всі ці історичні досягнення вражають, найбільші зміни Wi-Fi ще попереду. У квітні 2020 року Федеральна комісія зв'язку проголосувала за майже 5-кратне збільшення кількості спектру, доступного для Wi-Fi. Це означає більше місця та менше перешкод для маршрутизаторів та додаткових пристроїв, що відкриває шлях для Інтернету речей.


Новий спектр у діапазоні 6 ГГц не тільки пропонує набагато більшу смугу пропускання, але й повинен мати набагато меншу затримку - кількість часу, що потрібна сигналу для проходження від відправника до одержувача. Він буде функціонувати як швидкісна онлайн-траса для нових пристроїв, які будуть використовувати Wi-Fi 6 - найновішу та найефективнішу версію Wi-Fi. Середній споживач, швидше за все, не побачить жодних змін у роботі своїх пристроїв. Пристрої Wi-Fi 6 також мають зворотну сумісність, а це означає, що якщо ви купите новий маршрутизатор з маркуванням Wi-Fi 6, телефони, розумні колонки та інші пристрої будуть з ним чудово працювати. Wi-Fi 6 просто дозволяє більшій кількості пристроїв одночасно ефективно працювати на тому самому каналі Wi-Fi, і це дуже скоро стане важливим. Але оскільки нові пристрої контролюють клімат у наших будинках, освітлення, безпеку та багато інших аспектів нашого повсякденного життя, за деякими оцінками, середня кількість пристроїв у наших будинках досягне 50 уже до 2024 року.


Buy Me A Coffee

Мы являемся сертифицированным партнером компании TemplateMonster


Закрыть

Заказ сайта


Заполните, пожалуйста, форму заказа сайта. После обработки мы свяжемся с Вами и уточним детали.





Я согласен с Пользовательскими соглашениями

Закрыть

Написать письмо


Заполните форму. После ознакомления мы свяжемся с Вами.






Закрыть

Заказ обратного звонка


Оставьте Ваш контактный номер и наш оператор перезвонит Вам в течении часа.



Например: +38(063) 012-34-56

Вверх
@
заказать звонок
+