22 жовтня відзначають свято - день клавіші Caps Lock 2021


22 жовтня відзначають свято - день клавіші Caps Lock 2021
Опубликовано: 21.10.2021


читать на русском   read in English

Серед найбільш абсурдних та екстравагантних світових днів у світі Caps Lock Day, безсумнівно, займає перше місце. Сьогодні, 22 жовтня 2021, ми відзначаємо двадцять перший міжнародний день клавіші Caps Lock. У цьому причина того, що численні повідомлення та твіти у Facebook написані повністю великими літерами. За ювілеєм приховуються не історичні урочистості або комп'ютерні мотиви, а знущання над тими, хто зловживає великими літерами у Інтернеті.


Типова поведінка клавіші Caps Lock полягає у тому, що натискання клавіші встановлює режим введення. При цьому набрані літери є прописними, якщо це може бути застосовано. Клавіатура залишається у режимі Caps Lock та буде генерувати текст великими літерами, поки клавішу не натискати знову.


Клавіатури мають невеликий світлодіод, який вказує на активність клавіші Caps Lock. Він розташований або на самій клавіші, або у спеціальній області індикаторів, де розташовані індикатори Scroll Lock і Num Lock.


На оригінальній клавіатурі IBM PC світлодіод керувався виключно клавіатурою. Із моменту появи IBM AT він знаходиться під контролем ОС. Маленькі клавіатури, такі як клавіатури нетбуків, не мають індикаторів для економії місця. Замість цього надають ПО, яке дає екранну або звукову зворотний зв'язок.


Як правило, введення повідомлень великими буквами вважається онлайн-еквівалентом крику. Мережевий етикет зазвичай не рекомендує використовувати заголовні букви при введенні повідомлень у Інтернеті, оскільки це вважається грубим.


Це може бути так, але більшість скриптів у світі мають буквений регістр. І правила, що застосовуються до них, розрізняються залежно від мови та сценарію. Незалежно від того, чи використовує мову грецьку, латинську, армініанску, коптську або кілька інших, двопалатний шрифт утворює друкарське слово. Навіть східні мови перемикаються між формами і розробили великі літери як спосіб позначення творів, написаних катаканою.


Соціальні користувачі, які пишуть тільки великими літерами, - одна із найбільш екстравагантних категорій у світі Інтернету. Насправді, на мові Інтернету введення всього повідомлення великими літерами означає проголошення цих фраз вголос гнівним тоном. І автори цих постів (у переважній більшості випадків) про це не знають. Тому, щоб посміятися над ними, у 2000 році народився Caps Lock Day. Він відзначається кожні 22 жовтня та має спеціальний офіційний хештег #CAPSLOCKDAY.


Зараз Міжнародний день Caps Lock - проводиться раз на два роки захід: 22 жовтня і 28 червня, запущене розробником програмного забезпечення Дереком Арнольдом 22 жовтня 2000 року із цим поясненням, розміщеним на тепер відключеною веб-сторінці.


Уперед, опублікуйте твіт в верхньому регістрі і подивіться, яку реакцію ви отримаєте. Напишіть мамі електронного листа і подивіться, чи не відчуваєте ви щось, що можна було б за законом класифікувати як пасивну агресію. Це день, коли потрібно навмисно натиснути на великі літери, навіть якщо ви не у люті. Але, може бути, подумайте про це, перш ніж відповідати своєму босові.


Є кілька пропозицій щодо скасування використання клавіші Caps-Lock як застарілої. Пітер Хінтьенс, генеральний директор iMatix, заснував організацію Capsoff. Вони запропонували виробникам обладнання видалити Caps Lock. Google також видалив Caps Lock на клавіатурі Chromebook, замінивши його кнопкою Все; функція Caps-Lock потім відтворюється за допомогою комбінації клавіш Alt.


Buy Me A Coffee

Мы являемся сертифицированным партнером компании TemplateMonster


Закрыть

Заказ сайта


Заполните, пожалуйста, форму заказа сайта. После обработки мы свяжемся с Вами и уточним детали.





Я согласен с Пользовательскими соглашениями

Закрыть

Написать письмо


Заполните форму. После ознакомления мы свяжемся с Вами.






Закрыть

Заказ обратного звонка


Оставьте Ваш контактный номер и наш оператор перезвонит Вам в течении часа.



Например: +38(063) 012-34-56

Вверх
@
заказать звонок
+