24 листопада відзначають Всесвітній день інформації про розвиток 2020


24 листопада відзначають Всесвітній день інформації про розвиток 2020
Опубликовано: 23.11.2020


читать на русском   read in English

Розвиток грає вирішальну роль у нашому житті. Ми завжди із нетерпінням чекаємо розвитку від особистого до глобального. Визнаючи цю необхідність поширення інформації, Організація Об'єднаних Націй щороку 24 жовтня відзначає Всесвітній день інформації про розвиток.


Інформаційні та комунікаційні технології можуть сприяти економічному зростанню, конкурентоспроможності, доступу до інформації та знань, подолання бідності та соціальної інтеграції - Генеральна Асамблея ООН.


У останні роки на багатьох заходах назва дня трактується дещо інакше. Вони сконцентрувалися на ролі, яку сучасні інформаційні та комунікаційні технології, наприклад мобільні телефони, можуть грати у попередженні людей та пошуку нових рішень проблем торгівлі й розвитку, особливо у контексті глобалізації.


Коли проходив перший Всесвітній день інформації про розвиток в ООН, його учасники могли тільки уявити, як зміниться міжнародна торгівля у 2020 році. Рухаючись у ногу із часом, останні ітерації зосереджені на тій ролі, яку технології повинні грати не тільки у попередженні людей глобальних проблем, але знаходити власні шляхи розв'язання економічних й соціальних бар'єрів на шляху зростання у країнах, що розвиваються.


Мета Всесвітнього дня інформації про розвиток - інформування та мотивація молодих людей.

17 травня 1972 роки після цього Конференція ООН із торгівлі та розвитку - ЮНКТАД, запропонувала заходи із розповсюдження інформації та мобілізації громадської думки щодо проблем торгівлі й розвитку. Вони стали відомі як резолюція 3038 (XXVII), яку Генеральна Асамблея ООН ухвалила 19 грудня 1972 року. Ця резолюція закликала до проголошення Всесвітнього дня інформації про розвиток, для залучення уваги до проблем розвитку. Ще одна мета заходу - пояснити громадськості, чому необхідно зміцнювати міжнародне співробітництво для пошуку шляхів вирішення цих проблем. Асамблея також вирішила, що цей день повинен збігатися із Днем Організації Об'єднаних Націй, щоб підкреслити центральну роль розвитку у роботі ООН. Всесвітній день інформації про розвиток вперше був проведено 24 жовтня 1973 року та з тих пір щорічно проводиться у цей день.


Щоб сприяти процвітанню всіх країн, будь то бідні, багаті чи середні доходи, захищаючи при цьому планету, ООН запропонувала 17 цілей у області розвитку. З цією метою визнаються та вирішуються глобальні проблеми, які намічено вирішити до 2030 року.


Темпи технологічних змін стали каталізатором міжнародної торгівлі. Це дало можливість компаніям працювати у різних країнах, виходити на нові ринки та наймати талановитих співробітників по всьому світу. Цифрова природа сьогоднішніх робочих ролей означає, що найчастіше співробітникам не обов'язково перебувати у одному часовому поясі, не кажучи вже про те, щоб працювати разом в одній команді у одному місці. У результаті глобальні компанії можуть розширювати свою мережу, виходячи на нові регіони та наймаючи місцевих фахівців на гнучких умовах.


Гнучка робота може стати рушійною силою позитивних змін у країнах, що розвиваються та допомогти подолати перешкоди на шляху до працевлаштування.

Сказати, що технології змінили глобальний спосіб роботи, було б применшенням. Географічні обмеження застаріли завдяки Інтернету. У регіонах світу, де робочих місць мало або транспортні системи ненадійні, підключення до Інтернету дозволяє громадянам працювати віддалено. Усуваючи необхідність для людей їздити із сільської місцевості або далеких передмість у центр міста та замість цього дозволяючи їм підключатися й розвивати цифрову кар'єру, країни знаходять позитивні рішення вікових проблем. Простіше кажучи, більш гнучкий спосіб роботи означає, що більше людей може вийти на ринок праці.


Якщо взяти за приклад технічний бум у Африці, стає ясно, що цифровізація світової робочої сили - хороша новина для країн, що розвиваються. Глобальні компанії, які прагнуть до виходу у африканські регіони, інвестують у місцеву інфраструктуру, таку як мобільний широкосмуговий доступ та оптоволоконний кабель, створюючи більше онлайн-робочих місць, які можна виконувати на більш гнучкій основі й тим самим створюють можливості, яких раніше просто не було. З точки зору поширення інформації про міжнародні проблеми, які необхідно вирішити.


Завдяки соціальним мережам та цифровим новин у всіх нас є інформація про стан світу у наших руках, у особистому кабінеті, онлайн-світі. Але, окрім розуміння світових проблем, також легше, ніж будь-коли, побачити прогрес і кинути виклик застарілим уявленням. Більш широко представлені динамічні напрямки для бізнесу, зростаючі центри стартапів та створення сайтів, а також міжнародні підприємці та інновації, щоб показати, наскільки по-справжньому глобалізованим став наш світ.


Buy Me A Coffee

Мы являемся сертифицированным партнером компании TemplateMonster


Закрыть

Заказ сайта


Заполните, пожалуйста, форму заказа сайта. После обработки мы свяжемся с Вами и уточним детали.





Я согласен с Пользовательскими соглашениями

Закрыть

Написать письмо


Заполните форму. После ознакомления мы свяжемся с Вами.






Закрыть

Заказ обратного звонка


Оставьте Ваш контактный номер и наш оператор перезвонит Вам в течении часа.



Например: +38(063) 012-34-56

Вверх
@
заказать звонок
+