4 лютого 2022 року відзначають день народження Facebook


4 лютого 2022 року відзначають день народження Facebook
Опубликовано: 03.02.2022


читать на русском   read in English

Facebook, одна із найбільших компаній у світі, не дожила до свого 18-річчя неушкодженою. Компанія зіткнулася із більш ніж справедливою часткою серйозних соціальних проблем, від поширення особистої інформації до фейкових новин.


До 2007 року у Facebook було більше 100000 сторінок компаній, що дозволяло підприємствам відображати свою інформацію та залучати потенційних клієнтів. У наступному десятилітті це число виросло. У 2022 році існує понад 60 мільйонів бізнес-сторінок Facebook. Ці сторінки є частиною екосистеми Facebook не лише через рекламні засоби, але й тому, що користувачі взаємодіють із ними.


Майже 40% людей ставлять лайки або підписуються на сторінку Facebook, щоб отримати спеціальні пропозиції. Також виявляється, що 32% людей регулярно взаємодіють зі сторінками Facebook, залишаючи понад 5 мільярдів коментарів на сторінках Facebook щомісяця.


47% всіх користувачів Facebook заходять на сайт виключно зі свого мобільного пристрою. У листопаді 2016 року компанія Фейсбук досягла 1 млрд. мобільних користувачів на місяць. Декількома місяцями раніше вона переступила рубіж у 1 мільярд мобільних активних користувачів на день.


Зайве говорити, що адміністратори кампусу не були вражені. Вони закрили сайт та пригрозили Цукербергу виключенням із елітної школи. Не злякавшись, Цукерберг вигадав ще одну ідею. Цукерберг вирішив розмістити у Інтернеті каталоги студентів кампуса із фотографіями та основною інформацією, відомі як Фейсбуки. Ідея належала не Цукербергу, оскільки у Гарварда вже були плани зробити те саме. Однак Цукерберг подумав, що це смішно, що школа так довго їх розміщувала, тому створив свій власний сайт. Спочатку сайт був запущений як TheFacebook.com та був доступний тільки студентам Гарварда, а потім був відкритий для студентів у районі Бостона та тих, хто відвідує школи Ліги плющу. До 2006 року він був відкритий для всіх, хто має електронну пошту, віком від 13 років.


Дивна статистика користувачів, які споживають відеоконтент на сайті, полягає в тому, що 85% користувачів дивляться відео із вимкненим звуком, а 80% користувачів дратує, коли відео відтворюється автоматично зі звуком. Через це відеооголошення із субтитрами можуть збільшити кількість переглядів на 12%. Ще один спосіб, яким користувачі коригують відео для отримання кращих результатів, - створення квадратних відео, які займають на 78% більше місця у мобільній стрічці новин, ніж горизонтальні відео. Ще одним коригуванням, яке Facebook вніс для просування відеоконтенту, стало введення Facebook Live, представленого в 2016 році. Із моменту його створення було переглянуто близько 3,5 мільярда трансляцій майже 2 мільярдами людей. Тенденція використання Facebook Live швидко зростає; трансляції зі сторінок збільшились на 50% за останній рік. І варто часто виходити у ефір, тому що живі відео проглядаються втричі довше під час фактичного стримування, ніж у повторі.


Із такою кількістю людей, що тиняються по Facebook, неймовірно усвідомлювати, що будь-який конкретний користувач відділений від іншого всього на 3,57 градуса. Хоча середній користувач Facebook має 338 друзів, тільки 28% із них він вважає справжніми або близькими друзями.


За два дні до Дня друзів, 2 лютого, Facebook почав відзначати свято заздалегідь, показуючи відео майже двом мільярдам людей, які заходять у систему щодня. На відео показано танцюючу, анімовану людину, яка створила зображення користувача та його чи її друзів. Таким чином створюється враження, що Facebook без пояснення причин змінив дату на так званий День друзів.


Buy Me A Coffee

Мы являемся сертифицированным партнером компании TemplateMonster


Закрыть

Заказ сайта


Заполните, пожалуйста, форму заказа сайта. После обработки мы свяжемся с Вами и уточним детали.





Я согласен с Пользовательскими соглашениями

Закрыть

Написать письмо


Заполните форму. После ознакомления мы свяжемся с Вами.






Закрыть

Заказ обратного звонка


Оставьте Ваш контактный номер и наш оператор перезвонит Вам в течении часа.



Например: +38(063) 012-34-56

Вверх
@
заказать звонок
+