5 травня відзначають свято Всесвітній день паролів 2022


5 травня відзначають свято Всесвітній день паролів 2022
Опубликовано: 04.05.2022


читать на русском   read in English

Чому Всесвітній день паролів є важливим?


Цей день важливіший, ніж будь-коли. Більшість нашої інформації зберігається у Інтернеті. Подумайте про свої рахунки в онлайн-банкінгу, сайти оплати рахунків, торгові сайти та цей список можна продовжити. Переконайтеся, що паролі надійні та різноманітні! Ви чули про менеджерів паролів та багатофакторну аутентифікацію? Сьогодні день, щоб сісти та зайнятися самоосвітою. А завдяки новим технологічним опціям ви можете встановити та забути на майбутнє.


Дні написання паролів на стікерах давно минули. Існує ряд недорогих та безкоштовних менеджерів паролів, які, як і раніше, залишать вам достатньо часу для всіх цих онлайн-покупок. Організації із технологічної галузі можуть використовувати кампанії для поширення інформації про надійні паролі.


Національний день очищення ПК було засновано Інститутом бізнес-технологій у 2000 році - можливо, із метою очищення серверів коледжу від сміття. Тепер це неофіційний день для організації папок, видалення дублікатів та застарілих файлів, а також для використання передових методів, щоб ваш ПК або мобільний пристрій працювали швидше та безпечніше.


Важливість найкращих практик управління паролями доходить до людей, - сказав генеральний директор Bitwarden Майкл Кренделл. Люди розуміють, що вони мають бути у безпеці, і що визнання - перший крок. Але вони можуть краще захистити себе, використовуючи такі інструменти, як менеджери паролів, які легко доступні та безкоштовні. Менеджери паролів зменшують потребу у надмірній залежності від повторного використання пам'яті та паролів на кількох сайтах.


Щоб подолати ці слабкі місця постійних паролів, використання диспетчера паролів, який генерує паролі з великого набору символів для досягнення бажаного рівня ентропії, є одним із найкращих варіантів створення надійних паролів.


Тим не менш, з метою безпеки слід розглянути інші доступні варіанти, такі як ключі безпеки, програми для автентифікації або будь-які доступні методи багатофакторної перевірки, крім використання тільки пароля. Нарешті, такі ресурси, які перевіряють відкриті паролі, більш надійні порівняно з винаходом та використанням власних алгоритмів перевірки надійності.


Правила надійності пароля


Це повинні бути надійні паролі, правда? Вони довші 8 символів, всі містять принаймні 1 малу літеру, 3 містять принаймні 1 велику літеру і всі містять 1 цифру. Вони значною мірою задовольняють всі мінімальні вимоги до пароля для декількох веб-сайтів та додатків.


Даркнет сьогодні містить понад 15 мільярдів вкрадених облікових записів, включаючи облікові дані, пари імен користувачів та паролів, величезну кількість даних, які пропонуються безкоштовно. Оскільки більшість зломів призводить до поширення дублікатів файлів, якими обмінюються кіберзлочинці, складно відстежити вкрадені дані та знайти джерело вкраденої інформації. Хоча хакери мають доступ до обсягу даних, що може призвести до несанкціонованого доступу в організації та витоку даних, багатофакторна автентифікація є ефективним засобом запобігання атакам, а також посилення та покращення захисту паролів.


Використання парольних фраз


Парольні фрази, які набагато довші та ефективніші за паролі, також є ще одним варіантом, який впроваджують служби безпеки. Ці 20-30-символьні фрази різко обмежують атаки методом грубої сили, але також мають ті ж підводні камені, що й паролі. Цікавішим майбутнім може бути світ без паролів або кодових фраз.


Безпарольна автентифікація


Безпарольна автентифікація набирає обертів: понад 150 мільйонів людей нині використовують безпарольні методи входу щомісяця. Варіант без пароля не завжди вирішує всю цю проблему безпеки, але він змусить зловмисників вилучати та відтворювати токени, що є набагато складнішим процесом, ніж використання грубої сили для слабких паролів, повторне використання пароля, фішинг або вкидання облікових даних.


Найкращий спосіб використовувати паролі - не вводити їх вручну! Отримайте менеджер паролів і використовуйте дуже складні, що важко вгадуються, випадково згенеровані паролі за допомогою цих інструментів.


Респектабельні менеджери паролів інтегруються у ваш повсякденний робочий процес та системи, включаючи плагіни для браузера або інструменти командного рядка. Якщо ви все зробите правильно, ви зможете позбавитися проблем із паролями і зробити свій світ набагато безпечнішим. Для будь-якої цінової системи або, в ідеалі, для кожної системи, яка її пропонує, вам також слід увімкнути двофакторну аутентифікацію 2FA та підключити її до аутентифікатора на вашому телефоні. Завдяки об'єднанню цих двох методів захисту проблеми з паролями відійдуть у минуле.


Розмірковуючи правила кібергігієни напередодні Всесвітнього дня паролів, ми розуміємо, що протягом багатьох років користувачів заохочували створювати надійні паролі, використовуючи випадкові комбінації символів, які важко запам'ятати, але легко вгадати ПК. Це суперечить наміченій меті і часто призводить до поганих звичок, таких як запис паролів або повторне використання тих, які легше запам'ятати.


Деякі веб-сайти використовують вимірювач надійності пароля, але це також може бути складно і змушує користувачів створювати слабкі паролі замість більш надійних.


Ми сподіваємось, що свято Всесвітній день паролів 5 травня 2022 року надихне вас, вашу команду та вашу організацію зробити безпеку даних одним із головних пріоритетів. Поліпшення ваших унікальних паролів - один із багатьох способів, за допомогою яких ви можете заблокувати будь-які потенційні вразливості та запобігти доступу кіберзлочинців до вашої інформації.


Buy Me A Coffee

Мы являемся сертифицированным партнером компании TemplateMonster


Закрыть

Заказ сайта


Заполните, пожалуйста, форму заказа сайта. После обработки мы свяжемся с Вами и уточним детали.





Я согласен с Пользовательскими соглашениями

Закрыть

Написать письмо


Заполните форму. После ознакомления мы свяжемся с Вами.






Закрыть

Заказ обратного звонка


Оставьте Ваш контактный номер и наш оператор перезвонит Вам в течении часа.



Например: +38(063) 012-34-56

Вверх
@
заказать звонок
+