9 грудня 2020 відзначають ювілей комп'ютерної миші


9 грудня 2020 відзначають ювілей комп
Опубликовано: 09.12.2020


читать на русском   read in English

Ювілей комп'ютерної миші відзначають 9 грудня 2020 року. Це було у 1968 році, коли комп'ютерний провидець Дуглас Енгельбарт продемонстрував новий винахід 1000 на технологічній конференції у Каліфорнії. Вони стали свідками першої публічної демонстрації персонального комп'ютера. Революційний вказівний пристрій Енгельбарта був дерев'яним та мав дві підстави. Спочатку він був розроблений для виділення тексту у письмовому документі. Енгельбарт демонструє, як текст можна виділяти, копіювати та вставляти. Він сказав, що завжди задавався питанням, чому термін миша ніколи не перетворювався на технічний або комерційний успіх.


Операційні системи іноді застосовують прискорення, зване балістикою, до руху, що передається мишею. Наприклад, версії Windows до Windows XP подвоїли значення вище порогу, а потім, необов'язково, знову подвоїли їх вище другого порогу. Ці подвоєння застосовуються окремо у напрямках X та Y, що призводить до нелінійного відгуку.


Тут XS та YS є біти векторів руху, XV і YV вказують на переповнення у відповідному компоненті вектора, а LB, MB та RB вказують стан лівої, середньої та правої кнопок миші 1 = натиснута. Миші PS / 2 також розуміють кілька команд для скидання та самоперевірки, перемикання між різними режимами роботи й зміни роздільної здатності векторів руху.


Поява Windows Vista та Microsoft Surface представило новий набір вхідних API-інтерфейсів, які були адаптовані у Windows 7, дозволяючи використовувати 50 точок на курсор та усі вони управляються незалежними користувачами. Нові точки введення забезпечують традиційне введення за допомогою миші. Однак, вони були розроблені із урахуванням інших технологій введення, таких як сенсорне введення та зображення. Вони за своєю суттю пропонують тривимірні координати разом із тиском, розміром, нахилом, кутом, маскою та навіть растровим зображенням, щоб побачити й розпізнати точку - об'єкт введення на екрані.


Інший тип механічної миші - аналогова миша у даний час вважається застарілою. У ній використовуються потенціометри, а не колеса кодувальника, і, як правило, вона призначена для підключення до аналогового джойстика. Кольорова миша, спочатку продавалася для свого Кольорового комп'ютера, але також придатна для використання на машинах MS-DOS, оснащених аналоговими портами джойстика, за умови, що введення із джойстика підтримується програмним забезпеченням, була найбільш відомим прикладом.


Buy Me A Coffee

Мы являемся сертифицированным партнером компании TemplateMonster


Закрыть

Заказ сайта


Заполните, пожалуйста, форму заказа сайта. После обработки мы свяжемся с Вами и уточним детали.





Я согласен с Пользовательскими соглашениями

Закрыть

Написать письмо


Заполните форму. После ознакомления мы свяжемся с Вами.






Закрыть

Заказ обратного звонка


Оставьте Ваш контактный номер и наш оператор перезвонит Вам в течении часа.



Например: +38(063) 012-34-56

Вверх
@
заказать звонок
+