Чому сайт заблокований хостинг-провайдером? Види блокування контенту та методи захисту сайту від блокування


Чому сайт заблокований хостинг-провайдером? Види блокування контенту та методи захисту сайту від блокування
Опубликовано: 10.06.2021


читать на русском   read in English

Оскільки Інтернет став центром нашого повсякденного життя, забезпечення належної безпеки та аутентифікації на вашому сайті має вирішальне значення. Сертифікати SSL - Secure Sockets Layer, що є основою безпечного Інтернету, необхідні для захисту інформації.


При використанні сертифіката із вичерпаним терміном дії ви ризикуєте шифруванням й взаємної аутентифікації. У результаті і ваш сайт, і користувачі уразливі для атак та вірусів. Наприклад, хакер може скористатися сайтом із вичерпаним SSL сертифікатом й створити підроблений веб-сайт, ідентичний йому.


Аналогічно тому, як необхідно продовжувати водійські права, щоб підтримувати точну та актуальну інформацію про вашу особистість, сертифікати SSL дотримуються тієї самої політики й у них є термін дії. Після закінчення цього періоду браузери відображають попередження на веб сторінці, що означає, що термін дії сертифіката SSL минув.


Блокування DPI, як правило, є ефективним методом блокування певних типів контенту, який можна ідентифікувати за допомогою підписів або інших правил. Наприклад, блокувати весь голосовий трафік по IP. Блокування DPI було набагато менш успішним із іншими типами контенту, такими як певні мультимедійні файли або документи із певними ключовими словами у них. Оскільки блокування DPI перевіряє увесь трафік, що надходить до кінцевих користувачів, вона також порушує конфіденційність кінцевих користувачів.


Оскільки блокування пошуковою системою відфільтровує тільки покажчики на контент, а не фактичний контент, це украй неефективний метод та може мати ненавмисні наслідки у вигляді привернення більшої уваги до заблокованого контенту. Наявність декількох пошукових систем, а також альтернативних методів пошуку контенту ускладнюють застосування цього типу блокування.


Щоб захистити наш сервіс від зловживань, такі події призведуть до блокування IP-адреси. Це тільки тимчасово, 20 хвилин, але може стати постійним, якщо вас тимчасово блокують більше 3 разів протягом 24 годин. Якщо використовується цей параметр, заблоковані внутрішні ресурси і сторінки, заблоковані для перевірки сканування, не запускаються. Майте на увазі, що для використання необхідно підтвердити право власності на сайт.


Якщо це ваш випадок, ви на правильному шляху, оскільки ми підготували вичерпне керівництво про те, як розблокувати сайти на ПК. Всі наведені нижче методи легкі в реалізації, тому для виконання роботи не потрібні ні спеціальні знання, ні навички.


Як і всі мережеві блокування, блокування контенту на основі DNS ефективне тільки у тому випадку, якщо організація, що виконує блокування, має повний контроль над мережевим підключенням кінцевого користувача. Якщо користувач може обрати іншу сполуку або використовувати інший набір DNS-серверів, метод не впливає на них. Наприклад, коли Туреччина заблокувала деякі DNS-запити у 2012 році, користувачі змінили свої системи, щоб використовувати популярні загальнодоступні DNS-сервери Google та уникнути блокування. У відповідь турецька влада перехопили весь трафік служби Google DNS, що призвело до значного супутнього збитку. Для блокування контенту на основі DNS потрібні брандмауери або інші пристрої, які можуть перехоплювати й перенаправляти усі DNS-запити на спеціалізовані DNS-сервери, що підтримують блокування, у іншому випадку це буде не дуже ефективно.


Користувач намагається знайти сервер, на якому зберігаються дані в DNS у Інтернеті. Другий тип блокування, блокування на основі DNS, використовується для переривання цієї частини циклу.


Враховуйте відповідальність перед Інтернетом: сторона, що блокує, повинна усвідомлювати, що вони поділяють відповідальність перед системою у цілому, щоб не завдати шкоди стабільності, безпеки та відмовостійкості Інтернету. Методи блокування негативно позначаються на способах колективного управління та функціонування Інтернету.


Іноді збиток прямий, а іноді непрямий. Наприклад, користувачі, що працюють із блокуванням, можуть створювати проблеми або загрожувати їх особистої безпеки.


Одним із варіантів блокування IP-адрес є регулювання трафіку. У цьому сценарії блокується не весь трафік, а тільки певний відсоток. Користувачі можуть сприймати послугу як дуже повільну або просто піднімається та опускається. Це може бути використано для того, щоб відмовити користувачів від використання послуги, виставивши її ненадійною, або заохотити використання альтернативних послуг, не показуючи, що відбувається блокування. Це також можна зробити із причин управління мережею та пропускною спроможністю як на рівні інтернет-провайдера, так і на рівні підприємства.


Згідно із дослідженням, 49% веб-трафіку США за обсягом було зашифровано у лютому 2016 року. Цей трафік буде фактично невидимим для інструментів блокування на основі URL й інструментів DPI, які переглядають контент, тому що єдиною видимою інформацією буде домен сервера, на якому розміщена інформація. Щоб компенсувати це потемніння, при деяких мережевих блокування використовуються активні пристрої, які називаються проксі, які перехоплюють й розшифровують трафік між користувачем та веб-сервером, порушуючи модель наскрізного шифрування TLS / SSL.


Правильні перенаправлення для проблем із DNS


Якщо домен не може бути дозволений за допомогою DNS. Це означає, що домен, який ви ввели під час налаштування, знаходиться у автономному режимі. Зазвичай ця проблема виникає у користувачів при вході у кореневий домен - example.com, не усвідомлюючи, що версія кореневого домену їх сайту не існує й замість цього необхідно ввести WWW-версію їхнього сайту: www.example.com. Щоб запобігти цій проблемі, власник веб-сайту може додати перенаправлення із незахищеного example.com на захищений www.example.com, існуючий на сервері. Ця проблема може виникнути й навпаки, якщо чийсь кореневий домен захищений, а його версія WWW - ні. У такому випадку вам просто потрібно перенаправити версію WWW у кореневий домен.


Як тільки ви будете попереджені про те, що ваша компанія є об'єктом атаки, починається гонка, щоб якомога швидше закрити цільової шкідливий сайт. Однак професійні шахраї зроблять кроки, щоб зробити процес максимально складним й трудомістким: ваш час - їх гроші.


Такі сторонні компанії, які допомагають додаткам та веб-сайтам функціонувати, від платіжних систем до фірм із кібербезпеки та провайдерів хостингу, таких як Amazon, використовували своє становище, щоб впливати на те, як їх клієнти справляються із екстремістською чи злочинною діяльністю. У 2019 Cloudflare, компанія, яка захищає сайти від кібератак, поставила похоронний дзвін на 8chan, анонімну онлайн-дошку повідомлень, на якій розміщувався маніфест масового шутера, припинивши захист сайту. Після того, як Cloudflare відмовився від 8chan, сайт щосили намагався знайти інших постачальників послуг, які могли б підтримувати його активність.


І, нарешті, не забувайте, що використання VPN робить ваш перегляд на 100% безпечним, особливо якщо ви вторгаєтеся на веб-сайти, які ваш інтернет-провайдер вважає такими, що заслуговують блокування. Так що будьте пильні, оновлюйте своє програмне забезпечення, створюйте і надійно зберігайте надійні паролі та уникайте фішингових атак. Також потрібно розглянути можливість використання спец. програмного забезпечення, яке запобігатиме порушенням безпеки та витік даних.


Взагалі кажучи, ручна очистка сайту надзвичайно складна й неефективна, якщо не виконується фахівцем. Плагін безпеки для WordPress набагато простіше у експлуатації та працює краще. Навіть якщо у вас немає списку шкідливих програм, він допоможе вам очистити заражений сайт.


Наприклад, Auslogics BoostSpeed захистить вашу конфіденційність та підвищить продуктивність вашого ПК із Windows 10.


Чорні списки приватних осіб та інтернет-провайдерів


Більшість великих інтернет-провайдерів ведуть свої власні внутрішні чорні списки. У деяких випадках ви можете запросити їх, у інших ви не можете. Наприклад, Gmail Hotmail, тепер Outlook.com та Yahoo підтримують власні внутрішні чорні списки у рамках своєї технології фільтрації спаму. Ви не можете безпосередньо запитувати будь-який із цих списків. Вони обидва мають петлі зворотного зв'язку для відправників великого обсягу і ESP, але це інша тема. Щоб визначити, заблокований ви, вам потрібно буде стежити за журналами свого поштового сервера.


При зломі великих сайтів іноді відбувається витік призначених для користувача даних, включаючи паролі. Ці витоки використовуються для складання списків паролів. Зловмисники запускають ботів, які роблять велику кількість спроб входу на веб-сайти WordPress, використовуючи ці паролі. Є кілька сценаріїв, у яких ви піддаєтеся ризику.


Програмне забезпечення для блокування контенту кінцевих точок також використовується організаціями для блокування контенту із інших причин. Наприклад, бібліотеки часто встановлюють цей тип програмного забезпечення на загальнодоступних ПК, щоб заблокувати перегляд порнографії відвідувачами, а батьки можуть використовувати його для блокування небажаного контенту від своїх дітей.


Ваш сайт, швидше за все, існує на сервері вашого веб-хостингу із сотнями, якщо не тисячами, інших сайтів. Ресурси, такі як обчислювальна потужність, пам'ять та сховище, використовуються усіма веб-сайтами, які існують на цьому сервері. Тому ми рекомендуємо обрати та використовувати для сайту надійний хостинг в Україні для уникнення його блокування хостинг-провайдером.


Боти прочісують Інтернет, щоб зібрати дані із веб сайтів або зламати їх. Перевірте, чи не піддається чи ваш сайт атаці ботів та дізнайтеся, як запобігти цьому.


Блокування контенту на основі DNS має ті самі недоліки, що й блокування на основі IP-адреси: як заборонений, так і незаборонений контент може перебувати на одному сервері із одним і тим самим ім'ям, наприклад, facebook.com, але всі вони будуть заблоковані. Окрім того, зміна відповідей DNS може викликати інші технічні проблеми, які переривають роботу інших діючих служб. Призупинений сайт може бути дуже неприємним та може негативно вплинути на репутацію веб-сайту або дохід від бізнесу. Виявлення того, що ваш сайт недоступний для відвідувачів, може бути гіркою пігулкою, навіть якщо це зроблено для вашої ж безпеки. Господарі розуміють, що важливо якомога швидше повернути веб-сайт у робочий стан, тому вони співпрацюють із надійними постачальниками безпеки.


Блокування на основі платформи - метод, що вимагає допомоги власника платформи, наприклад оператора пошукової системи, такої як Google або Microsoft. У цьому методі запити від певної групи користувачів Інтернету до пошукової системи будуть отримувати набір результатів, відмінний від решти Інтернету, - фільтруючи покажчики на контент, який до певної міри є небажаним. У деяких випадках визначення того, що повинно бути заблоковано, засноване на місцевих правилах та вимогах уряду, але це також може бути викликано побоюваннями оператора пошукової системи. Наприклад, пошукова система може блокувати покажчики на шкідливі програми та контент, який вважається неприйнятним відповідно до її власних умов обслуговування.


Помилково негативні результати виникає, якщо контент не заблокований, але це повинно було бути. Наприклад, якщо нелегальні аптеки блокуються, нова нелегальна аптека може не бути заблокована, якщо сервер ще не був доданий у чорний список. Це можна було б назвати псевдонегативним. Як згадувалося раніше, коли користувачі відвідують ваш сайт із простроченим сертифікатом SSL, буде відображатися застережливий знак, який блокує їх доступ до сайту. Наприклад, у Google Chrome зазвичай є великий знак оклику або логотип замку з повідомленням: ваше з'єднання не захищене. Це означає, що сайт небезпечний та не відкриється, поки користувач не вирішить рухатися далі.


Buy Me A Coffee

Мы являемся сертифицированным партнером компании TemplateMonster


Закрыть

Заказ сайта


Заполните, пожалуйста, форму заказа сайта. После обработки мы свяжемся с Вами и уточним детали.





Я согласен с Пользовательскими соглашениями

Закрыть

Написать письмо


Заполните форму. После ознакомления мы свяжемся с Вами.






Закрыть

Заказ обратного звонка


Оставьте Ваш контактный номер и наш оператор перезвонит Вам в течении часа.



Например: +38(063) 012-34-56

Вверх
@
заказать звонок
+