День народження першої програмістки Ади Лавлейс


День народження першої програмістки Ади Лавлейс
Опубликовано: 10.12.2020


читать на русском   read in English

Щороку люди в усьому світі люди організовують власні заходи на честь Дня Ади Лавлейс.


Переглядаючи стрічки новин, ви можете кілька разів зустріти ім'я Ада Лавлейс. Якщо ви знайдете час, щоб знайти її ім'я, ви зійдіть у кролячу нору та відкриєте для себе світ, про існування якого ви навіть не підозрювали. Ця розумна жінка-першопроходець була першим програмістом, який виконав таку роботу, випередивши час, що треба було ще сто років, щоб повністю зрозуміти її. Завдяки внеску у комп'ютерне програмування Ада Лавлейс стала обличчям жінок у STEM - наука, технологія, інженерія та математика.


День Ади Лавлейс - нове свято. Засноване у 2009 році технологом Сью Чарман-Андерсон, він був запущений із метою визнання досягнень жінок у STEM. Будучи міжнародним святом, він привертає увагу до жінок у STEM та, у свою чергу, створює нові зразки для наслідування для всіх молодих дівчат, які зацікавлені у областях STEM. В областях, де традиційно домінують чоловіки, ми не можемо забути визнати блискучий внесок жінок та заохочувати молодих дівчат проявляти інтерес й здобувати освіту у цих областях. Так що, може бути, сьогодні ще трохи заглибимося у Аду Лавлейс та її роботу. Потім отримаєте мотивацію знайти та підтримати ті організації, які займаються підтримкою жінок у STEM.


Люди часто запитують, чому саме сьогодні День Ади Лавлейс. Пояснення досить банальне: дата довільна, обрана у спробі зробити день максимально зручним для більшості людей. Ми намагалися уникати великих державних свят, шкільних канікул, сезону іспитів та пір року, коли люди можуть впадати у сплячку. Чому б просто не використовувати день народження Ади? Що ж, Ада народилася 10 грудня.


Чим більше я вчуся, тим більше ненаситним я відчуваю свою геніальність - Ада Лавлейс.


Давайте піднімемо келих за Аду Лавлейс - жінку, що випередила час та, може бути, навіть наш. Вона проклала шлях жінкам, які цікавляться усім, що стосується STEM.


Buy Me A Coffee

Мы являемся сертифицированным партнером компании TemplateMonster


Закрыть

Заказ сайта


Заполните, пожалуйста, форму заказа сайта. После обработки мы свяжемся с Вами и уточним детали.





Я согласен с Пользовательскими соглашениями

Закрыть

Написать письмо


Заполните форму. После ознакомления мы свяжемся с Вами.






Закрыть

Заказ обратного звонка


Оставьте Ваш контактный номер и наш оператор перезвонит Вам в течении часа.



Например: +38(063) 012-34-56

Вверх
@
заказать звонок
+