Хостинг для телеграм бота. 2 види api для розробників ботів Telegram


Хостинг для телеграм бота. 2 види api для розробників ботів Telegram
Опубликовано: 11.01.2022


читать на русском   read in English

Коли ви уперше підключаєтеся до бота Telegram, програма надсилає вам текстове повідомлення із текстом: /start. А ось решту повідомлень відправляємо на обробку, потім повертаємо результат.


Бот телеграм здатний спілкуватися із вами у чаті, шукати для вас все в Інтернеті та надсилати повідомлення вашим контактам для вас.


Безкоштовні облікові записи можуть підключатися лише до певних зовнішніх веб-сайтів та ці підключення повинні проходити через проксі-сервер. Багато API-інтерфейсів автоматично отримують інформацію про проксі-сервер із середовища, коли вони працюють.


Якщо у вас є обліковий запис Telegram, ви можете зареєструвати нового бота, надіславши повідомлення BotFather, боту, яким керує сама Telegram. Знайдіть BotFather та почніть чат.


Тепер трохи передової практики для роботів Telegram, що використовують веб-хукі. Ваш бот працює як загальнодоступний сайт. До нього могла підключитися будь-яка людина у світі. Не бажано, щоб випадкові люди могли підключатися, вдаючи Telegram та змушувати його говорити недоречні речі. Тому веб-сайт обслуговує лише одну сторінку, а URL-адресу для цієї сторінки неможливо вгадати. Це має зробити речі безпечними.


Як працює API Telegram


По-перше, коли хтось надсилає вашому боту повідомлення, це повідомлення надсилається на сервери Telegram. Потім Telegram пересилає на хостинг для бота телеграм повідомлення тому, що ми вказуємо як наш веб-хук як запит POST.


Для цього почніть із входу у клієнт Telegram та пошуку @bot у пошуку чату. Оберіть перевірений обліковий запис, інакше ми можемо зрештою поговорити із кимось, що видає себе за офіційного BotFather.


Бот, який ви маєте, працює всередині консолі під вашим редактором. Насправді він буде працювати довго, але якщо бот виконає будь-які роботи із обслуговування системи, що вимагають перезапуску хостингу, на якому він знаходиться, він зупиниться, а не перезапуститься. Це не добре для робота, тому потрібно обирати надійний хостинг.


Роботи Telegram відображаються як контакти у інтерфейсі Telegram. Користувачі взаємодіють із ботами Telegram, відправляючи їм повідомлення із командами - слова, яким передує коса межа, наприклад: /погода чи /валюта. Команди, надіслані на обліковий запис робота у Telegram, будуть передані у бекенд-код бота (у нашому випадку це буде код, який ми розміщуємо на хостингу).


Не соромтеся грати із зображенням профілю бота, текстом та описом, щоб надати йому будь-якої індивідуальності, яку ви хочете. Набравши /help із Botfather, ви отримаєте повний список налаштувань, які можна налаштувати для свого бота.


Як створити телеграм бота? 2 види api для розробників


Спочатку потрібно брати хостинг. Роботу потрібно зробити через Telegram APi. Щоб телеграм через вебхук відправив скрипт запиту, а я відповів.


Telegram пропонує 2 види API для розробників. Bot API дозволяє легко створювати програми, що використовують повідомлення Telegram як інтерфейс. Telegram API та TDLib дозволяють створювати власні клієнти Телеграм, що настроюються. Ви можете використовувати обидва API безкоштовно. Ви також можете додати віджети на свій сайт. Дизайнери можуть створювати анімовані стікери або теми користувача.


Bot API


Цей API дозволяє підключати роботів до нашої системи. Боти Telegram - спеціальні облікові записи, які не потребують додаткового номера телефону. Облікові записи є інтерфейсом для коду, що працює на вашому сервері. Щоб використовувати це, вам не потрібно нічого знати про роботу протоколу шифрування MTProto - проміжний сервер буде обробляти все шифрування та взаємодію з Telegram API для вас. Ви спілкуєтесь із сервером через інтерфейс HTTPS, який пропонує спрощену версію Telegram API.


Розробники ботів також можуть використовувати Payments API для отримання платежів від користувачів Telegram по всьому світу.


TDLib - створіть свій власний бот для Telegram


Навіть якщо ви шукаєте налаштування, вам не потрібно створювати свою програму із нуля. Спробуйте бібліотеку баз даних Telegram, інструмент для сторонніх розробників, який спрощує створення швидких, безпечних та багатофункціональних програм Telegram. TDLib подбає про деталі реалізації мережі, шифрування та локальне зберігання даних, щоб ви могли приділяти більше часу дизайну, чуйним інтерфейсам та анімаціям. TDLib підтримує всі функції телеграм та спрощує розробку програм на будь-якій платформі. Його можна використовувати на Android, iOS, Windows, macOS, Linux та практично на іншій системі. Бібліотека має відкритий вихідний код та сумісна практично із будь-якою мовою програмування.


API Telegram


Цей API дозволяє створювати власні клієнти Telegram, що настроюються. Він на 100% відкритий для всіх розробників, які бажають створювати програми Telegram. Не соромтеся вивчати відкритий вихідний код існуючих програм для прикладів того, як тут все працює. Не забудьте зареєструвати свою програму у системі.


Боти пропонують набір команд, які користувачі можуть використовувати приватно або у чаті. Користувачі можуть взаємодіяти із ботом за допомогою кнопок або вбудованих кнопок із вбудованих повідомлень у чаті. Користувачі можуть взаємодіяти із ботом за допомогою вбудованих запитів із поля введення тексту. Боти можуть пропонувати користувачам HTML5-ігри для гри поодинці або змагатися один із одним у групах або чаті. Telegram дозволяє використовувати докладні фільтри повідомлень під час пошуку повідомлень у чатах. Це дозволяє серверу фільтрувати повідомлення на основі текстового запиту та за їх типом. Ця функція часто використовується клієнтами для реалізації функцій: галерея чату, зображення профілю. Telegram дозволяє відправляти опитування та вікторини, за які можуть голосувати тисячі, якщо не мільйони користувачів у чатах та каналах.


Buy Me A Coffee

Мы являемся сертифицированным партнером компании TemplateMonster


Закрыть

Заказ сайта


Заполните, пожалуйста, форму заказа сайта. После обработки мы свяжемся с Вами и уточним детали.





Я согласен с Пользовательскими соглашениями

Закрыть

Написать письмо


Заполните форму. После ознакомления мы свяжемся с Вами.






Закрыть

Заказ обратного звонка


Оставьте Ваш контактный номер и наш оператор перезвонит Вам в течении часа.



Например: +38(063) 012-34-56

Вверх
@
заказать звонок
+