Що таке віртуальний хостинг? Способи налаштування роботи віртуальних хостів


Що таке віртуальний хостинг? Способи налаштування роботи віртуальних хостів
Опубликовано: 21.07.2021


читать на русском   read in English

В Інтернеті віртуальний хостинг - надання послуг хостингу веб-сервера, тому компанії або приватній особі не потрібно купувати та підтримувати свій власний сервер й підключення до Інтернету.


Провайдери віртуального хостингу іноді називають веб- або інтернет-провайдером простору. Деякі компанії, що надають послугу віртуального хостингу, просто називають її хостингом. Як правило, віртуальний хостинг надає клієнту, якому потрібен сайт: допомогу у реєстрації доменного імені, кілька доменних імен, які зіставляються із зареєстрованим доменом, виділення сховища файлів та налаштування каталогу для файлів веб-сайту: файли HTML й графічних зображень, адреси електронної пошти та, за бажанням, послуги зі створення веб-сайтів. Користувач віртуального хостингу повинен мати тільки програму протоколу передачі файлів (FTP) для обміну файлами із віртуальним хостом.


Новостворений віртуальний хост буде мати набір обмінів за замовчуванням, але без інших сутностей й прав користувачів. Щоб користувач міг підключитися та використовувати віртуальний хост, дозволи на нього повинні бути надані кожному користувачеві, який буде використовувати віртуальний хост, наприклад використовуючи rabbitmqctl set_permissions.


Коли ваші контролери домену працюють на кластерних хост-серверах, можна очікувати, що вони відмовостійкості. Те саме відноситься й до розгортання віртуальних серверів. Однак у цьому припущенні є одна проблема: для того, щоб вузли, диски та інші ресурси на кластерному хості могли автоматично запускатися, запити аутентифікації із ПК повинні обслуговуватися контролером домену у домені ПК. У якості альтернативи, частина конфігурації кластерного хоста повинна зберігатися у Active Directory.


Конфігурація ОС Ubuntu за замовчуванням вимагає, щоб кожен файл віртуального хоста закінчувався на .conf.


Ці контролери домену на різних платформах повинні залишатися у мережі та бути доступними через мережу у DNS та у всіх необхідних портах й протоколах для кластерних хостів. У деяких випадках єдині контролери домену, які можуть обслуговувати запити перевірки автентичності під час запуску кластера, перебувають на хості кластеру, що перезапускається. У цій ситуації запити перевірки автентичності завершуються помилкою й необхідно вручну відновити кластер.


Коли хост віртуальної машини робить знімок віртуальної машини, гостьова ОС не виявляє цей знімок як резервну копію. Якщо хост підтримує ідентифікатор покоління Hyper-V, цей ідентифікатор буде змінений при запуску образу із моментального знімка або репліки. За замовчуванням DC буде вважати себе відновленим із резервної копії.


Батьківська віртуальна служба дозволяє налаштовувати кілька сертифікатів на цьому віртуальному хостингу, а для SSL-з'єднань батьківська віртуальна служба обирає відповідний сертифікат сервера на основі імені сервера TLS, запитаного клієнтом та використовуваного шифру. Якщо ім'я сервера запитано чи збіг не знайдено, використовується перший сертифікат, налаштований для віртуальної служби. Для взаємної аутентифікації TLS профіль PKI повинен бути налаштований тільки для батьківської віртуальної служби.


Служба віртуального хостингу інформаційних служб надає середу розміщення віртуального сервера


Служба віртуального хостингу надає керовану платформу для розміщення служб Windows, Linux і Unix на високоустойчіви платформі віртуалізації на основі VMware.


Доступність та права доступу


Служба віртуалізації відрізняється високою стійкістю до відмов й забезпечує стабільну керовану платформу 24x7x365 для розміщення операційних систем на базі Windows, Linux та Unix x86.


Технічний опис послуги віртуального хостингу


Це загальне поняття віртуального хостингу, що дає інформацію про технології, що використовується і придатності послуги для застосунків. Конфігурація розгалуження направляє трафік із однієї IP-адреси на кілька служб на основі запитуваної HTTP URI. Ingress дозволяє звести кількість балансувальник навантаження до мінімуму.


Термін віртуальний хост відноситься до практики запуску кількох веб-сайтів, наприклад, company1.example.com та company2.example.com на одній машині. Віртуальні хости можуть бути на основі IP, що означає, що у вас є різні IP-адреси для кожного сайту, або на основі імен. Це означає, що у вас є кілька імен, які працюють на кожній Айпі адресі. Той факт, що вони працюють на одному фізичному сервері, не є очевидним для кінцевого користувача.


Віртуальний хостинг забезпечує цілодобову роботу клієнтського терміналу. Основними перевагами вбудованого віртуального хостингу є мінімальна затримка підключення до сервера, простота використання та доступна ціна.


Орендувати сервер дуже просто й управління ним не вимагає ніяких зусиль. Запуск, зупинка, скасування хостингу та контроль використання ресурсу віртуального сервера доступні відразу.


Багато людей використовують Інтернет для зв'язку із друзями та сім'єю. Але віртуальні заходи також є економічним способом спілкування із іншими професіоналами. Під час пандемії COVID-19 багато ділових, мережевих та соціальних мереж перемістилися у онлайн та індустрія віртуальних заходів у даний час процвітає.


Це дозволяє одному серверу спільно використовувати ресурси: пам'ять та цикли процесора, не вимагаючи, щоб надані послуги використовували одне й те саме ім'я хосту. Це часто використовується для загального хостингу, оскільки багато клієнтів можуть розміщуватися на одному сервері, що робить його економічно ефективним рішенням.


Як ми усі знаємо, Apache - дуже потужний, гнучкий веб-сервер для ОС Nix, що настроюється. Тут, в цьому керівництві, збираємося обговорити ще одну функцію Apache, яка дозволяє нам розміщувати більше одного сайту на одній машині Linux. Впровадження віртуального хостингу із сервером Apache може допомогти вам заощадити витрати, які ви вкладаєте в обслуговування сервера та його адміністрування.


На відміну від звичайної віртуальної служби або віртуальної служби SNI, де дозволені тільки 2 сертифіката кожного типу RSA та EC, батьківський EVH дозволяє налаштовувати кілька сертифікатів доменних імен. Імена сервера TLS будуть порівнюватися із налаштованими сертифікатами та відповідний сертифікат буде обслуговуватися у TLS. Якщо ім'я сервера TLS відсутнє або не відповідає жодному загальному імені, інформації SAN, DNS ні в одному із налаштованих сертифікатів, для цього підключення буде використовуватися перший сертифікат у списку сертифікатів - сертифікат за замовчуванням.


Віртуальний хостинг, ймовірно, є однією із технологій в індустрії хостингу, що найбільш часто зустрічаються. Це метод, за допомогою якого один сервер може одночасно надавати кілька різних сайтів. Це те, що індустрія використовувала протягом багатьох років для надання загального хостингу, який дозволяє багатьом клієнтам спільно використовувати ресурси сервера для розміщення своїх сайтів.


Ім'я віртуального хоста використовується як спосіб відрізнити конфігурацію від не фізичні хоста, на відміну від днів до їх існування, коли кожному сайту був потрібний власний фізичний хост. Практично всі сучасні сервери підтримують віртуальні хости у якості варіанту конфігурації. Це означає, що є ймовірність, що бажана конфігурація буде здатна працювати із цією технологією. Також існує кілька способів настройки роботи віртуальних хостів - вони можуть використовувати доменні імена, IP-адреси або порти.


Віртуальний хостинг на основі IP


Віртуальний хостинг на основі IP є одним із більш простих методів використання та включає у себе налаштування сервера для відповіді на з'єднання із різними сайтами у залежності від IP адреси на сервері, із якого відбувається з'єднання. При розміщенні декількох сайтів на сервері з використанням цього методу для кожного сайту необхідно використовувати унікальну IP-адресу. До недавнього часу це був єдиний метод, за допомогою якого ви могли використовувати віртуальний хостинг із шифруванням SSL п TLS при підключенні до сервера, хоча створення розширення Server Name Identification для TLS означає, що зашифровані TLS-з'єднання тепер також можуть використовуватися з ім'ям на основі віртуальних хостів.


На жаль, вимога наявності IP-адреси для кожного домену означає, що цей метод віртуального хостингу може стати дорогим, оскільки через недостача IPv4 багато провайдерів збільшують щомісячну плату за додаткові IP-адреси серверів. Тому, як правило, не використовується так часто.


Віртуальний хостинг на основі портів


Віртуальний хостинг на основі портів в основному схожий на віртуальний хостинг IP, тільки замість використання різних IP-адрес для кожного віртуального хосту сервер буде налаштований для відповіді із різних сайтів у залежності від порту на сервері.


На жаль, це має зворотну сторону: для підключення до сервера через нестандартний порт: порт 80 для HTTP та порт 443 для HTTPS, відвідувачеві сайту буде потрібно додати номер порту, до якого вони хочуть підключитися, у адресному рядку свого ПК. браузер, який, як щось додаткове, щоб відвідувач не забув потрапити на сайт, не допомагає залучити трафік на сайт.


Віртуальні хости на основі імен


Нарешті, віртуальні хости на основі імен, ймовірно, є найбільш поширеними, із якими ви можете зіткнутися. Це дозволяє серверу розрізняти, який сайт обслуговувати, на основі імені домену, використовуваного для підключення. Це працює так, що коли браузер підключається до сервера, він відправляє на сервер повідомлення, що інформує його про домен запитуваного сайту. Для цієї функції потрібно браузер, що підтримує HTTP / 1.1, але оскільки ця специфікація була випущена у 1997 році, практично усі браузери, із якими ви зіткнетеся, будуть підтримувати віртуальні хости на основі імен.


Коли домен відправлено на сервер, він може перевірити конфігурацію свого віртуального хосту та обслуговувати правильний сайт для запитаного домену. Зворотною стороною цієї системи є те, що якщо є проблема із системою доменних імен для певного домену, розміщеного на сервері, то немає можливості отримати доступ до сайту із сервера.


Обхідний шлях для цього - створити ще один віртуальний хост, який представляє всі сайти на сервері, кожен як підкаталог для сайту, на який сервер відповідає, коли використовується тільки IP-адресу, хоча це забезпечує доступ до веб-сайту тільки для тих, хто знає що це посилання існує. Цей метод настройки може бути корисний при початковому налаштуванні та тестуванні веб-сайтів перед зазначенням доменів на сервері.


Сподіваємося, тепер у вас є краще уявлення про те, що таке віртуальні хости та як ви можете використовувати їх на своєму сервері.


Buy Me A Coffee

Мы являемся сертифицированным партнером компании TemplateMonster


Закрыть

Заказ сайта


Заполните, пожалуйста, форму заказа сайта. После обработки мы свяжемся с Вами и уточним детали.





Я согласен с Пользовательскими соглашениями

Закрыть

Написать письмо


Заполните форму. После ознакомления мы свяжемся с Вами.






Закрыть

Заказ обратного звонка


Оставьте Ваш контактный номер и наш оператор перезвонит Вам в течении часа.



Например: +38(063) 012-34-56

Вверх
@
заказать звонок
+