Сьогодні - міжнародний день інтернету 2020


Сьогодні - міжнародний день інтернету 2020
Опубликовано: 29.10.2020


читать на русском   read in English

Міжнародний день Інтернету відзначається в усьому світі щорічно 29 жовтня. З 2005 року Міжнародний день Інтернету відзначається в ознаменування знаменного дня в історії телекомунікацій та технологій. Подія ознаменувала відправку першого повідомлення - електронного повідомлення. Дане електронне повідомлення було передано із одного комп'ютера на інший у 1969 році. Воно відбулося у Каліфорнії, США.


Сьогодні Міжнародний день Інтернету 2020 - також онлайн-проект, що виходить від суспільства та для суспільства. Проект Міжнародного дня Інтернету відкритий для кожного, так само як доступ до Інтернету відкритий й безкоштовний для усіх. Таким чином, Міжнародний день Інтернету святкує цей великий демократичний запал. Він, по суті, пов'язаний з ідеєю визволення, коли кожному надаються рівні можливості та рівні переваги у поділі послуг, які з'єднують світ один з одним.


Історія виникнення Інтернету. Відправлення першого повідомлення


Якщо згадати історію цієї події, ми дізнаємося, що подорож у еру легкого спілкування було не таким простим, як пошук інформації у Google. По-перше, нинішнім сценарієм передували роки спроб, включаючи невдалі спроби зробити цифрові дані видимими для усіх, замість використання телетайпів та інших пристроїв. У той час, коли творилася історія, Інтернет був відомий як ARPANET (мережа агентств перспективних дослідницьких проектів). Це був 1969 рік, коли Чарлі Клайн, студент-програміст із Каліфорнійського університету у Лос-Анджелес, передав перше в історії повідомлення 29 жовтня 1969 року. Ця подія мала відбутися через кілька місяців після того, як перша людина висадилася на Місяць. У світі відбувалися великі справи і це була одна із них. Чарлі Клайн, що працює під керівництвом професора Леонарда Клейнрока, передав повідомлення із комп'ютера, розташованого у Каліфорнійському університеті у Лос-Анджелесі, на комп'ютер, розташований на комп'ютері Стенфордського дослідницького інституту. Два комп'ютери, один у Каліфорнійському університеті в Лос-Анджелесі, був хост-комп'ютером SDS Sigma 7, а одержувач - хостом SDS 940 у Стенфордському дослідницькому інституті.


Цікаво, що повідомлення було текстовим повідомленням, що містить слово Логін. Але, як з'ясувалося, могли бути передані тільки букви L та O, тому що після початкової передачі система рухнула й передача зламалася. Інтернет - усесвітньо доступна серія взаємопов'язаних комп'ютерних мереж, які передають дані за допомогою комутації пакетів із використанням стандартного IP - Інтернет-протоколу.


Тепер Інтернет став однією із найважливіших частин нашого життя. Більшість із нас не можуть думати про те, щоб провести один день без Інтернету. Інтернет зробив наше життя набагато простішим.


Для чого святкувати міжнародний день інтернету?


Міжнародний день Інтернету відзначається, щоб показати переваги використання Інтернету, без якого ми не можемо жити у наші дні. На цьому святі згадується походження першої інтернет-передачі. У цей день люди відвідують різні сайти у Інтернеті, щоб відзначити цю подію.


Buy Me A Coffee

Мы являемся сертифицированным партнером компании TemplateMonster


Закрыть

Заказ сайта


Заполните, пожалуйста, форму заказа сайта. После обработки мы свяжемся с Вами и уточним детали.





Я согласен с Пользовательскими соглашениями

Закрыть

Написать письмо


Заполните форму. После ознакомления мы свяжемся с Вами.






Закрыть

Заказ обратного звонка


Оставьте Ваш контактный номер и наш оператор перезвонит Вам в течении часа.



Например: +38(063) 012-34-56

Вверх
@
заказать звонок
+