Сьогодні відзначають день клавіші Caps Lock 2020


Сьогодні відзначають день клавіші Caps Lock 2020
Опубликовано: 22.10.2020


читать на русском   read in English

Кожна людина по-своєму відзначає Міжнародний день клавіші Caps Lock. Деякі пишуть тільки великими літерами, а деякі взагалі не користуються ними. Деякі обмінюються текстами та твітами у соціальних мережах приблизно так само. Однак слід знати, коли потрібно використовувати Caps Lock граматично, а коли ні. Розкажіть іншим про його релевантність та про те, як слід використовувати це ключове слово. Так що побажайте щасливого Міжнародного дня Caps Lock 2020 сім'ї та друзям і отримайте від цього задоволення!


Всі ми у певний момент, мабуть, зіткнулися із однією дратівливою людиною, яка думає, що використання Caps Lock краще роз'яснить суть, а не засмутить одержувача тексту. Деякі роблять це навмисно, щоб розсердити людину, а інші намагаються висловити гнів, відправивши текст, що складається тільки із великих літер.


Перший день, названий на честь сумнозвісного комп'ютерного ключа, з'явився у 2000 році. Людині на ім'я Дерек Арнольд із Айови набридло надмірне використання великих літер та він спробував вирішити цю проблему. Ви можете подумати, що той, хто вчинив би таким чином, сприймає усе дуже серйозно, але підхід Арнольда говорить про зворотне. Справді, його рішення полягало у тому, щоб будити війська один день на рік та змусити ПОЧАТИ ДРУК ВЕЛИКИМИ ГОЛОВНИМИ ЛІТЕРАМИ, навіть присвятивши обліковий запис Twitter, щоб висміювати їх використання своїм криком. Ідея полягає у тому, що таке перебільшення покаже, що винуватці капіталізації помилкові.


Багато із нас були там: ви не розумієте, що у вас була включена кнопка Caps Lock та ви відправляєте комусь повідомлення повністю великими літерами. Якщо ви схожі на нас, ви, ймовірно, відповісте на це повідомленням типу: ОЙ, вибачте, я не хотів кричати.


Якщо серйозно, то при виборі назви компанії вирішується проблема дизайну, а не бюрократична. Йдеться про враження, яке ви хочете зробити та про загальну стратегію, а замки заголовних букв можуть надати компанії більш серйозний та формальний вигляд.


Поточний німецький стандарт розкладки клавіатури DIN 2137-01: 2018-12 визначає функцію клавіші як необов'язкову, яку потрібно замінити іншими клавішами або комбінаціями клавіш. Він рекомендує скористатися послугами професійної функції тільки тоді, коли вона натискається разом із клавішею Ctrl, у іншому випадку вона діє як ліва клавіша AltGr. Це дозволяє машиністам сенсорним введенням отримувати доступ до усіх комбінацій клавіш за допомогою AltGr, не використовуючи два пальці однієї руки, що вважається ергономічною перевагою. Як побічний ефект ненавмисне натискання цієї клавіші без одночасного натиснення іншої клавіші не має ніякого ефекту.


Ще один день, інша столиця. Інший Міжнародний день Caps Lock проходить у червні та є скоріше святковим, ніж глузливим, він присвячений у деякому роді королівській сім'ї. Біллі Мейс, відомий як король рекламних роликів, був відомий виступами у столицях. Іншими словами, він кричав у камеру про продукти, що просуваються їм. Він помер у 2009 році та було влаштоване свято, щоб вшанувати його пам'ять та характерну манеру говорити шрифтом.


Коли можна використовувати заголовні букви? Існують теорії про те, що текст із великої літери насправді більш розбірливий, ніж шрифт із малими, у той час як деякі стверджують, що це не так. Ми схильні розпізнавати окреме слово у цілому та нижній регістр забезпечує більш відмінні форми. Дослідження, проведені у 2007 році, підтвердили попередню гіпотезу, хоча й визнали, що шрифт і розмір тексту відіграють важливу роль та що малі літери виглядають краще. Звичайно, це означає, що для попереджувальних написів та аварійних ситуацій краще використовувати великі букви, у той час як шрифти, що складаються тільки із великої літери, можуть виконувати більш естетично приємну функцію нижнього регістру. Тоді, коли потрібно проявити відчай, хто може звинуватити вас у блокуванні заголовних букв? ІНОДІ ПОТРІБЕН РЕЛІЗ. І щоб надати цьому трохи безглуздому дню іще один серйозний оборот - ВИБАЧЕННЯ його іронічній засновнику, то, як висловити безліч тонів, голосів та підтекстів людської мови за допомогою друкованого тексту. Це важливо, коли ми так часто спілкуємося один із одним за допомогою тексту. Ось чому втрутилися смайлики, щоб врятувати становище, але це інша проблема, яку потрібно вирішувати окремо.


Що ж, незалежно від того, чи використовуєте ви заголовні букви або за іронією долі, підколюєте тих, хто зневажає великі літери, пора виходити та СВЯТКУВАТИ!


Buy Me A Coffee

Мы являемся сертифицированным партнером компании TemplateMonster


Закрыть

Заказ сайта


Заполните, пожалуйста, форму заказа сайта. После обработки мы свяжемся с Вами и уточним детали.





Я согласен с Пользовательскими соглашениями

Закрыть

Написать письмо


Заполните форму. После ознакомления мы свяжемся с Вами.






Закрыть

Заказ обратного звонка


Оставьте Ваш контактный номер и наш оператор перезвонит Вам в течении часа.



Например: +38(063) 012-34-56

Вверх
@
заказать звонок
+