Свято 23 квітня - Всесвітній день книг та авторського права 2022


Свято 23 квітня - Всесвітній день книг та авторського права 2022
Опубликовано: 23.04.2022


читать на русском   read in English

Щороку розробляється плакат, який розповсюджується по всьому світу. У ньому представлені зображення, покликані спонукати людей, особливо дітей, читати книжки та цінувати літературу. Існує також логотип Всесвітнього дня книги та авторського права. У ньому є коло, що представляє світ і 2 книги, одна із яких відкрита. Свято 23 квітня 2022 року - привід оцінити книги - та їх авторів, і їхніх читачів, особливо дітей. Ви - читач - говорить тема Всесвітнього дня книги 2022 року і основна увага приділяється тому, щоб книжки потрапили до рук дітей. Наприклад, кожен британський школяр отримує символічну винагороду за покупку книги, тому що немає нічого кращого, ніж мати власний екземпляр. Дітям пропонують одягнутися протягом дня як один із їхніх улюблених вигаданих персонажів.


Всесвітній день книги та авторського права, - свято ООН, яке спонсорується ЮНЕСКО, яке відзначається щороку 23 квітня. Цей день спрямований на популяризацію читання у всіх спільнотах та заохочення людей до вивчення різних видів літератури і відкрийте собі переваги читання. Основна увага приділяється дітям та молоді, щоб прищепити їм любов до книг та популяризувати читання для задоволення, щоб зробити свій внесок у їхнє майбутнє та розвиток.


Те, що почалося як день 23 квітня 1995 року, поширилося більш ніж на 100 країн світу, ставши глобальним святом читання для задоволення. 23 квітня було обрано тому, що цього дня 1616 року померли драматург й поет Вільям Шекспір та письменник Мігель де Сервантес. Хоча цього дня менше уваги приділяється читачам, він сприяє рівному доступу до книг завдяки участі бібліотекарів, видавців та книготорговців.


Щороку Всесвітня столиця книги вибирається на основі прихильності міста до просування свободи вираження через книги. Нещодавні столиці включають Куала-Лумпур, Малайзія та Тбілісі, Грузія. На 2022 рік столицею книги є Гвадалахара, Мексика, обрана через план використання книг для сприяння соціальним змінам та побудови більш мирної культури.


Ось кілька способів підтримати. Віддайте уживані книги у місцеву публічну бібліотеку. Робіть пожертвування таким книжковим благодійним організаціям, як Бібліотеки без кордонів, Books for Africa та Book Aid International, які постачають книги бідним та бібліотекам у таборах біженців, лікарнях та школах. Інша некомерційна організація Наші діти читають, дарує книги із позитивними персонажами з різних культур, у тому числі корінних американців, чорношкірих, латиноамериканців та мешканців Південно-Східної Азії, американським учням 5-х класів.


Для дітей це стимулює їх уяву, вчить їх емпатії і спонукає їх взаємодіяти із зовнішнім світом та відкривати собі його. Згідно із веб-сайтом Всесвітнього дня книги, читання для задоволення робить більший позитивний вплив на майбутнє дитини, ніж будь-які інші фактори її виховання, такі як дохід або рівень освіти батьків.


Buy Me A Coffee

Мы являемся сертифицированным партнером компании TemplateMonster


Закрыть

Заказ сайта


Заполните, пожалуйста, форму заказа сайта. После обработки мы свяжемся с Вами и уточним детали.





Я согласен с Пользовательскими соглашениями

Закрыть

Написать письмо


Заполните форму. После ознакомления мы свяжемся с Вами.






Закрыть

Заказ обратного звонка


Оставьте Ваш контактный номер и наш оператор перезвонит Вам в течении часа.



Например: +38(063) 012-34-56

Вверх
@
заказать звонок
+