Виділений сервер для майнінгу криптовалюти. 8 критеріїв, які повинен знати кожен майнер


Виділений сервер для майнінгу криптовалюти. 8 критеріїв, які повинен знати кожен майнер
Опубликовано: 25.09.2021


читать на русском   read in English

Що таке майнінг криптовалюти? Майнінг криптовалюти - процес, за допомогою якого транзакції перевіряються та додаються у публічний реєстр блокчейну. Процес перевірки цих транзакцій, відомий як пошук блоків у деяких криптовалютних екосистемах, вимагає великих витрат часу та обчислювальної потужності. У результаті люди, які працюють над досягненням цієї мети, отримують винагороду за зусилля, токенами криптовалюти.


Що таке пул майнінг криптовалюти?


Хоча майнинг приносить прибуток, процес є складним. У разі bitcoin процес майнінгу налаштований таким чином: якщо більше майнерів спробують здобути доступні токени криптовалюти, збільшуючи кількість обчислювальної потужності, виділеної для майнінгу, рівень складності майнінгу зросте. Додайте можливість витратити 100 або навіть тисячі доларів на дорогу спеціалізовану установку для майнінгу й витрати на електрику. Окремі майнери часто не вважають майнінг криптовалют прибутковим заняттям. Із цих причин пули стали домінувати у світі майнінг криптовалют. Вони діють як група майнерів, які об'єднують ресурси у мережі та намагаються добувати цифрову валюту зі збільшеною сукупною обчислювальною потужністю. У пулу більше шансів знайти нагороду та його необхідно розділити між учасниками на заздалегідь визначених умовах. Давайте розглянемо критерії вибору, які повинен враховувати кожен майнер перед вибором пулу для майнінгу.


Сумісність інфраструктури


На ринку доступні сотні пристроїв для майнінгу, а у магазинах щодня виробляються нові передові пристрої, важливо перевірити, чи сумісний використовуваний пристрій для майнінгу до вимог пулу. Наприклад, Slushpool, один із найстаріших майнінгових пулів, чітко рекомендує не використовувати майнінг біткойнів за допомогою CPU, GPU або смартфонів. Так само пул може не підтримувати використання будь-яких програмних пакетів для майнінгу і майнеру може знадобитися спеціальне програмне забезпечення, сумісне із пулом. Деякі пули можуть вимагати від майнера мінімальної швидкості мережевого підключення до сервера пулу. Для цього може знадобитися звірити зі швидкістю інтернету, доступною майнеру. Перш ніж оцінювати + й -, варто подумати, чи можуть умови дискваліфікувати вас.


Механізм розподілу завдань


Майнінг пули використовують різні методології для розподілу роботи майнера. Наприклад, ву пулі 1 є більш сильні майнери, а у пулі 2 - порівняно слабкі. Алгоритм, що працює на сервері, повинен бути ефективним для рівномірного розподілу завдань майнінгу. Один із поширених методів - призначити складні завдання сильному пулу 1, а прості завдання - слабкому пулу 2. Це дозволить забезпечити однаковість середньої частоти обміну даними між різними майнерами, що мають різну потужність у мережі.


Наприклад, Slushpool використовує спеціально розроблений алгоритм під назвою Vardiff. Це алгоритм змінної складності, який призначає складні завдання сильним індивідуальним майнерам, а менш складні - слабким майнерам. Це забезпечує відносно рівномірну частоту спілкування та збалансований потік хеш даних на сервер пулу. У кожного майнера є шанси на отримання винагороди. Перед приєднанням до пулу майнер повинен звернути увагу на однаковість хеш завдань, які призначаються сервером пулу, незалежно від потужності майнінгу.


Уявіть, що ви приєднаєтеся до пулу, у якому пріоритет віддається високошвидкісним пристроям. У вас може бути перевага сьогодні, якщо ви приєднаєтеся до такого пулу із найшвидшим майнером. Потужні пристрої приєднаються до пулу, відтіснивши ваші застарілі пристрої, якщо механізм пулу не гарантує рівні можливості.


Прозорість пулу по оператору


Оператор майнінгового пулу має зобов'язання, які повинні виконуватися чесно, щоб забезпечити прозорість й надійність серед учасників майнінгу. Як майнер може дізнатися, чи є загальна хешрейт, заявлена ​​на рівні пулу, справедливою? Або оператори пулу не беруть на себе майнера, вказуючи більш низькі виплати? Наскільки вдалим чи невдалим виявився пул на різних рівнях складності майнінгу? Пули майнінгу реалізують заходи: пропонують відображення панелі моніторингу у реальному часі, щоб забезпечити необхідну прозорість. Майнери повинні прагнути до прозорості даних і приєднуватися до пулів, які так працюють.


Поріг та частота виплат


Якщо у вас обладнання низького рівня, вам слід уникати пулів із більш високими порогами для здійснення платежів. Ваша обчислювальна потужність буде менше. Це призведе до зниження доходів й вам доведеться почекати довше, щоб досягти граничного значення, щоб отримати оплату або замовити надійний та потужний виділений сервер для майнінгу криптовалют. Це стосується і частоти виплат майнінгового пулу.


Стабільність та надійність сервера


Ще один фактор, який слід враховувати перед приєднанням до пулу - оцінка його безпеки. Чи пропонує сервер безпечне з'єднання або відкрите з'єднання? Вразливий він до атак DDoS, які стали звичайним явищем зі збільшенням активності пулів? Чи зможе пул витримати й відбити атаку у разі потрапляння хакерів?


Структура комісій


Поряд із пулами, які стягують із учасників плату за використання послуг пулу для майнінгу, існують пули, які не стягують комісію. Однак, слід звертати увагу на структуру комісії й формулу виплат, яка може включати інші збори. Деякі пули із комісією 0 можуть бути пропозиціями із обмеженим терміном дії та підлягати оплаті пізніше. Інші можуть стягувати фіксовану або часту окрему плату на пожертвування. Треті особи можуть зажадати, щоб ви розміщували і запускали ПО на власному пристрої, а не на сервері, що робить його дорогим.


Чи має значення розмір?


Деякі експерти вважають, що розмір пулу не має значення і що кількість монет, здобутих за певний період часу, пропорційно обчислювальної потужності великого чи малого розміру. Це робить їх рівними для всіх. Але є одна заковика: час має значення! Більші пули мають високу ймовірність виявлення блоків через більшу обчислювальної потужності. У той час як меншим може знадобитися більше часу. Спостережувані протягом відповідного періоду часу, дрібні пули можуть мати тривалі періоди не знаходити блок, але за цим може слідувати вдалий період. Якщо ви вмієте робити нерегулярні виплати протягом тривалих періодів часу, то вам підійде менший пул, що пропонує високі виплати. А кому потрібен стабільний дохід із високою ймовірністю та схемою низьких виплат - може обрати великий пул.


При цьому розмір пулу у деякій мірі відображає його надійність. Незважаючи на усі позитивні й негативні відгуки, велика кількість активних майнерів, що утримують пул, передбачає, що вони продовжують довіряти йому.


Підтримка децентралізації серверів


Може виникнути спокуса обрати популярний пул через його великий розмір, концепція блокчейну рекомендує, щоб мережа краще підтримувалася децентралізованим чином, якщо для майнінгу використовується велика кількість менших пулів, а не менше їх кількість великих басейнів. Це міркування для підтримки працездатного стану усієї мережі блокчейнів та щоб уникнути ризикованої концентрації хеш потужності через кілька серверів пулу великого розміру. Засмічення пропускної здатності мережі - поширена проблема, яка спостерігається у блокчейнах. Ця рекомендація дозволяє уникнути концентрації влади на декількох великих пулах, зберігаючи при цьому децентралізовану ланцюжок блоків.


Успішний майнінг вимагає як удачі, так і обчислювальних зусиль й терпіння. Майнінг пулу може спростити деякі речі, пропонуючи готову настройку, він додає ще один рівень перевірок. Використовуючи вищезгадані 8 факторів, майнер повинні ретельно обирати сервер, відповідний їх потребам.


Компанії збирають величезну кількість даних про своїх клієнтів і перспективи. Спостерігаючи за демографією споживачів й поведінкою користувачів у Інтернеті, компанії можуть використовувати дані для оптимізації своїх маркетингових кампаній, поліпшення сегментації, пропозицій перехресних продажів та програм лояльності клієнтів, що дозволяє підвищити рентабельність інвестицій у маркетинг. Прогнозний аналіз також може допомогти командам визначити очікування зацікавлених сторін, надавши оцінки прибутковості від будь-якого збільшення або зменшення маркетингових інвестицій.


Інтелектуальний аналіз даних поліпшив процес прийняття рішень у організації за рахунок аналізу даних. Методи інтелектуального аналізу даних, що лежать у основі цього аналізу, можна розділити на дві мети; вони можуть або описати цільовий набір даних, або вони можуть передбачити результати за допомогою алгоритмів машинного навчання. Ці методи використовуються для організації та фільтрації даних, виявляючи цікаву інформацію, від виявлення шахрайства до поведінки користувачів, вузьких місць і навіть порушень безпеки.


Конфігурації, які використовуються для вирішення виділеного сервера, розроблені із урахуванням професійних потреб майнера. Залежно від використання вам може знадобитися конфігурація із великим об'ємом пам'яті, простором для зберігання або більшою обчислювальною потужністю. Окрім того, різні діапазони виділених серверів відрізняються пропускною спроможністю та набором супутніх послуг. Ви також можете отримати захист від атак DDoS, приватну мережу для підключення виділеного сервера до вашої інфраструктурі й навіть апаратний RAID. Оберіть виділений сервер, який відповідає вашим потребам.


Buy Me A Coffee

Мы являемся сертифицированным партнером компании TemplateMonster


Закрыть

Заказ сайта


Заполните, пожалуйста, форму заказа сайта. После обработки мы свяжемся с Вами и уточним детали.





Я согласен с Пользовательскими соглашениями

Закрыть

Написать письмо


Заполните форму. После ознакомления мы свяжемся с Вами.






Закрыть

Заказ обратного звонка


Оставьте Ваш контактный номер и наш оператор перезвонит Вам в течении часа.



Например: +38(063) 012-34-56

Вверх
@
заказать звонок
+