VPS або хмара. У чому різниця між vps, хмарою виділеним сервером ЦП?


VPS або хмара. У чому різниця між vps, хмарою виділеним сервером ЦП?
Опубликовано: 29.12.2021


читать на русском   read in English

Хмарний хостинг також дає вам певний рівень настроюваності. Наприклад, ви зможете налаштувати брандмауери, змінити архітектуру мережі та реалізувати балансування навантаження. Однак, оскільки ваш хостинг побудований на великій мережі серверів, ваша хостингова компанія повинна обмежити ваш контроль над деякими налаштуваннями, щоб ваш хостинг хостинг працював ефективно.


У чому різниця між VPS та виділеним сервером ЦП?


Незважаючи на повну незалежність, віртуальні приватні сервери використовують базове фізичне обладнання разом із іншими VPS. Це означає, що вони, як і раніше, конкурують за ЦП та пам'ять апаратної інфраструктури хостингу. Ця архітектура налаштування надає віртуальному серверу обсяг ресурсів для використання, але не забезпечує доступу до інфраструктури хостингу обладнання. Виділені сервери ЦП, з іншого боку, мають виділені ядра ЦП та пам'ять, які на 100% доступні та ізольовані від будь-яких інших серверів. Незважаючи на те, що цей ексклюзивний доступ до апаратної інфраструктури трохи дорожчий, виділені сервери ЦП підходять для ресурсомістких та завантажених сайтів та програм без шкоди для переваг VPS.


Некерована послуга означає, що вам надається доступ до певного середовища хостингу VPS: чи то виділений, чи віртуальний сервер із мінімальною конфігурацією та налаштуванням. Наявність такої послуги означає, що вам доведеться самостійно встановлювати, налаштовувати та підтримувати програмне забезпечення та технічні аспекти, включаючи моніторинг та оновлення безпеки. Окрім того, некерована послуга не включає технічну підтримку і панель управління, або такі послуги надаються як платні. Загалом, некеровані служби рекомендуються для досвідчених користувачів з великими технічними знаннями, які вважають за краще самостійно керувати всіма аспектами своєї інфраструктури. З іншого боку, із повністю керованою послугою ви отримаєте налаштований та оптимізований сервер із веб-панеллю управління. Крім того, цілодобова технічна підтримка подбає про безпеку вашого сервера, оптимізацію та допоможе вам з будь-якими технічними проблемами, із якими ви можете зіткнутися, безкоштовно. Ви можете перевірити повний список послуг технічної підтримки для отримання додаткової інформації про керовану послугу.


Звичайно, під час ведення бізнесу важливі міркування безпеки. Якщо ви не захищені належним чином, злом, DDoS-атаки та зараження шкідливим ПЗ можуть мати руйнівні наслідки для вашого прибутку. Мало того, що різні типи хостингу пов'язані із різними проблемами безпеки, у вас будуть різні рівні заходів безпеки з різними постачальниками.


У чому різниця між vps та хмарою?


Хмарні сервери часто плутають із VPS, оскільки обидва засновані на віртуалізації та мають багато тих самих переваг. Проте більшість визначення залежить від конкретного хост-провайдера. На виділених серверах та більшості віртуальних приватних серверів диски зберігання та обчислювальна потужність знаходяться на одному фізичному хості, серверна частина сховища та обчислювальні вузли запускаються окремо. Це дає безліч переваг, таких як проста масштабованість та надмірність за рахунок автоматизації у порівнянні із традиційними платформами віртуалізації, при цьому гарантуючи конкурентоспроможну продуктивність та ціни.


І VPS, і хмарний хостинг пропонують рівень гнучкості, що робить їх популярними серед багатьох власників веб-сайтів.


Масштабованість також можлива із обома варіантами, але по-різному. Використовуючи VPS-хостинг, ви можете збільшувати або зменшувати свої ресурси у міру зміни ваших щомісячних потреб. З хмарним хостингом ви можете зробити те саме, але миттєво.


У залежності від рівня керування, який ви вибираєте, також доступна панель керування сервером. Інструменти, необхідні для керування сервером, завжди у вас під рукою. Керувати своїми сайтами також просто. Ви будете використовувати панель управління для управління кожною частиною своїх сайтів, електронної пошти, DNS, баз даних, користувачів та багато іншого.


Коли ви реєструєтеся на віртуальному хостингу, хостингова компанія розміщує ваш сайт на сервері разом із сотнями, якщо не тисячами інших веб-сайтів. Це означає, що кожен клієнт повинен спільно використовувати простір та ресурси на сервері з кожним іншим клієнтом, включаючи процесорний час, пам'ять та дисковий простір.


Хоча VPS може запропонувати більший обсяг серверних ресурсів, ніж загальний хостинг, його масштабованість обмежена фізичним сервером, де він розміщений. Ви можете збільшити обсяг пам'яті та ЦП, доступні на вашому віртуальному сервері, але ці суми, як і раніше, фіксовані. Фізичний сервер має лише певну кількість ресурсів, які він може надати.


Щоб вам було ще більше спокою, Cloud VPS надає вам необмежений трафік. Залежно від вибраної моделі можна отримати максимальну пропускну здатність.


VPS та хмарні обчислення не є взаємовиключними варіантами. Ви можете розмістити свій VPS у віртуалізованому середовищі. Це дозволяє перетворити один фізичний сервер на кілька віртуальних машин, кожна з яких діє як фізичний пристрій для гнучкої, миттєво масштабованої та рентабельної роботи ІТ-ресурсів та веб-додатків.


Що ж, очевидного переможця за ціною немає. VPS дешевше, але пропонує меншу масштабованість. Вартість хмарного хостингу вища, але співвідношення ціни та якості робить додаткові витрати прийнятними.


Обравши віртуальний приватний сервер, ви можете зосередитись на своєму бізнесі, не звертаючи уваги на апаратні обмеження, такі як оновлення компонентів. Ви можете вільно керувати своїм VPS та налаштовувати його, вибираючи операційні системи Windows та Linux, а також можете використовувати панелі керування веб-хостингом, такі як Hestia та cPanel.


Перевага хмарних серверів полягає в їх продуктивності та високій надійності. Як згадувалося раніше, сховище та обчислювальне обладнання, на якому працює ваш сервер, фізично розділені, щоб забезпечити покращену надмірність. Завдяки цьому автоматизація може призначати нові робочі обчислювальні вузли вашому сховищу з мінімальними простоями, чого може бути у виділених чи традиційних середовищах VPS.


Оскільки в хостингу VPS використовується лише один сервер - часто надає вам адміністративний доступ на рівні операційної системи (ОС) - налаштування цього налаштування набагато більш гнучке, ніж з іншими рішеннями. З хмарним хостингом ваші можливості налаштування зазвичай більш обмежені, хоч і не так багато, як ви можете собі уявити. У будь-якому випадку у вас, як і раніше, буде повний доступ до сервера.


У мене немає досвіду роботи з Linux та Unix, чи підходить мені ця послуга?


Хоча деякий досвід роботи з Linux і Unix може бути корисним, вам не потрібно мати технічні знання, щоб повною мірою використовувати переваги вашого сервера. Всі служби постачаються з веб-панеллю керування cPanel, за допомогою якої ви можете керувати всіма своїми веб-сайтами без будь-яких навичок системного адміністрування.


Якщо вам потрібна технічна допомога, ви можете зв'язатися з цілодобовою службою технічної підтримки в рамках керованої послуги, яка включена в кожен план.


Деякі з них здаватимуться простими. Наприклад, вибір кольорів, які ви хочете використовувати, або вирішити, чи робити його адаптивним.


Інші можуть здатися складними для будь-кого, хто відносно погано знайомий із керуванням сайтом, наприклад, для вибору плану хостингу.


Найкращий сервіс для вас залежить від ваших потреб та рівня ваших технічних навичок. Якщо у вас немає будь-яких знань у сфері адміністрування серверів, то план хостингу буде найкращим рішенням для ваших потреб. План веб-хостингу - це, насправді, хостинг під ключ. У стандартній конфігурації ви можете розмістити сайт, створений за допомогою популярних інструментів CMS, наприклад WordPress, Joomla!, Drupal або PrestaShop. Якщо ви знаєте, як керувати сервером, і вашому проекту потрібна певна конфігурація, то VPS буде для вас правильним варіантом. Це рішення кероване та працює з рядом різних операційних систем.


VPS є безпечним. Це не так безпечно, як виділений хостинг, але легко перевершує віртуальний хостинг. Ваш VPS буде працювати незалежно від будь-яких інших сайтів, які використовують один і той самий фізичний сервер, забезпечуючи його захист від доступу ззовні. Але є невелика ймовірність, що погана безпека іншого сайту може вплинути на ваш власний, якщо ви оберете хостингу провайдера, який не вважає безпеку головною проблемою.


Ви можете заощадити сотні доларів на місяць, якщо порівняти невисоку вартість VPS із виділеним сервером. Або навіть заощаджуйте тисячі доларів на попередніх витратах на обладнання та незліченні години підготовки та обслуговування. VPS - ідеальне економічне та збалансоване рішення для розгортання ваших додатків у всесвітньому павутинні.


Високопродуктивне сховище


У 20 разів швидше за стандартні диски SATA. Interserver використовує високопродуктивне сховище SSD. Узгодженість та надмірність даних підтримуються масивами зберігання Raid рівня 10. Raid забезпечує оптимальну продуктивність та надмірність для задоволення потреб усіх критичних робочих навантажень.


Виведіть свої цілі на новий рівень, додавши такі служби, як Apache, PHP, Ruby, Rails, Java і Node.JS. Миттєво розгорніть базу даних з MySQL, MongoDB та MariaDB. Поряд із додатковими модулями, такими як Memcache та Varnish. Міжсерверний VPS з географічним розмаїттям може бути розгорнутий із 6 центрів обробки даних у різних точках світу. Розгортання ваших сервісів із найближчого до вас місця скоротить затримку. Сервіс із низькою затримкою важливий на деяких платформах, таких як торгівля акціями. Або розгорніть в обох місцях, щоб забезпечити надмірність служби, що розгортається.


Якщо ви хочете розширити свій сайт та хочете, щоб ваш сервер адаптувався до цих змін потужності сервера, хмарний сервер дозволяє за необхідності додавати пам'ять та обчислювальну потужність. У разі фізичного сервера таке зростання вимагає придбання дорогого нового обладнання, щоб не відставати від зростання сайту.


Buy Me A Coffee

Мы являемся сертифицированным партнером компании TemplateMonster


Закрыть

Заказ сайта


Заполните, пожалуйста, форму заказа сайта. После обработки мы свяжемся с Вами и уточним детали.





Я согласен с Пользовательскими соглашениями

Закрыть

Написать письмо


Заполните форму. После ознакомления мы свяжемся с Вами.






Закрыть

Заказ обратного звонка


Оставьте Ваш контактный номер и наш оператор перезвонит Вам в течении часа.



Например: +38(063) 012-34-56

Вверх
@
заказать звонок
+