Як хостинг впливає на пошукову оптимізацію (сео)


Як хостинг впливає на пошукову оптимізацію (сео)
Опубликовано: 07.03.2021


читать на русском   read in English

Щоб користувачі вашого сайту були задоволені, сайт повинен бути постійно в онлайн режимі. Якщо ваш веб-сайт перейде у автономний режим, ви напевне втратите своїх користувачів на цей період часу, а також втрачаєте потенційних клієнтів. Якщо ви коли-небудь бачили повідомлення Внутрішня помилка сервера 501 або Помилка підключення до бази даних при спробі відвідати сайт, це означає, що у цього сайту виникають проблеми із доступом до файлів, необхідним для відображення вмісту. Це може бути помилка конфігурації, але часто вона викликана тим, що до бази даних одночасно звертається дуже багато людей. Це може статися, коли стаття або відео стали вірусними у соціальних мережах й тисячі людей одночасно намагаються їх переглянути.


І ось новини для тих із вас, хто намагається слідувати цій пораді. Ви знаходитесь на ринку покупця. Хостингові компанії - це хоч греблю гати й коли справа доходить до вибору хостингу - усе залежить від вас. Навіть якщо ви вже уклали угоду, саме час почати шукати кращу угоду. Зрештою, неякісних хостинг-провайдерів більше. Вони також виснажують ресурси пошукової оптимізації (сео).


Регулярна доопрацювання сайту, без сумніву, є наріжним каменем пошукової оптимізації - SEO. Однак будь-яка спроба поліпшити пошукову оптимізацію не принесе бажаного результату, якщо у першу чергу не розглядалася можливість професійного веб-хостингу для сайту.


Незважаючи на те, що ви контролюєте адаптивний сайт, ваш хостинг-провайдер несе повну відповідальність за забезпечення хорошої інфраструктури даних і устаткування для веб-сайту. Важливо пам'ятати, що вищезгадані фактори завжди йдуть рука об руку. У іншому випадку це було б все одно, що якби досвідчений автогонщик не міг швидко їздити через свій посередній автомобіль.


Google перевірить час завантаження сторінок сайту і якщо швидкість завантаження не оптимальна, рейтинг буде нижче. Хостинг може трохи змінити час завантаження, але важливим фактором для створення швидкого сайту є оптимізація сайту.


Швидкість роботи хостингу та відображення сторінок впливає на СЕО. Кореляція між швидкістю сайту та органічним рейтингом пошукової видачі


Як правило, чим більше виділеної оперативної пам'яті та смуга пропускання, а також чим вище можливості обробки сервера, тим ймовірніше, що сайт буде швидше. Як правило, це означає, що виділені сервери, де ви і тільки ви берете 100% ресурсів сервера, будуть працювати краще, ніж виділений VPS - 100% ресурсу, тільки менше ресурсів. Чим більше стає ваш сайт та чим більше він створює смугу пропускання, тим потужніший знадобиться сервер, який зможе із цим впоратися. Між швидкістю сайту та органічним рейтингом існує хороша кореляція. Якщо сервер гальмує вас, він також може вас стримувати. Масові кібератаки безпосередньо призводять до компрометації серверів і різних систем.


Порушення безпеки можуть бути дорогими, й вони, безумовно, завдають шкоди вашій репутації, потенційним клієнтам тощо. Якщо час безвідмовної роботи сервера залишає бажати кращого, повірте, ви створили ризик кібербезпеки.


Завдяки доступності потоків на кожному рівні продуктивність кеша стабільна. Існує окремий робочий потік для управління підключенням кожного клієнта, коли конфігурація досягає межі. Він направляє вхідні з'єднання у чергу переповнення. Окрім того, усі вхідні з'єднання відхиляються, коли перевищується межа конфігурації черги переповнення.


Пошукові системи зазвичай дуже приховано відносяться до чинників, що входять у їх алгоритми, проте ще у 2010 році Google прямо заявив, що швидкість завантаження сторінки є одним із цих факторів. Це один із більш ніж 200 факторів, тому він майже напевно менш ніж на 0,5% впливає на рейтинг сайту, але на нього все ж варто звернути увагу.


При оцінці ефективності сайту Google враховує кілька значень часу завантаження й весь цей час завантаження залежить від вашого вибору компанії, що надає веб-хостинг. Наприклад, пошук DNS відбувається кожного разу, коли програмне забезпечення повинно перетворити доменне ім'я у IP-адресу. Якщо ваш хостинг обробляє ці DNS-запити повільно, веб-браузеру буде потрібно більше часу, щоб знайти правильний сервер для запиту контенту. Отже, знову ні: немає ніяких доказів того, що Google прийде, помітить, що ви використовуєте загальний хостинг, а потім поставить вас нижче конкурента на базі VPS виключно на цій підставі. Тип хостингу сам по собі не є сигналом ранжування. Однак, вибір дешевого постачальника загального хостингу може призвести до поганого часу завантаження сторінки та неякісної продуктивності, і це має значення для Google. Перед вибором хоста варто подумати про всі три проблеми, піднятих у статті та дозволити їм керуватися вашим вибором, а не загострювати увагу на різних назвах продуктів.


Ваш сайт заслуговує найкращих послуг хостингу. Тому потрібно знати, як обрати послугу веб-хостингу, яка у кінцевому підсумку буде продуктивною. Примітно, що коли ви обираєте конкретний хост, ваш сайт буде встановлений на сервері. Якщо цей один сервер переповнений, результатом буде низька якість сервера. Це означає, що він буде часто давати збої. Переповнений сервер означає час простою, а цей час знижує рейтинг вашого сайту.


Ви будь-коли стикалися із сайтом, який відкривався нескінченно довго? Більшість людей ігнорують повільний сайт та шукають той, який краще реагує. У цьому контексті швидкість завантаження у значній мірі визначається хостингом веб-сайтів. Якщо ваш сайт перевищує очікувані стандарти, Google знижує ваш рейтинг.


Вплив місця розташування сервера на пошукову оптимізацію


Фізичне розташування сервера безпосередньо впливає на продуктивність вашого сайту, особливо на швидкість. Чим ближче фізичне розташування вашого веб-сервера до вашого користувача, тим вище буде швидкість завантаження та загальна продуктивність.


Зміна місця розташування сайту може привести до простою, якщо це не буде зроблено належним чином. Це відбувається під час очікування поширення DNS-записів. Час очікування зазвичай займає від 24 до 72 годин. Якщо сайт не працює протягом цього періоду, ви можете очікувати, що це вже вплинуло на ваш рейтинг. Кращий спосіб запобігти цьому - залишити ваш сайт як і раніше на старому хостингу, доки ви створюєте точну копію на новому хості. Після того, як DNS буде повністю розповсюджений, ваш сайт продовжить роботу, як ніби нічого не сталося. Окрім того, є два фактори часу завантаження, які Google використовує для вимірювання вашого сайту і на обидва можуть впливати веб-хостинг. Пошук записів DNS. Чим більше часу потрібно хосту для завершення пошуку в DNS, тим більше часу потрібно вашому хосту, щоб почати завантаження сторінки. Тривалий час пошуку може знизити рейтинг вашого сайту.


Гугл оголосив швидкість сайту важливим фактором у алгоритмах видачі результатів своїх пошукових систем для того, щоб відвідувачі отримували максимальну зручність. Із тих пір чуйні сайти завоювали прихильність пошукових систем. Крім отримання вигоди від результатів пошуку, швидкий веб-сайт допомагає відвідувачам швидко переміщатися по сторінках, що у кінцевому підсумку збільшує кількість переглядів.


Низька швидкість безпосередньо впливає на ваш дохід, оскільки, коли ви вже втрачаєте відвідувачів, валовий прибуток вашого сайту зменшиться. Це схоже на участь у боксерському поєдинку із однією рукою за спиною.

HHTPS - безпечна форма протоколу HTTP. Це означає, що будь-яка взаємодія між сайтом та вашим браузером - наприклад, URL-адреси - зашифровано. Це означає, що ви можете захистити такі речі, як номер кредитної картки або історію переглядів користувачів. Враховуючи вплив зміни IP-розташування, було б розумним повторити зміну, щоб побачити, чи можна повторити потік ранжування. Це можливо, тому що хостинг зберігає карту маршрутизації своїх змін IP, тому не має значення, яку IP-адресу ми використовуємо, ми потрапляємо на той самий сайт.


Деякий час простою сайту неминучий. Більшість хостинг-провайдерів, навіть із найкращим тарифним планом, можуть гарантувати тільки 99,99% часу безвідмовної роботи. Знайдіть кращого постачальника послуг безвідмовної роботи, щоб це не вплинуло на ваш рейтинг.


Щоб дізнатися, що пропонує хороший хостинг для SEO, спробуйте платформу керованого хмарного хостингу для сайту. Він оптимізує ваш сайт за рахунок зменшення часу завантаження, 99,9% часу безвідмовної роботи та кращого SEO-рейтингу, оскільки ваш сайт, ймовірно, буде у мережі протягом всього року.


Якщо ваш сайт дуже часто стикається із простоями сервера, можливо, ви обрали не той веб-хостинг. Час простою сервера впливає на сайт і, що найгірше, впливає на загальний рейтинг сайту у пошукових системах.


У той час як хороший господар не підвищить ваш рейтинг та не гарантує вам місце на вершині. Поганий хост може серйозно нашкодити вашим шансам отримати кредит у Google, Bing та інших пошукових системах.


SEO - це важливий інструмент у вашому арсеналі. І відповідаючи на питання: чи впливає місце розташування хостингу на SEO? Так - ваш вибір місця розташування хостингу може мати величезний вплив на це.


Відповіді на типові запитання про вплив хостингу на сео


Чи впливає веб-хостинг на рейтинг SEO? Що ж, у веб-сайтів, що швидко завантажуються, є кореляція із призначеним для користувача досвідом. Пошукова система ранжує сторінки із найкращим призначеним для користувача інтерфейсом. Коли ваш сайт працює швидко, користувач може легко зайти на ваш сайт. Користувачі проводять більше часу на швидких сайтах. У веб-сайтів, що гладко та швидко працюють, більше шансів отримати кращий рейтинг у пошукових системах. Але це можливо тільки у тому випадку, якщо ваш домен розміщений на відмінному сервері. Ось кілька основних моментів, щоб зрозуміти, чому так важливо обрати надійний та ефективний хостинг. Більш високий час завантаження сторінки означає, що хостинг вашого домену не надає задовільних послуг. Дослідження показують, що люди не люблять чекати на веб-сторінці більше 2 секунд. Легкий дизайн сайту робить швидкість більшою. Окрім хостинг-сервера, тільки легкий дизайн веб-сайту може підтримувати швидкість завантаження сайту швидше, ніж у вашого конкурента. Завжди обирайте світлі теми для дизайну вашого бізнес-сайту. Зробіть його простим та зручним. Якщо ви хочете отримати веб-сайт із поліпшеним UX-UI, який завантажується набагато швидше, ніж інші веб-сайти, зверніться до наших розробників. Скажіть Ні загальному хостингу. Загальний хостинг може зберегти ваш бюджет, тому що це рентабельний варіант. Але не забувайте, що все має свою ціну: загальний хостинг дозволяє розміщувати кілька сайтів на одному сервері. Через використання загального сервера якість хостингу знижується. Google, як правило, віддає перевагу сайту із виділеним хостингом, оскільки загальний хостинг не рекомендується для SEO. У загального хостингу багато недоліків і одним із суттєвих недоліків є розсилка спаму. Дешевші хости можуть обслуговувати кого завгодно, включаючи спамерів. Оберіть локальний хост для цільової аудиторії. Місцезнаходження сервера грає важливу роль у забезпеченні плавного та швидкого перегляду. Розташування сервера ближче до цільової аудиторії гарантує, що аудиторія буде швидко перенаправлено на ваш сайт. Ось як розташування хостингу може вплинути на SEO. Сегмент електронної комерції (eCommerce) має тенденцію націлюватися на місцеву аудиторію, оскільки вони із більшою ймовірністю побачать продукти місцевого ринку. Причина переваг локального лістингу полягає у тому, що кожен сайт складається із IP-адреси, пов'язаної із географічним положенням. Наявність локального хоста спростить націлювання на місцевих споживачів, а також допоможе підвищити рейтинг сайту.


Buy Me A Coffee

Мы являемся сертифицированным партнером компании TemplateMonster


Закрыть

Заказ сайта


Заполните, пожалуйста, форму заказа сайта. После обработки мы свяжемся с Вами и уточним детали.





Я согласен с Пользовательскими соглашениями

Закрыть

Написать письмо


Заполните форму. После ознакомления мы свяжемся с Вами.






Закрыть

Заказ обратного звонка


Оставьте Ваш контактный номер и наш оператор перезвонит Вам в течении часа.



Например: +38(063) 012-34-56

Вверх
@
заказать звонок
+