Як працює VPS? Як зрозуміти, чи потрібен мені VPS-хостинг


Як працює VPS? Як зрозуміти, чи потрібен мені VPS-хостинг
Опубликовано: 07.12.2021


читать на русском   read in English

Із VPS ви платите за те, що використовуєте, у тому сенсі, що ви заздалегідь вибираєте певну смугу пропускання та сховище. Масштабування передбачає зміну розміру ресурсів. Але із хмарним хостингом ви платите за те, що використовуєте, оскільки рівні ваших ресурсів не визначені заздалегідь, а це означає непередбачувану ціну, яка, як правило, дорожча за VPS, через накладні витрати і складність.


Що таке VPS та що отримують користувачі?


Оскільки кожен VPS ізольований, вся система має більш тривалий час безвідмовної роботи та спрощує пошук та усунення несправностей технічними фахівцями. Крім переваг у серверній частині, користувачі отримують більшу надійність та простоту оновлення платформи. Оскільки дані можуть бути перенесені з фізичного хосту на віртуальні сервери, розширення виконуються без проблем та рідко порушують існуючі віртуальні робочі процеси.


Хостинг VPS менш обмежений. Оскільки у вашому розпорядженні більшість обладнання сервера, у вас більше ресурсів. Ви також отримаєте root-доступ через серверне середовище. Це означає, що ви можете інсталювати додаткове програмне забезпечення та редагувати будь-який файл на сервері.


Основна різниця між типами хостингу


Щоб по-справжньому зрозуміти, як працює VPS, важливо ознайомитись із деякими основами хостингу, включаючи інші загальні плани хостингу. Наведемо різницю між загальним, виділеним та VPS-хостингом.


Виділений хост передбачає оренду всієї фізичної машини та підтримку доступу та контролю над цією машиною, її обладнанням та будь-яким встановленим на ній програмним забезпеченням. Ця модель забезпечує максимальну гнучкість та прозорість обладнання, контроль та розміщення робочих навантажень та пропонує переваги для певного програмного забезпечення з власною ліцензією. Кожен VPS встановлюється на фізичному ПК, керованому хмарним сервісом або провайдером хостингу, де працює кілька VPS. Але у той час як VPS спільно використовують гіпервізор та базове обладнання, кожен VPS працює зі своєю власною операційною системою та додатками та резервує свою власну частину ресурсів машини.


Коли доходить до вибору тарифного плану, VPS має унікальний набір переваг. Він не тільки забезпечує швидше завантаження, ніж традиційний загальний сервер, але і підвищує продуктивність.


Як зрозуміти, чи потрібний мені VPS-хостинг?


Чи існують варіанти використання для кожного типу хостингу, так для кого саме VPS-хостинг? Вам слід подумати про VPS-хостинг, якщо: Ваш бізнес виходить за межі обмежень віртуального хостингу. Ви очікуєте суттєвого збільшення відвідуваності сайту протягом наступних кількох місяців.


Наприклад, ваш сайт орієнтований на нову рекламну кампанію або рекламну кампанію, або якщо ви виходите на інші ринки. У вас може бути достатньо смуги пропускання для обробки одного сайту, але два, три?


Якщо ви плануєте розмістити кілька веб-сайтів у найближчому майбутньому, вам знадобиться більше ресурсів. Так само, якщо ваш поточний обліковий запис загального хостингу споживає ресурси та ваш хост просить вас подумати про оновлення, настав час подумати про VPS. Ваш сайт вимагає більшої конфіденційності та продуктивності у порівнянні із тим, що доступно на віртуальному хостингу. Вам потрібний повний контроль над сервером, такі як конфігурації користувача, root-доступ і установки, недоступні із загальним хостингом.


Найпростіший спосіб подумати про розподіл ресурсів - замовити піцу. Із VPS-хостингом ви все поділяєте ресурси - кожен шматочок, усі сторони, всі напої та навіть провали. Якщо вам потрібно щось ще, завжди є шанс, що хтось залишить вам небагато, але це не гарантія. З обраним хостингом у вас є власна піца. Це може бути невелика, середня або велика угода, залежно від того, скільки вам потрібно, але це все ваше.


VPS проти виділеного хостингу - продуктивність: вердикт. Не дивно, що це ще одна перемога для вибраного хостингу. Вищі обмеження ресурсів означають, що ваш сайт повинен мати можливість справлятися із величезними сплесками трафіку та швидко завантажуватися. VPS-хостинг пропонує відмінну швидкість завантаження, але якщо кілька сайтів на сервері зазнають стрибків трафіку, ваш сайт може сповільнитися.


Хмарний хостинг та VPS-хостинг не виключають одне одного. Натомість багато хостингових компаній пропонують хостинг VPS у хмарній інфраструктурі. Об'єднання VPS та хмарних технологій призводить до максимально можливої ​​продуктивності та надійності серед віртуальних серверів.


Як тільки ви повністю підключитеся до VPS-хостингу, вам потрібно буде обрати свого хостинг-провайдера. Компанія, яку ви оберете, буде грати велику роль у продуктивності та надійності вашого VPS, тому важливо провести своє дослідження.


Що таке найкращий VPS-хостинг?


Кращий VPS-хостинг - той, з яким ви почуваєтеся найбільш впевнено та комфортно. Для вас це може означати провайдер із найкращими відгуками або той, хто пропонує найкращу ціну або найкращі технічні характеристики. В ідеалі ви повинні вибрати постачальника, який пропонує баланс всього цього. Окрім того, відгуки клієнтів підтвердять, що служби підтримки забезпечують оперативну підтримку, проактивне обслуговування та величезну цінність для підприємств.


Провайдер хостингу VPS? Час безвідмовної роботи


Не просто запитуйте хостинг-провайдера про їх гарантії працездатності, перевірте відгуки сторонніх клієнтів, щоб дізнатися, чи є їхній хостинг надійним і наскільки швидко та ефективно провайдер реагує у разі простою, тести продуктивності віртуальних ЦП, щоб отримати уявлення про тести кожного хостинг-провайдера. Очевидно, що чим вище продуктивність, тим швидше буде працювати ваш веб-сайт або програми, розміщені на VPS, що підвищить продаж та продуктивність.


Не проводьте дослідження, відвідуючи веб-сайти хостинг-провайдерів. Дізнайтеся, із якими компаніями найлегше розмовляти, хто відповідає найбільш швидко та ретельно та найбільш активно працює з вами. Запитайте кожного провайдера, який процес масштабування VPS-хостингу на їх серверах. Чи можете ви обслуговувати себе самостійно, а якщо ні, то який термін виконання змін? Як змінюються ціни при масштабуванні?


Зважує не лише щомісячну вартість, а й загальну вартість володіння. Якщо ви думаєте про некерований хостинг VPS, це означає, що необхідно враховувати час, що витрачається вашим персоналом на управління та вартість можливих простоїв або кібератак. Запитайте подробиці про сервери, які кожен хостинг-провайдер використовує для VPS. Провайдери, які використовують сучасніше обладнання з процесорами поточного покоління, будуть надійнішими довгостроковими партнерами, ніж ті, хто цього не робить.


Дізнайтеся, які операційні системи хостинг-провайдери підтримують на VPS та вирішіть, чи підійдуть вони для ваших потреб, чи ні. Наприклад, чи хостинг-провайдер пропонує захист від розподіленої відмови в обслуговуванні DDoS Резервне копіювання - важлива функція хостингу VPS, тому запитайте, як часто кожен провайдер виконує резервне копіювання. Якщо можливо, виберіть компанію, яка виконує щоденне резервне копіювання, щоб бути впевненим, що ви завжди будете за крок від повного відновлення, якщо з вашими даними щось трапиться. Чи хостинг-провайдер автоматично вмикає базовий захист сервера від DDoS-атак? І які у них є варіанти для покращеного захисту у разі більших атак? Якщо Ви використовуєте VPS для розміщення загальнодоступного веб-сайту, дізнайтеся, чи постачається пакет VPS з CDN, або як включена функція, або як додаткове доповнення. Наприклад, якщо провайдер пропонує керований CloudFlare, що робить угоду привабливішою, оскільки може означати швидший та безпечніший сайт. Якщо ви вже розміщуєте хостинг в іншому місці, важливо розуміти підхід кожного потенційного хостинг-провайдера до міграції VPS. Чи управлятимуть вони міграцією, і якщо так, яка вартість і приблизні терміни.


Хоча це правда, що пакет виділеного хостингу може вирішити багато проблем із цього списку. Виділений план є набагато дорожчим варіантом. Якщо потрібно покращити пропускну здатність, підвищити безпеку та отримати більше оперативної пам'яті, то найдоступнішим варіантом є вибір хостингу VPS.


Що таке VPS та хмарний хостинг? В чому різниця?


Різниця між VPS-хостингом та хмарним хостингом полягає у тому, що хмарний хостинг використовує фізичний сервер, тоді як VPS - це сегмент на одному фізичному сервері. VPS та хмарний хостинг розрізняються за такими ознаками:


1 Продуктивність


Хмара зазвичай забезпечує високу доступність та високу продуктивність за рахунок можливості збільшення потужності ЦП та обсягу пам'яті на запит. Хостинг VPS забезпечує фіксований рівень продуктивності. Тому, якщо вам не потрібні додаткові ресурси, він відповідатиме вашим поточним потребам. Хостинг надає можливість вибирати між ОС Linux та Windows та налаштовувати мережеву архітектуру, брандмауери, балансування навантаження та IP-адреси. Однак складність хмарного середовища означає, що для її налаштування0 потрібно більше технічних знань, ніж для VPS.


2 Безпека


Безпека VPS практично така сама, що й виділений хостинг, тобто він найменш уразливий для зовнішніх атак. Хмарний хостинг, як правило, також безпечний, однак його фізично розподілений характер робить його трохи вразливішим для атак, і, як правило, публічний хмарний хостинг не відповідає вимогам нормативних вимог. Коли хмара перемагає, ваша основна мета - масштабованість у реальному часі. Ви не турбуєтеся про передбачувані щомісячні витрати. Із VPS ви платите за те, що використовуєте, у тому сенсі, що ви заздалегідь вибираєте певну смугу пропускання та сховище.


Масштабування передбачає зміну розміру ресурсів. Але із хмарним хостингом ви платите за те, що використовуєте, оскільки рівні ваших ресурсів не визначені заздалегідь, а це означає непередбачувану ціну, яка, як правило, дорожча за VPS, через накладні витрати і складність.


Обрана Вами послуга VPS-хостингу повинна мати рейтинг безвідмовної роботи 99,5% і вище. Все, що нижче вашого веб-хостингу, просто неприпустимо.


Які переваги VPS-хостингу?


VPS-хостинг має багато переваг. Він є чудовою проміжною ланкою між загальним та виділеним хостингом із великими гнучкими обмеженнями ресурсів і високим рівнем контролю над програмним та апаратним забезпеченням вашого сервера. VPS-хостинг також доступний за ціною і може зростати разом із вашим сайтом.


Buy Me A Coffee

Мы являемся сертифицированным партнером компании TemplateMonster


Закрыть

Заказ сайта


Заполните, пожалуйста, форму заказа сайта. После обработки мы свяжемся с Вами и уточним детали.





Я согласен с Пользовательскими соглашениями

Закрыть

Написать письмо


Заполните форму. После ознакомления мы свяжемся с Вами.






Закрыть

Заказ обратного звонка


Оставьте Ваш контактный номер и наш оператор перезвонит Вам в течении часа.



Например: +38(063) 012-34-56

Вверх
@
заказать звонок
+