Який vps обрати? Відмінності VPS і виділеного сервера та переваги хостингу VPS


Який vps обрати? Відмінності VPS і виділеного сервера та переваги хостингу VPS
Опубликовано: 12.11.2021


читать на русском   read in English

Отже, ви вирішили створити сайт - у вас є домен та тепер потрібно знайти хостинг-провайдера, який може надати вам місце на сервері. Доступно безліч типів хостингових послуг, призначених для підтримки різних типів сайтів, тому вони можуть стати непосильними. Нема про що турбуватися, тому що ми поговоримо про два найпопулярніші типи хостингу відповідно до ваших потреб - віртуального хостингу та хостингу VPS.


Якщо ви хочете збільшити відвідуваність сайту своєї компанії, потрібно подумати про перехід на провайдера VPS-хостингу. У діловому світі тисячі підприємств потребують обмежених доларів потенційних клієнтів. Ось чому так важливо, щоб сайт компанії виділявся серед інших.


Вибір відповідного хостинг-провайдера віртуального приватного сервера VPS повинен ґрунтуватися на продуктивності, простоті використання, підтримці та деяких інших речах. Звертаючи на це увагу, ви можете спростити роботу веб-адміністрування.


VPS або віртуальний приватний сервер – віртуальна операційна система, яка знаходиться на батьківському сервері та використовує технологію віртуалізації для надання виділених ресурсів іншим віртуальним серверам. Емульоване виділене середовище хостингу VPS створюється на хості (комп'ютері або іншому пристрої, підключеному до інших ПК або пристроїв через мережу), сервері (називається батьківський сервер) або кластері серверів. VPS дублює багато властивостей. фізичного сервера із аналогічними процесами та функціями. Хоча він діє як фізичний сервер, насправді це частина програмного забезпечення, що імітує виділене обладнання.


Із загальним хостингом на сайт може вплинути помилка на іншому сайті. Крім того, якщо інші сайти споживають занадто багато загальної смуги пропускання, ваш сайт може сповільнитись. Це важливо, якщо на вашому сайті є багато відвідувачів.


Порівнюючи ціни на дві операційні системи, Linux - більш дешевий варіант, оскільки він безкоштовний та із відкритим вихідним кодом, тоді як Windows вимагає ліцензії на операційну систему. Отже, більшість серверних програм Linux також безкоштовні.


Чим VPS відрізняється від виділеного хостингу?


Із VPS усі клієнти на сервері виглядають так, ніби вони знаходилися на окремій виділеній машині, але спільно використовували ресурси, розділені між обліковими записами хостингу. Завдяки виділеному хостингу ви отримаєте повний доступ до всіх ресурсів фізичного сервера, включаючи доступ до мережі, пам'ять, ємність жорсткого диска та обчислювальну потужність.


Різниця полягає у тому, як розподіляються ресурси та хто їх контролює. Тим не менш, VPS, як і раніше, може забезпечити достатню швидкість для середньої компанії. Варто поговорити із вашою хостинговою компанією про те, як ви плануєте використовувати середовище, щоб отримати від них пораду, який варіант працюватиме найкраще.


Управління vps


За допомогою виділеного сервера можна встановити будь-яку операційну систему. VPS пропонує обмежений вибір: CentOS 6, CentOS 7, Ubuntu 14.04 LTS, Ubuntu 16.04 LTS, Debian 8, Windows Server 2012 R2 Standard та Windows Server 2016 Standard Edition. У іншому випадку обидва варіанти дають вам повний root-доступ. Середовище Dedicated і VPS повністю ізольовані і, отже, безпечні, якщо ви використовуєте надійний хостинг. Співробітники, які потребують доступу до VPN, розміщують масивні бази даних, яким потрібен доступ одразу безлічі людей, або розміщують сотні сайтів або сайтів з інтенсивною смугою пропускання. VPS має велику перевагу перед виділеним хостингом, коли справа доходить до вартості, як і ви матимете більше гнучкості щодо кількості ресурсів, які ви використовуєте та за які платите. Це менше половини вартості виділеного сервера з масштабованою ціною, залежно від потреб вашого бізнесу.


Що найкраще підходить для вашого бізнесу: VPS чи виділений сервер?


Загальний хостинг підходить для власників сайтів, які створюють свій сайт за допомогою WordPress або інших найпоширеніших систем керування контентом. Однак, якщо ви досягнете точки, коли вам потрібно встановити власне ПЗ, використовувати конфігурацію сервера, що настроюється, або зайнятися іншим просунутим програмуванням, то знадобиться варіант хостингу, який надасть вам більше контролю.


VPS забезпечує більше сховища, надійний дисковий простір та покращення безпеки. Не кажучи вже про те, що коли ви вибираєте план хостингу VPS, ви отримуєте багато із тих переваг виділеного сервера без додаткових витрат. А саме, у вас буде свій особистий відсік на сервері, root-доступ та необмежена пропускна спроможність.


Ключові фактори при виборі vps


Щоб обрати VPS, який відповідає вашим потребам, важливо враховувати такі фактори:


  • - кількість необхідних ресурсів: процесор, пам'ять, дисковий простір, пропускну здатність тощо;
  • - потрібна операційна система: Linux або Windows;
  • - технічні вимоги, необхідні для правильної роботи додатку. Наприклад, для бази даних потрібна висока швидкість читання та запису.

Які переваги хостингу VPS?


Хостинг VPS надає кілька важливих переваг, які поєднують функції загального та виділеного хостингу. Ваші функції VPS залежатимуть від того, як їх використовує компанія. Але загалом VPS-хостинг має кілька ключових переваг: надійну продуктивність. Ви маєте власну виділену пропускну здатність і сховище, і не потрібно ділитися з іншими компаніями.


VPS-хостинг за вартістю не такий дешевий, як загальний. хостинг, але він дешевше, ніж виділений, тому що ви платите лише за те, що вам потрібно. VPS забезпечує співвідношення ціни та якості. Захист даних VPS-хостинг дозволяє легко виконувати резервне копіювання серверів. Щоденне резервне копіювання є стандартом серед VPS.


Ви отримуєте SSH та root-доступ до вашого середовища, що дає більше контролю. Середовища VPS ізольовані один від одного, що робить їх безпечнішими, ніж середовища загального хостингу. тому ви отримуєте тільки ті функції, які вам потрібні, включаючи навіть операційну систему на ваш вибір.


Коли ви обираєте місце для свого VPS, життєво важливо, щоб центр обробки даних, де розташований ваш сервер, знаходився у місці із низьким ризиком стихійного лиха та мав інфраструктуру, здатну протистояти і запобігати перебоям у подачі електроенергії або проблеми із підключенням. Безпека фізичного сервера має бути пріоритетом.


Buy Me A Coffee

Мы являемся сертифицированным партнером компании TemplateMonster


Закрыть

Заказ сайта


Заполните, пожалуйста, форму заказа сайта. После обработки мы свяжемся с Вами и уточним детали.





Я согласен с Пользовательскими соглашениями

Закрыть

Написать письмо


Заполните форму. После ознакомления мы свяжемся с Вами.






Закрыть

Заказ обратного звонка


Оставьте Ваш контактный номер и наш оператор перезвонит Вам в течении часа.



Например: +38(063) 012-34-56

Вверх
@
заказать звонок
+