З днем державного прапора України 2020!


З днем державного прапора України 2020!
Опубликовано: 23.08.2020


читать на русском  

23 серпня - День прапора України. З Днем Державного прапора України!


У міру просування подій до незалежності цей імпульс не міг не вплинути на те, що відбувалося у Київраді. Більш того, Київська міська рада іноді була ініціатором та рушійною силою історичних подій, які фактично сформували та визначили подальший розвиток в Україні. У той час було сильне національне відродження та національна самоорганізація.


День державного прапора України 23 серпня, напередодні Дня Незалежності, Україна відзначає День державного прапора України. У цей день українські прапори можна було побачити усюди: на будівлях та балконах, у вікнах, на флагштоках, у машинах, на сумках та рюкзаках.


Перше урочисте підняття жовто-блакитного українського прапора


Це сталося 24 липня 1990 року біля флагштоку Київської міської ради, за два роки до того, як прапор був офіційно прийнятий у якості Державного прапора Української держави. Після опублікування відповідного Указу Президента 23 серпня 2004 року було оголошено День прапора.


Ще одним поворотним моментом в історії став так званий московський путч у серпні 1991 року, у ході якого була зроблена спроба відсторонення Михайла Горбачова від влади і Київ буквально чекав введення радянських танків. Ніхто не знав, що трапиться із дня на день.


23 серпня 1991 року, після невдалого перевороту у Москві комуністами-прихильниками жорсткої лінії, група українських парламентаріїв принесла синьо-жовтий український прапор до зали засідань Верховної Ради. Ця подія стане офіційною основою Дня державного прапора.


Із нагоди свята в Україні проходить комплекс урочистих заходів, у тому числі щорічна офіційна церемонія підняття Державного прапора України у Києві, обласних т районних центрах й інших містах та селах України 23 серпня. У церемонії беруть участь діячі науки та культури, представники міжнародних, громадських, релігійних організацій та політичних партій.


Buy Me A Coffee

Мы являемся сертифицированным партнером компании TemplateMonster


Закрыть

Заказ сайта


Заполните, пожалуйста, форму заказа сайта. После обработки мы свяжемся с Вами и уточним детали.





Я согласен с Пользовательскими соглашениями

Закрыть

Написать письмо


Заполните форму. После ознакомления мы свяжемся с Вами.






Закрыть

Заказ обратного звонка


Оставьте Ваш контактный номер и наш оператор перезвонит Вам в течении часа.



Например: +38(063) 012-34-56

Вверх
@
заказать звонок
+