27 квітня відзначають свято День графіки 2022


27 квітня відзначають свято День графіки 2022
Опубліковано: 27.04.2022


читать на русском   read in English

Починаючи із 1995 року, Всесвітній день графіки почав об'єднувати дизайнерів та художників, щоб відсвяткувати комунікативний та графічний дизайн. День був створений Icograda, Міжнародною радою асоціацій графічного дизайну. Заснована у 1963 році, Icograda є некомерційною, неупередженою, заснованою на членстві мережею окремих осіб, яка активно просуває значення та цінність дизайнерської практики, освіти, мислення та досліджень у всьому світі. Члени прагнуть представляти міждисциплінарну співпрацю та колективний голос індустрії дизайну.


У статті, що гаряче оспорюється, New York Times ще в 2008 році Нехай ПК обчислюють. Це епоха правої півкулі Джанет Рей-Дюпрі стверджує, що маргіналізація альтернативного мислення у корпоративній Америці не тільки залишилася у минулому, але тепер це прославлена та потрібна навичка. Ми живемо у той час, коли ПК можуть виконувати більшість послідовних дій лівої півкулі мозку, але що відрізняє людей від цих ПК, то це їх творчі здібності.


У лютому 2020 року член Африканського інституту дизайнерів інтер'єрів запросив Раду взяти участь у заході під назвою Наш час настав, запланований Панафриканським інститутом дизайну в Йоганнесбурзі. ICoD зустрівся з місцевими представниками дизайнерів та взяв участь у заходах із регіональними дизайнерами, щоб обговорити перспективи дизайну в Африці. У Йоганнесбурзі відбулося засідання Правління, яке стало останнім особистим засіданням Виконавчої ради, оскільки глобальна пандемія важкого гострого респіраторного синдрому на багато місяців закрила подорож навколо світу. У серпні 2020 року Рада розпочала перегляд свого Кодексу поведінки, Професійного кодексу поведінки для дизайнерів, представленого як міжнародний стандарт та довідник.


Документ містить лексикон термінів та докладні пояснення концепцій, що стосуються дизайну, нових технологій, інтелектуальної власності та професійної практики. Новий Кодекс твердо позиціонує дизайн як професію, приділяючи особливу увагу етичним питанням та всеосяжній відповідальності дизайнерів перед людством. Перший офіційний переклад цього Кодексу іспанською мовою був опублікований в 2021 році. У грудні 2021 року збори Тиждень дизайну, Міст дизайну та Музеїв дизайну було названо Райдужною мережею. Цитата із однойменного видання: Дуже часто дизайн розглядається як гарна професія. Райдужність дизайну може відволікати від серйозного характеру його місії, яка полягає в тому, щоб забезпечити світ та його мешканців розумними, добре зробленими, стійкими та культурно значущими продуктами.


Райдужна мережа, призматичний погляд на дизайн, спрямована на об'єднання організацій, які вірять, що дизайн може докорінно змінити життя пересічних людей; що жителі наших міст можуть бути найкращими споживачами дизайну, якщо вони будуть краще поінформовані про дизайн та вимагатимуть кращого, більш стійкого, соціально справедливого та культурно цікавого дизайну. У відповідь на глобальну пандемію засідання Ради було перенесено у віртуальний формат із 2020 на 2022 рік. За ці два роки Рада провела 24 віртуальні засідання з різних тем: від реагування на пандемію до професійних стандартів та майбутнього дизайну.


Мета Всесвітнього дня дизайну - закликати дизайнерів глибоко задуматися про стан професії. Дизайн впливає на благополуччя людей у ​​їхньому місцевому середовищі та пропонує інноваційні рішення. Дизайн - засіб пошани різноманітності, подолання кордонів та покращення якості життя. На ознаменування річниці створення Міжнародної ради з дизайну 27 квітня 1963 року учасникам із усього світу пропонується зібратися, внести нововведення та прожити момент дизайну, організовуючи громадські заходи та ініціативи 27 квітня кожного року. Жінки-дизайнери роблять важливий внесок у обговорення глобальних змін. У всьому світі жінки займаються дизайном для покращення здоров'я, справедливості, прав людини - у будинках, містах та на землі загалом - активно розширюючи дискусію про те, що означає бути професійним дизайнером у наш час. Жінки працюють у командах, у спільнотах та з урядами, щоб знайти способи співпраці та надання впливу. І все ж таки визнані дизайнери залишаються переважно чоловіками. Історія дизайну, як правило, упускала з уваги досягнення жінок.


Організація запросила дизайнерів з усього світу поділитися своїми прикладами відмінного дизайну через Instagram та на сторінці у Facebook, використовуючи хештеги #WDD2022 та #Designinaction. До участі запрошуються всі дизайнерські дисципліни, тому спільно використовувані проекти можуть включати дорожні покажчики, велосипедні доріжки, громадські місця - все, що впливає на місцеве співтовариство на благо. Будь ласка, поділіться дизайном, який приносить вам радість та полегшення або вирішує реальні проблеми у вашій спільноті. Обов'язково використовуйте теги та відзначте свято!


Buy Me A Coffee

Ми є сертифікованим партнером компанії TemplateMonster


Закрити

Замовлення сайту


Будь ласка, заповніть форму замовлення сайту. Після обробки ми зв'яжемося з Вами та уточнимо деталі.





Я згоден з Угодами користувача

Закрити

Написати лист


Заповніть форму. Після ознайомлення ми зв'яжемося з Вами.






Закрыть

Замовлення дзвінка


Залишіть Ваш контактний номер і наш оператор передзвонить Вам протягом години.



Наприклад: +38(063) 012-34-56

доверху
@
заказать звонок
+