30 листопада відзначають Всесвітній день комп'ютерної безпеки 2020


30 листопада відзначають Всесвітній день комп
Опубліковано: 30.11.2020


читать на русском   read in English

Відомо, що віруси поширюються через третіх осіб. Таким чином, важливо підтримувати своєчасні оновлення на належному рівні.


Коли настане день захисту інформації 2020? Національний день комп'ютерної безпеки відзначається 30 листопада. Коли уперше з'явився цей день? День комп'ютерної безпеки з'явився у 1988 році. Він почався відразу після атаки на ARPANET - попередника Інтернету - яка пошкодила 10% підключених комп'ютерів. Свято відкрила Асоціація комп'ютерної техніки - ACM. Для чого був заснований цей день? День комп'ютерної безпеки покликаний підвищити обізнаність про проблеми кібербезпеки та допомогти людям підтримувати безпеку у Інтернеті.


Наприклад, багато людей повторно використовують паролі, але значна частина цих людей може не знати, що повторне використання паролів означає, що хакер із більшою ймовірністю отримає доступ до номера їх кредитної картки. Витратьте час на вивчення передових методів захисту паролів, щоб допомогти людям уникнути злому кредитних карт, серед інших небажаних сценаріїв.


Адаптація до викликаним пандемією указам не виходити із дому означає, що співробітники можуть використовувати робочі пристрої для особистих задач та навпаки. У результаті підвищення обізнаності про кібербезпеку стає як ніколи важливим. Як люди відзначають цей день? Фізичні особи повинні бути впевнені у підвищенні веб-безпеки за рахунок генерації більш надійних паролів для порталів входу у систему. Використовуйте поєднання літер, цифр та символів. Перемішайте регістр літер. Переконайтеся, що використовується програмне забезпечення кібербезпеки, таке як антивірус. Якщо ви використовуєте, переконайтеся, що на інших пристроях: телефонах, планшетах також встановлений захист.


Шифрування та резервне копіювання даних


Якщо хакер встановить програму-вимагач на робочий стіл, ви повинні бути впевнені, що усі документи також зберігаються в іншому місці.


Ваш пристрій повинен дати вам можливість зашифрувати усі ваші файли, а потім вам вирішувати, чи використовувати фізичний пристрій, такий як зовнішній жорсткий диск або USB-накопичувач, або будь-який з безлічі варіанти хмарного онлайн-сховища. Багато з них пропонують зашифроване сховище. Хоча Диск Google, ймовірно, є найвідомішим, він далеко не єдиний гравець у цій області. І більшість варіантів хмарного сховища безкоштовні до певної межі.


Всесвітній день безпеки 2020 року нагадає усім, що захист даних на особистому рівні так само важлива, як і їх захист на рівні компанії. Як цей день вступив у дію? Збільшення числа користувачів комп'ютерів у 1980 році зробило обов'язковим збільшення інвестицій у комп'ютерну безпеку. У спробі вирішити цю ситуацію у 1988 році був проведений перший всесвітній день комп'ютерної безпеки, через кілька тижнів після виявлення шкідливого ПО Morris Worm 2 листопада 1988 року. Він торкнувся майже 10% мережі Агентства перспективних дослідницьких проектів або ARPANET. Це стало важливим, оскільки використання комп'ютерів для обробки та зберігання даних на підприємствах, у офісах, школах й державних установах набирало обертів - еволюція комп'ютерів принесла із собою хакерські навички, комп'ютерні шкідливі програми та віруси. Збільшення кількості комп'ютерів, що використовуються для роботи та атак шкідливих програм було зосереджено на можливості того, що конфіденційна інформація може виявитися під загрозою. На початку 90-х комп'ютери уже проникли до офісів національної безпеки, банків та лікарень. Це означало, що життєво важливі дані могли бути пошкоджені у разі злому системи.


Тому день комп'ютерної безпеки можна назвати найкращим способом підвищити обізнаність про цю нову глобальну проблему й показати хакерам і творцям шкідливих програм, що на них дивляться. Які кроки повинна зробити кожна організація у цей день? Оскільки день комп'ютерної безпеки спрямований на посилення кожної захисту кібербезпеки, важко дізнатися, чи відстежує будь-який сторонній приватний пристрій, підключений до Інтернету. Таким чином, забезпечення того, щоб усі пристрої перебували у сфері кібербезпеки, може бути кращим способом відзначити Всесвітній день кібербезпеки. Нижче наведені деякі кроки, які кожна організація повинна виконати у цей міжнародний день комп'ютерної безпеки 2020.


Оновлення паролів


Витратьте день на зміну паролів для усіх облікових записів - краще, що можна зробити у цей день. Використання одного й того самого паролю протягом певного періоду може виявитися уразливим для хакерів. Дотримання інструкцій по створенню пароля може бути однією із кращих ідей для створення надійного паролю. Окрім того, використання менеджера паролів для створення випадкових паролів допомагає одночасно їх зберігати. І, що важливо, слід уникати використання одного й того самого паролю для кожного облікового запису.


Оновлення захисту для виявлення шпигунського та шкідливого ПО


Необхідно постійно оновлювати операційну систему. Поряд із цим не менш важливо оновлювати програмне забезпечення захисту. Встановлення дня для запуску сканування системи може допомогти підтримувати пристрої у оновленому стані та захищати їх від атак шкідливих програм. Доброю ідеєю може бути витратити цей день на оновлення антивірусів й захисту від шкідливих програм на усіх пристроях.


Резервне копіювання файлів


Ще однією дією, яку можна виконати у цей день, є резервне копіювання всіх файлів й фотографій в автономному місці, переважно на жорсткому диску або у Інтернеті в хмарі або на диску Google. Поширення інформації у великих масштабах, наприклад, проведення семінарів для підвищення обізнаності на підприємствах, у школах або в будь-якій інший організації про важливість комп'ютерної безпеки, способи захисту від атак та про те, які заходи слід вжити для кібербезпеки.


Важливість міжнародного дня комп'ютерної безпеки


Люди грають активну роль у комп'ютерній безпеці. Важливим є захист особистих даних, таких як банківські рахунки або фотографії, або будь-яка інша особиста інформація, збереження конфіденційності обов'язково.


Регулярне оновлення антивірусного програмного забезпечення, збереження надійних паролів й шифрування даних можна виконувати індивідуально.


За лаштунками герої часто залишаються недооціненими, як і інженери систем безпеки.


Технології швидко стають невід'ємною частиною людського життя. Розробка нових пристроїв, кожен день підключених до Інтернету: термостати опалення, системи освітлення, жалюзі, холодильники та пральні машини, буде нескінченною фазою. Єдиним недоліком цих пристроїв є те, що вони підвищують ймовірність злому систем кіберзлочинцями. Розвиток технологій зробило злом комп'ютерів легким завданням та доступним для кібератак. Ще одна проблема, що викликає занепокоєння, полягає у тому, що більшість виробників не зацікавлені в усуненні витоків безпеки інтелектуальних пристроїв, піддаючи користувачів невідомим ризикам.


Кібербезпека - те, про що слід піклуватися щодня, а не тільки у певний день.


Buy Me A Coffee

Ми є сертифікованим партнером компанії TemplateMonster


Закрити

Замовлення сайту


Будь ласка, заповніть форму замовлення сайту. Після обробки ми зв'яжемося з Вами та уточнимо деталі.





Я згоден з Угодами користувача

Закрити

Написати лист


Заповніть форму. Після ознайомлення ми зв'яжемося з Вами.






Закрыть

Замовлення дзвінка


Залишіть Ваш контактний номер і наш оператор передзвонить Вам протягом години.



Наприклад: +38(063) 012-34-56

доверху
@
заказать звонок
+