30 січня 2022 року відзначають свято Міжнародний день без Інтернету


30 січня 2022 року відзначають свято Міжнародний день без Інтернету
Опубліковано: 26.01.2022


читать на русском   read in English

Інтернет є важливою частиною нашого життя, надаючи фантастичні можливості для навчання, творчості та спілкування, але онлайн-світ також створює проблеми. 2022 року свято Міжнародний день без Інтернету відзначають 30 січня. Кампанії цього дня закликають батьків до відкритих та регулярних бесід зі своєю дитиною про Інтернет. Щоб поговорити із ними про переваги та ризики, а також послухати, що каже їхня дитина, та дізнатися про їхнє життя у Інтернеті. Дослідження послідовно показують, що багато дітей не повідомляють, якщо щось йде не так у мережі. Розмови із дитиною - один із найефективніших способів переконатися, що у неї є безпечний й позитивний досвід та допомогти її почуватися комфортно, звертаючись до вас, якщо вона зіткнеться із проблемою. Кожен може зіграти свою роль у створенні безпечнішого Інтернету!


День інтернету та день без інтернету


Як виявилося, крім Дня Інтернету, є міжнародний День без інтернету. Скільки б разів не призначали Всесвітній день Інтернету на різні дати, дійти однієї так і не вдалося. Для СНД традиційним було 30 вересня. Так почалася 1998 року АйТі Інфоарт Зірки - компанія, яка направила організаціям та підприємствам свої пропозиції із проханням підтримати їхню ініціативу. Вона складалася із двох пунктів: 30 вересня проголосити Днем Інтернету, щорічно відзначати та провести перепис інтернет-користувачів. На той час їхня кількість уже досягла 1 млн осіб. Папа Іван Павло II 1998 року дав свій дозвіл на проведення Міжнародного дня Мережі. Офіційно святого покровителя інтернету досі не призначено, хоча із 2000 року тимчасовий захист всесвітньої павутини має іспанський єпископ Ісідор Севільський, який жив у 560-636 рр. Він вважається першим дослідником, який зробив великий вплив на середньовічну історію. Тому у багатьох куточках світу фестиваль Мережі відзначається у день піднесення святого Ісидора Севільського - 4 квітня. Є у деяких штатах та національні дні Інтернету. Найчастіше вони присвячені даті введення у дію Інтернету в цій країні.


Особливості свята дня без інтернету


А наприкінці січня кожного року світова спільнота відзначає Всесвітній день без інтернету. Його організували ентузіасти із усього світу, які просувають свої принципи за допомогою нашої інтернет-спільноти Do Be.


Деякі онлайн-випробування можуть бути кумедними, але деякі можуть бути надзвичайно небезпечними, а кількість отриманих переглядів та лайків розглядається як важлива частина всього процесу. Під репутацією у Інтернеті розуміється інформація, яку можна знайти про людину в Інтернеті і яка може бути використана іншими для створення портрета людини, що розглядається.


До 2023 року у торгових точках буде найбільша кількість точок доступу до Інтернету у світі, а найшвидше зростання буде у медичних закладах (лікарнях), де точки доступу потрояться за прогнозований період. Основна мета вай-фай у лікарнях - покращення надання медичних послуг та продуктивності персоналу. Другою перевагою є доступ у Інтернет для пацієнтів, їхніх сімей та їхніх гостей.


p<>Цього святкового дня уряди, парламенти, національні органи захисту даних та інші органи проводять заходи щодо підвищення поінформованості про права на захист особистих даних та конфіденційність. Це можуть бути кампанії, орієнтовані на широку публіку, освітні проекти для вчителів та учнів, відкриті двері у агентствах із захисту даних та конференції.


Понад 30 років тому лише найбагатші люди та установи у світі мали доступ до бібліотеки інформації, порівнянної до тієї, що є у Інтернеті сьогодні. Хоча це все ще не повністю безкоштовний процес, ціна доступу до інформації різко впала із появою Інтернету, внаслідок чого нескінченна кількість інформації потрапила до кишень мільярдів людей в усьому світі.


Buy Me A Coffee

Ми є сертифікованим партнером компанії TemplateMonster


Закрити

Замовлення сайту


Будь ласка, заповніть форму замовлення сайту. Після обробки ми зв'яжемося з Вами та уточнимо деталі.





Я згоден з Угодами користувача

Закрити

Написати лист


Заповніть форму. Після ознайомлення ми зв'яжемося з Вами.






Закрыть

Замовлення дзвінка


Залишіть Ваш контактний номер і наш оператор передзвонить Вам протягом години.



Наприклад: +38(063) 012-34-56

доверху
@
заказать звонок
+