9 вересня відзначають свято день тестувальника 2021


9 вересня відзначають свято день тестувальника 2021
Опубліковано: 08.09.2021


читать на русском   read in English

День тестувальника 2021 знаменує день 9 вересня 1947 року, коли у комп'ютері була виявлена ​​перша фактична помилка - і під реальною помилкою ми маємо на увазі справжню і колись існуючу помилку. Вчені із Гарвардського університету працювали над калькулятором реле Mark II Aiken, коли виявили метелик, що застряг між двома контактами соленоїда електромеханічного реле. Метелик замкнув реле. Дехто каже, що жук знайшла Грейс Хоппер, інші кажуть, що це був Вільям Білл Берк або інший учений.


Один із вчених, які працювали над комп'ютером, спочатку вважався Хоппером, записав метелика у журнал ПК і позначив його позначкою: Перший випадок виявлення помилки. Оскільки у ньому зазначено фактичне, це має на увазі, що інші типи помилок вже були нормою. Проте Хоппер та інші вчені, із якими вона працювала, допомогли популяризувати терміни Помилка та Налагодження, які незабаром після цього стали стандартною мовою для програмістів.


Слово згадують у інших місцях після цього, в тому числі у Другому міжнародному словнику Вебстера у 1934 році. Зараз помилка може бути визначена як проблема із програмою або системою, яка викликає неправильний або несподіваний результат.


Помилки зазвичай виникають через помилки у вихідному коді або конструкції програми, або у компонентах або операційних системах, які використовуються програмами. Деякі помилки викликані компіляторами. Наслідки помилок можуть бути незначними, або вони можуть привести до збою або зависання Пк. Є також помилки безпеки, які можуть дозволити зловмиснику отримати доступ.


Термін Налагодження датується як мінімум 1945 роком, коли мова йде про проблеми із авіаційними двигунами. Налагодження тепер описує процес виявлення та усунення помилок. Здається очевидним, що назва сьогоднішнього свята - День тестувальника, тому що тестувальники програмного забезпечення - ті, хто шукає помилки. Цей день присвячений Грейс Хоппер і всім іншим тестувальникам програмного забезпечення.


Рішення проблем - здатність хорошого тестувальника.


Buy Me A Coffee

Ми є сертифікованим партнером компанії TemplateMonster


Закрити

Замовлення сайту


Будь ласка, заповніть форму замовлення сайту. Після обробки ми зв'яжемося з Вами та уточнимо деталі.





Я згоден з Угодами користувача

Закрити

Написати лист


Заповніть форму. Після ознайомлення ми зв'яжемося з Вами.






Закрыть

Замовлення дзвінка


Залишіть Ваш контактний номер і наш оператор передзвонить Вам протягом години.



Наприклад: +38(063) 012-34-56

доверху
@
заказать звонок
+