Хостинг як бізнес. Переваги та недоліки ринку у виборі ніші хостингу


Хостинг як бізнес. Переваги та недоліки ринку у виборі ніші хостингу
Опубліковано: 01.07.2021


читать на русском   read in English

Кожному провайдеру веб-хостингу потрібен бізнес. Отже, вони будуть намагатися рекламувати кращі функції, змушуючи вас приймати поспішне та необґрунтоване рішення. Хоча відомі провайдери хостингу для сайту придбали авторитет у цій галузі, пропонуючи виняткові послуги, рекомендується відвідати декількох сторонніх рецензентів, які можуть запропонувати вам неупереджену думку з цього приводу.


У сфері веб-хостингу жорстка конкуренція. Ви не зможете конкурувати з гігантами галузі. Але ви все одно можете орієнтуватися на певну нишевую групу і почати рости звідти.


Виберіть послугу реселлера, яка відповідає потребам і нормам вашої ніші. Наприклад, якщо ваша ніша - WordPress, то у вашого торгового посередника повинна бути велика підтримка і програмне забезпечення для установки і обслуговування WordPress.


Єдиний капітал, який вам знадобиться - оренда серверного простору. Що ще? Плани реселерського хостингу легко масштабувати, що означає, що ви можете почати з базового недорогого плану реселерського хостингу, а в міру розширення бізнесу ви можете масштабувати ресурси сервера. Ця можливість масштабування гарантує, що ви будете платити мінімум, коли справа доходить до вартості хостингу для реселерів.


Виділений сервер - це відмінний інструмент. Тому вам не потрібно турбуватися про масштабування сервера або інфраструктури - навіть при несподіваному сплеску трафіку продуктивність залишається стабільною.


На додаток до декількох рівнях безпеки на рівні сервера, кожен з тарифних планів включає безкоштовний SSL-сертифікат для кожного сайту, який ви розміщуєте, щоб забезпечити безпеку даних ваших відвідувачів. І не турбуйтеся про термін дії SSL, він автоматично триватиме.


Інша проблема з підключенням до Інтернету полягає в тому, що більшість служб використовують динамічні IP-адреси, при цьому IP-адреса змінюється кожен раз, коли ви підключаєтеся до мережі. Як веб-хостингу вам знадобиться один або кілька статичних IP-адрес.


Наявність декількох серверів хостингу, на яких розміщується один і той же контент, для кращого використання ресурсів


Кластерні сервери - рішення для виділеного хостингу з високою доступністю або створення масштабується рішення для веб-хостингу. Кластер може відокремлювати обслуговування від можливості хостингу бази даних. Веб-хости використовують кластерний хостинг для планів загального хостингу, так як масове управління клієнтами дає безліч переваг.


Коли ви познайомитеся з хостингом і знайдете рутину, яка підходить вашому способу життя, ви зможете перетворити хостинг в повноцінне підприємство. Залежно від цілей ви навіть можете продовжувати розвивати свій бізнес, додаючи більше можливостей, змінюючи підхід до хостингу для обслуговування кожного окремого оголошення.


Вартість часто є першим міркуванням при здійсненні покупки. Проте, як то кажуть: ви отримуєте те, за що платите, тому варто розуміти недоліки вибору дешевого тарифного плану.


Якщо ви розміщуєте відео, фотографії або завантажуєте файли, з хостингом для бізнесу ви будете почувати себе як вдома. На відміну від віртуального хостингу, вам не потрібно спільно використовувати ресурси, такі як ЦП або ОЗУ, тому ви отримуєте всю міць в свої руки.


У вибору нішевого ринку хостингу є багато переваг


  • 1. Ви можете скоротити витрати на речі, що не відносяться до цієї ніші.
  • 2. Ви можете зосередити маркетингові зусилля лише на клієнтах в рамках своєї ніші.
  • 3. Ви можете продавати партнерські продукти, такі як плагіни Wordpress і теми сайтів в своїй ніші.
  • 4. Ви відчуєте переваги, яких немає на зрілому ринку. Наприклад, нішеві продажі ростуть швидше, ніж загальний продаж хостингу, і немає необхідності в постійних інвестиціях в брендинг і додаткові функції.
  • 5. У вас більше шансів на успіх, коли ви конкуруєте з відносно невеликою кількістю конкурентів на нішевий ринку.

Реселлерський хостинг набирає обертів. Є реселлери хостингу, які розміщують і керують сотнями веб-сайтів. Навіть якщо ви не розміщуєте сотню веб-сайтів, ви все одно розширюєте портфель пропонованих послуг. І всякий раз, коли люди беруть вас на цю послугу, ви отримуєте гарний прибуток.


Недоліки ринку хостингу


  • 1. Обмежені можливості, які ви можете запропонувати своїм клієнтам.
  • 2. Неконкурентоспроможна ціна. Ви не можете пропонувати низькі ціни і необмежену кількість всього, як великі хлопці, і в той же час залишатися прибутковим.
  • 3. Відсутність контролю над серверної частиною. Наприклад, ви не можете гарантувати відсутність простоїв, якщо цього не зробить компанія-посередник.

Можливо, одним з найбільш важливих аспектів хостингу є переваги, які ви отримаєте, надавши відмінну підтримку і обслуговування. На насиченому ринку буває складно відрізнити ваш бізнес від тисяч інших компаній в Інтернеті. Часто кращий маркетинг - усна реклама, і це може виходити тільки від сотень задоволених клієнтів. Якщо у вас відмінне обслуговування клієнтів, ця інформація буде поширюватися.


Звичайно, історія поганого обслуговування теж поширюється. Ви недавно були на діловому заході? Це могло бути бізнес-семінар, інформаційна сесія, запуск нового продукту або, може бути, це було мережеве захід. У будь-якому випадку це був захід, організований бізнесом, і хоча воно має соціальний елемент, в ньому є і стратегічний елемент.


Ви отримуєте панель інструментів, на якій все інтуїтивно зрозуміло. Також є розділ Допомога, якщо ви опинитеся в неприємній ситуації. А з огляду на популярність реселерського хостингу, існує безліч активних і корисних форумів, якими ви можете воспользоваться.Однако, за словами дядька Бена Людини-павука, з великою владою приходить велика відповідальність. Іншими словами, при використанні автономного рішення ви несете відповідальність за створення, оптимізацію, управління і оновлення кожного аспекту сайту.


VPS може пропонуватися як керована або некерована послуга. В некерованому VPS клієнт отримує доступ до системи, а потім надається його власних приладів, в той час як керований VPS буде доступний майже так само, як і пакет загального хостингу - через панель управління.


Як випливає з назви, виділений сервер - сервер, призначений для одного клієнта. Незважаючи на широкий вибір функцій, це найдорожчий тип серверів. Одна машина забезпечує більш надійні функції для більш великих клієнтів, включаючи можливість більшій безпеці або хостингу, відповідного HIPAA.


Хостинг провайдер робить велику частину роботи. Вони справляються з технічними труднощами, що відлякують більшість людей від індустрії, і забезпечують безперебійну роботу сервісу. Все, що потрібно зробити - знайти і зробити своїх клієнтів щасливими і створити для них та їх організації відповідні хостингові рішення. Після запуску більшість сайтів, як правило, продовжують працювати без зусиль і знань.


Коли ви ведете бізнес, ваші робочі години працюють цілодобово. Зайнятість часто є гарною проблемою, але вона також може викликати у вас тунельний зір і нездатність побачити, як нові способи ведення справ можуть заощадити ваш час і гроші.


Поганий веб-хостинг може негативно вплинути на швидкість вашого сайту, а також на рейтинг в пошуку і авторитет в Інтернеті. Тим самим витрачаються ресурси вашого бізнесу. Отже, перед прийняттям рішення розумно оцінити варіанти. Знайдіть час, щоб зібрати інформацію від сторонніх рецензентів.


Способи отримати вигоду для хостингу як бізнесу від проведення заходів


Ви коли-небудь замислювалися про те, щоб провести діловий захід? Проведення заходів може не тільки бути відмінним для відвідувачів, але і принести велику користь організатору. Ви недавно були на діловому заході? Це могло бути бізнес-семінар, інформаційна сесія, запуск нового продукту або, може бути, це було мережеве захід. У будь-якому випадку це був захід, організований бізнесом, і хоча воно має соціальний елемент, в ньому є і стратегічний елемент. Події можуть бути корисні для бізнесу. Ось 9 способів, якими компанії можуть отримати вигоду з ділових заходів.


1. Продемонструйте свій досвід. Якщо ви проводите бізнес-семінар, у вас є можливість продемонструвати свій досвід. Будь-хто може сказати, що знає свою справу, але ніщо не може продемонструвати, що ви знаєте справу так добре, як семінар або інформаційна сесія. Надання людям можливості задавати вам запитання в невимушеній обстановці може підвищити ваші шанси на ведення бізнесу, а також підкреслити знання і досвід.


2. Створіть ажіотаж. Проведення заходу може викликати ажіотаж навколо вашого бізнесу, продуктів і послуг. Представлення нового продукту, послуги або нової назви компанії - відмінний спосіб зацікавити людей і навіть надихнути їх. Це може змусити людей говорити і безумовно може призвести до більшої кількості справ.


3. Створюйте контент для соціальних мереж. Вам складно створити контент для сторінок в соціальних мережах? Захід може надати топ контент в реальному часі. Відео в прямому ефірі із заходу з гостями або просто кадри до і після заходу можуть надати соціальне доказ і можливість відзначати людей в повідомленнях. Іноді варто влаштувати захід тільки заради фотографій.


4. Ваші клієнти - ваші торгові представники. Уявіть, що ваші клієнти наживо говорять про те, наскільки ви гарні? Це може статися на вашому заході. Надання клієнтам можливості спілкуватися з потенційними клієнтами може створити сценарій, в якому клієнти хвалять ваших потенційних клієнтів. Якщо цікаво, як це може працювати, уявіть, що в наступному розмові одна людина запитує іншого: як ви дізналися про захід? Потім інша людина запитує: як ви їх знайшли? Ось і все - вас продають потенційному покупцеві.


5. Розкажіть про свій бізнес, продукти та послуги. Діловий захід дає вам можливість знайти час, щоб докладніше розповісти про продукти і послуги. Звичайно, все це є на вашому сайті, але як власники бізнесу ми часто забуваємо, що клієнти рідко читають все, що є на сайті. За допомогою заходу ви можете знайти творчий спосіб просування своїх послуг і продуктів, щоб ваша аудиторія дізналася та не забувала. Наприклад, тестування продукту або вибірка зразків, демонстрація відео, демонстрації, на шкалі часу або розважальний доповідач, який виступає з презентацією про компанію, можуть привернути увагу людей.


6. Залучайте людей до бізнесу хостингу. Іноді перешкодою на шляху до того, щоб люди від вас відкупилися, є те, що люди приходять до вас в офіс. Захід - один із способів змусити людей з радістю відстежити адресу офісу, якщо захід має для них велику цінність. Ви можете подивитися на чашку чаю, можливо, не буде тієї притягальної сили, яку можуть мати знаменитості, закуски, розваги, важлива інформація або шанс виграти пріз.чая, можливо, не буде тієї притягальної сили, яку можуть мати знаменитості, закуски, розваги, важлива інформація або шанс виграти приз. Тому дайте людям привід внести цю подію в свій календар.


7. Залучайте потенційних клієнтів. Проведення заходу може залучити людей за межами клієнтської бази, а потім надати можливість залучити потенційних клієнтів. Щоб максимально використовувати цю можливість, важливо скласти план того, як ви збираєтеся виховувати потенційних клієнтів.


8. Будуйте стосунки. Якщо ви влаштовуєте грандіозний захід, будь то ділове або особиста, вона безумовно може викликати у людей симпатію до вас. Надання клієнтам приємних вражень на заході, створює позитивний загальний досвід та, безумовно, зміцнює ділові відносини. Додаткові переваги можуть дати підняття морального духу співробітників і початок розмови між клієнтами, потенційними клієнтами і персоналом.


9. Зробіть бізнес помітним. Якщо ви добре проведете захід або виберете унікальний захід, який відрізняє вас від інших, це допоможе вам в маркетингу і стане відмінною рисою. Подумайте про деяких відомих заходах, організованих благодійними та некомерційними організаціями, які допоможуть вам запам'ятати бренд.


Так що, якщо вам потрібні деякі з перерахованих вище переваг, можливо, прийшов час подумати і надіти взуття для вечірок, щоб визначити, які події можуть спрацювати для вашого бізнесу.


Ми сподіваємося, що вам сподобалося читати це керівництво, і ви виявили, що воно надихає на ваші бізнес-ідеї. Як згадувалося на початку керівництва, запуск хостінгового бізнесу вимагає значних тимчасових витрат. Але якщо у вас є мотивація і необхідні навички, ви можете побудувати успішний бізнес хостингу, який буде постійним джерелом доходу. Успіхів!


Buy Me A Coffee

Ми є сертифікованим партнером компанії TemplateMonster


Закрити

Замовлення сайту


Будь ласка, заповніть форму замовлення сайту. Після обробки ми зв'яжемося з Вами та уточнимо деталі.





Я згоден з Угодами користувача

Закрити

Написати лист


Заповніть форму. Після ознайомлення ми зв'яжемося з Вами.






Закрыть

Замовлення дзвінка


Залишіть Ваш контактний номер і наш оператор передзвонить Вам протягом години.



Наприклад: +38(063) 012-34-56

доверху
@
заказать звонок
+