Хостинг. Як це працює? Особливості хмарного хостингу


Хостинг. Як це працює? Особливості хмарного хостингу
Опубліковано: 09.12.2020


читать на русском   read in English

Інтернет розрісся так швидко усього за кілька десятиліть. Це зростання також супроводжувався підйомом технологічного прогресу, який дозволив збільшити швидкість Інтернету, у той час як вартість серверів різко впала. До теперішнього часу більшість чули про розміщення файлів у хмарі. Більш просунуті хостингові компанії почали пропонувати рішення для хмарного хостингу. Але що це насправді означає? Як отримати кластер серверів, керуючий як повноцінне середовище веб-хостингу? Скільки вони коштують?


Давайте спочатку розберемо ідею хмари на зрозумілі терміни. Технологи дають занадто складну відповідь на запитання що таке хмара? У контексті хмарного хостингу немає фізичного об'єкта, на який можна було б вказати та позначити як хмара. Це скоріше електронна структура, у якій дані зберігаються на безлічі різних комп'ютерів та обслуговуються через мережеве з'єднання, через Інтернет. Коли ви потрапляєте у хмарний хостинг, ці серверні ферми поводяться як один великий простір зберігання та процесор. Фактичні дані сайту, такі як файли HTML, CSS, зображення тощо, розподілені по кластеру жорстких дисків, з'єднаних разом, подібно до одного віртуального диску із величезною ємністю. Кластери серверів можуть забезпечити хмарне налаштування із необмеженою кількістю комп'ютерів для роботи. Ви також можете створити хмарний простір, використовуючи 5-10, тому методологія масштабується для завантаження.


Хмара проти Інтернету. Чи є різниця між цими термінами? Коротка відповідь - так, але не набагато. Посилання на хмару відноситься до одного маленькому фрагменту усього Інтернету. Але якщо взяти до уваги, що Інтернет поводиться як одна макроскопічна хмарна система, ви почнете розуміти ідею більш ясно. По правді кажучи, інфраструктура, яку ми будуємо сьогодні, може стати основою Інтернету майбутнього. Швидкість смуги пропускання тільки збільшується, у той час як вартість зберігання й передачі даних швидко падає. Ціни на електроенергію все ще достатні, щоб утримати звичайного користувача від створення власної персональної хмарної мережі, але як надовго? І Інтернет, і хмарний хостинг виникли через необхідність встановлення зв'язку між людьми. Це бажання спростити заплутані аспекти нашого повсякденного життя. Ми зможемо вільно зв'язуватися та ділитися даними, ідеями і, найголовніше, спілкуванням!


Поділ обчислювальної потужності. Вам може бути цікаво, як комбінація декількох серверних середовищ буде масштабироваться у міру збільшення розміру хмарної системи. Розподіл потужності та ємності сховища часто контролюється операційною системою або системою внутрішнього програмного забезпечення. Адміністратор серверу зможе увійти до бекенда через термінал та перевірити завантаження ЦП усіх машин разом із іншою системною інформацією. Цей процес називається віртуалізацією, яка забезпечує рівень абстракції між програмними та апаратними компонентами. Адміністратори хмарних серверів можуть легко оптимізувати кластер для підвищення ефективності зберігання, оптимального використання енергії, резервного копіювання даних та багато чого іншого. У кінцевому підсумку це також набагато більш дешеве рішення, ніж плани віртуальних або фізичних серверів. А оскільки не кожному клієнту потрібно налаштування сервера, ви можете взяти на себе додаткову плату у якості мережі доставки контенту — CDN. Клієнти платять тільки за пропускну здатність, яку вони використовують для доставки зображень, потокової передачі музики та інших великих медіафайлів. Комунальні обчислення, як вони згадуються, отримали популярність завдяки Amazon Web Services. Amazon Web Services - найпопулярніший продавець книг в Інтернеті у 2006 році прийняв рішення про створення хмарного серверного середовища. Вся компанія вклала великі кошти у цю технологію та вона окупилася. Тепер продукти бренду AWS можна побачити всюди й на них працюють сотні тисяч сайтів. Що відрізняє Amazon від інших постачальників хмарних серверів, так це їх прогресивна структура бізнесу. Під час налаштування облікового запису AWS із вас буде стягуватися плата тільки за обсяг місця, необхідний для ваших файлів. Такий сценарій аналогічний їх Simple Storage Service, де ви можете розміщувати дані свого сайту ззовні та швидко масштабироваться зі збільшенням трафіку із плином часу. Ще краще аналог CDN, відомий як Amazon CloudFront.


Інтернет став цифровим носієм інформації для передачі файлів по усьому світу. Це можна описати як перехід у хмару та відмова від обмежень фізичних пристроїв. За потужністю цих ресурсів можна сказати, що розробники серйозно ставляться до хмарного хостингу. Обчислювальна потужність декількох серверів - одна із таких ідей. Але додатки у браузері із безкоштовним сховищем файлів і маніпулюванням даними починають працювати у деяких із найбільших компаній-розробників програмного забезпечення.


VPS-хостинг. Ви можете думати про VPS-хостинг як про досконалу і просунуту форму віртуального хостингу. Хоча ви використовуєте сервер спільно із іншими сайтами, вам призначаються ресурси, які не використовуються спільно з іншими ресурсами. Якщо ви не можете дозволити собі виділений сервер, вам підійде VPS.


У цій моделі у вас є власний виділений сервер, але сервер є віртуальною машиною, а не фізичною. Це забезпечує поєднання переваг та недоліків планів загального й виділеного хостингу.


Купуючи пакет хостингу VPS, переконайтеся, що постачальник послуг пропонує новітнє обладнання, включаючи твердотільні накопичувачі SSD - найшвидшу технологію зберігання. SSD спрощує запуск високошвидкісних додатків, почасти завдяки відсутності рухомих частин. Але ще у 1990-х роках почалася тенденція до мініатюризації, але ще не досягла того рівня, який досягли сьогодні. Апаратне забезпечення, як і раніше було дорогим й ідея створення комп'ютера на одному маленькому чіпі нікому не приходила у голову.


Кілька стандартних податкових, білінгових, бухгалтерських та інших інтеграційних програм вимагають цілодобової доступності сервера, а також високошвидкісного Інтернету. Для запуску цих програм знадобиться обліковий запис VPS або виділеного хостингу.


Це має велике значення для серверної інфраструктури, оскільки трафік має тенденцію бути переривчастим. Це актуально для стартапів, оскільки важко сказати, коли вони привернуть першу хвилю користувачів, тому така модель ціноутворення їм підходить.


Наприклад, якщо ви ведете особистий блог, відвідуваність сайту, ймовірно, не буде високою. Однак, якщо ви досить відомі у діловому світі та хочете створити власну соціальну мережу, у вас, ймовірно, буде багато відвідувачів. Це означає, що потрібно більше серверних потужностей для обслуговування свого дітища.


Усі ці інструменти мають різні випущені версії, наприклад PHP 5 та PHP 7. Більшість хостингових компаній використовують останню стабільну версію для будь-якої технології.


Хмарний веб-хостинг використовує систему кластерних серверів. Іншими словами, відповідальність за хостинг розподіляється між декількома підключеними серверами. Якщо із певної причини один із цих серверів не може відповісти на запит, інший сервер може відповісти автоматично. Хмарний веб-хостинг також включає автоматичне резервне копіювання на сусідній сервер, щоб ви могли відновити дані при необхідності.


Зі статті у Вікіпедії: У віртуальному хостингу на основі імен, також званому загальнодоступним IP-хостингом, віртуальні хости обслуговують кілька імен хостів на одній машині із одною IP-адресою. Коли веб-браузер запитує ресурс із веб-сервера з використанням HTTP / 1.1, він включає ім'я хоста як частина запиту. Сервер використовує цю інформацію, щоб визначити, який сайт показувати користувачеві.


У віртуальному хостингу на основі IP, також званому виділеним IP-хостингом, кожен віртуальний хост має свій IP-адресу. Сервер налаштований із використанням декількох фізичних мережевих інтерфейсів або віртуальних мережевих інтерфейсів на одному фізичному інтерфейсі. Програмне забезпечення сервера використовує IP-адреса, до якого підключається клієнт, щоб визначити, який сайт показувати користувачеві. Основна причина, по якій сайт використовує виділену IP-адресу - можливість використовувати власний сертифікат SSL, а не загальний сертифікат. VPS, Cloud Hosting дорожчий та універсальніший. Користувачі можуть встановити на ці облікові записи практично все, що їм потрібно та зможуть впоратися із обсягами трафіку у залежності від того, скільки ресурсів оплачено.


Як ви, ймовірно, можете сказати із двох наведених тут прикладів використання хостинг-провайдеру або самостійного хостингу веб-сайту, останній може швидко стати дорогим та складним. Насправді це так.


Якщо вам потрібно, щоб служба була більш надійною, також необхідно розглянути можливість резервування обладнання. Наприклад, запуск накопичувачів у режимі RAID, а також активне віддзеркалення резервних копій на додаткові диски.


Сьогодні власники сайтів можуть вибирати серед різних типів провайдерів веб-хостингу, послуги яких відповідають конкретним потребам бізнесу. Але зробити цей вибір непросто - послуга хостингу повинна бути безпечною та доступною.


Багато інтернет-магазинів не використовують навіть третини ресурсів, пропонованих планами VDS або VPS, тому загальний хостинг - розумна бізнес-стратегія, яка може знизити витрати на виділений або приватний хостинг удвічі. Однак, коли сервер використовується занадто великою кількістю сховищ, продуктивність напевно погіршиться. Перед підписанням угоди із обраним постачальником уважно ознайомтеся з їх політикою та переконайтеся, що їх загальний хостинг передбачає розміщення не більше 25-30 магазинів на одному сервері.


Більшість із них залежить від платформи, наприклад, хостинг, орієнтований на певну мову, інструмент бази даних або платформу. Інші провайдери надають інструменти для певних методологій розробки, що налаштовуються.


Buy Me A Coffee

Ми є сертифікованим партнером компанії TemplateMonster


Закрити

Замовлення сайту


Будь ласка, заповніть форму замовлення сайту. Після обробки ми зв'яжемося з Вами та уточнимо деталі.





Я згоден з Угодами користувача

Закрити

Написати лист


Заповніть форму. Після ознайомлення ми зв'яжемося з Вами.






Закрыть

Замовлення дзвінка


Залишіть Ваш контактний номер і наш оператор передзвонить Вам протягом години.



Наприклад: +38(063) 012-34-56

доверху
@
заказать звонок
+