Що таке виділений сервер: особливості, комплектація, основні відмінності між хостингом та виділеним сервером


Що таке виділений сервер: особливості, комплектація, основні відмінності між хостингом та виділеним сервером
Опубліковано: 07.08.2021


читать на русском   read in English

Виділений сервер - фізична машина, яка зберігається у центрі обробки даних та надається одному клієнту. Цей замовник керує сервером відповідно до потреб - й може робити це без будь-яких обмежень, оскільки він єдиний користувач. Цей тип серверів забезпечує чисту продуктивність, яка підходить для ресурсномістких робочих навантажень.


Додайте свій сайт на високопродуктивних виділених серверах Linux або Windows, щоб отримати оптимальну швидкість, маневреність та продуктивність сайту, створюючи безпроблемний призначений для користувача інтерфейс.


Виділений сервер пропонує кожному користувачеві високий рівень продуктивності. Виділений серверний хостинг - розширення портфеля загальних веб-хостингів, де користувачі отримують керований веб-сервер. Користувачі отримують обладнання, яким вони не повинні ні з ким ділитися, для роботи додатків своїх сайтів. Виділений сервер, обчислювальна потужність і ресурси якого виключені, відрізняється своїм кореневим доступом до системі і можливістю самостійно встановлювати та адмініструвати всі додатки. Виділений серверний хостинг пропонує більшу продуктивність, яку забезпечує кероване програмне забезпечення: операційна система, веб-сервер, база даних, SFTP тощо.


Забезпечення безпеки сервера - робота часового періоду, яка включає у себе застосування оновлень до всього встановленого програмного забезпечення, розгортання й налаштування брандмауерів, використання захисту від шкідливих програм, програмного забезпечення й багато іншого. Усі ці завдання вирішує хостинг-провайдер, якщо ви оберете загальний хостинг-сервер. Але на виділеному сервері перед вами стоїть завдання забезпечити безпеку й цілісність сервера.


Основні відмінності між хостингом та виділеним сервером


Між стандартним і складним керованим хостингом є багато спільного, але ключова відмінність полягає у рівні адміністративної та інженерної підтримки, за яку платить замовник - через збільшеного розміру й складність розгортання інфраструктури. Постачальник бере на себе більшу частину управління, включаючи безпеку, сховище та ІТ підтримку. Послуга носить переважно проактивний характер.


Адміністрування сервера може бути надано хостинговою компанією у якості додаткової послуги. У деяких випадках виділений сервер може запропонувати менше накладних витрат та велику окупність інвестицій. Виділені сервери розміщуються у центрах обробки даних, часто забезпечуючи резервні джерела живлення й системи HVAC. На відміну від колокації, серверне обладнання належить провайдеру та у деяких випадках вони забезпечують підтримку операційних систем або додатків.


У чому переваги оренди виділеного сервера?


Ключовою перевагою виділеного сервера перед віртуальним хостингом є його продуктивність. Завдяки поліпшеним апаратним компонентам він може підтримувати навіть вимогливі робочі навантаження й забезпечувати стабільну доставку навіть у години пік. Додаткові переваги включають безпеку, гнучкість та масштабованість.


У якості єдиного орендаря виділеної середовища ІТ-персонал організації контролює сервер, його програми та операційні системи. Компанії можуть легко змінювати конфігурації серверів, додавати нове програмне забезпечення та налаштовувати ресурси відповідно до своїх потреб.


Вважається, що використання сайту із загальним хостингом - не найкращий варіант, коли справа доходить до вашого SEO - тому, що ви будете ділити сервер із сайтами, які можуть практикувати методи чорного SEO, розсилаючи масову розсилку спаму по електронній пошті, або наявність контенту для дорослих. Ці погані райони можуть вплинути на ваш рейтинг.


Зрештою, кожне ваше рішення зводиться до ціни. Хоча недорогий провайдер виділеного сервера може здатися привабливим, він не може забезпечити вам найкращу продуктивність. Але це не означає, що вам слід обирати найдорожчого постачальника послуг. Варіант - порівняти усіх постачальників послуг оренди виділеного сервера та поторгуватися за кращу пропозицію оренди виділеного сервера.


Оскільки управління, обслуговування та адміністрування загального хостингу здійснюється самим постачальником віртуального хостингу, із боку організації практично не потрібно технічних навичок. Отже, віртуальний хостинг спрощує установку, адміністрування та оновлення. Використовуйте технологію обробки з високою пропускною здатністю та гнучкість, подібну хмарній. Послуги виділеного веб-хостингу, що повністю настроюються, дозволяють адаптувати ІТ-платформу до вашого бізнесу.


Налаштуйте веб-сервери на свій смак та масштабуйте сховище, дисковий простір або смугу пропускання у міру зростання ваших вимог. Ви можете налаштувати свою середу для досягнення найвищого рівня безпеки та продуктивності обробки навіть у години пік. Компанія з оренди виділеного сервера із набором інструментів з прогресивного обладнання та технологій центрів обробки даних допоможе вам досягти вашої мети у області продуктивності й безпеки. Обирайте жорсткі диски HDD або твердотільні накопичувачі SSD у залежності від ваших потреб. Ви можете налаштувати і оновити ресурси ОЗУ та ЦП у будь-який час. Усі рішення поставляються із безкоштовним захистом від DDoS-атак для забезпечення безпеки ваших даних.


Що краще: купити або орендувати виділений сервер?


Після того, як вибір виділеного сервера зроблений, наступне рішення - купити або орендувати. Деякі організації воліють купувати сервер та розміщувати його у провайдера колокації. У колокації є свої переваги, але тягар управління розміщеним сервером лягає на клієнта. Клієнт повинен вирішувати будь-які проблеми, що виникають із його сервером, як правило, особисто. При оренді виділеного сервера велика частина управління та обслуговування здійснюється хостинг-провайдером та вам ніколи не доведеться виконувати ремонт або самостійно оплачувати заміну обладнання. Окрім того, якщо ви орендуєте сервер на помісячного основі, ви можете змінити хостинг-провайдера у будь-який час. Це не той випадок, якщо ви робите капітальні вкладення у серверне обладнання. Якщо вам потрібна додаткова інформація про пошук виділеного сервера для бізнесу, фахівці техпідтримки будуть раді надати безкоштовну консультацію й цінову пропозицію.


Що зазвичай включено у виділений сервер?


Пропускна здатність та необмежений трафік. Кожен виділений сервер має мінімальну загальнодоступну смугу пропускання із можливістю пакетної передачі для поглинання випадкового пікового трафіку. Вхідний та вихідний трафік необмежений й безкоштовний. При необхідності також є можливість збільшити пропускну спроможність. Ви можете автоматично встановити ряд операційних систем через панель управління. Сюди входять різні операційні системи: Windows Server, Debian, Ubuntu або CentOS, інтерфейси веб-управління, а також Microsoft SQL Server для баз даних. Також доступні рішення для віртуалізації, такі як VMware, CoreOS і Windows Hyper-V. Простір для резервних копій. Кожен виділений сервер має дисковий простір, призначений для резервних копій. Це простір відокремлено від сервера та призначено для зберігання ваших даних й файлів конфігурації. При необхідності ємність сховища може бути збільшена.


Щоб гарантувати максимальну безпеку вашої інфраструктури, усі виділені сервери включають систему захисту від DDoS-атак. Це забезпечує безперервність обслуговування додатків у разі атаки. Орендуючи сервери, ви отримуєте технічну підтримку по телефону та електронною поштою. Ви також можете поспілкуватися із нашими консультантами, які готові допомогти, в режимі тікетів. Пропонується ряд посібників та інтерактивний довідковий центр, щоб допомогти вам у встановленні та управлінні вашими послугами.


Що потрібно знати перед купівлею виділеного сервера?


На вартість виділеного сервера впливає безліч факторів. Найбільш очевидним фактором є вартість самого устаткування - останній 56-ядерний процесор Intel Cascade Lake обійдеться вам значно дорожче, ніж більш старий процесор із меншою кількістю ядер. Ліцензування програмного забезпечення - ще одна вартість, яку слід враховувати, особливо із високопродуктивними процесорами і програмним забезпеченням, таким як Windows Server та SQL, які працюють із ліцензуванням на кількість ядер. Додатковими факторами, які у меншій мірі впливають на вартість, є тривалість контракту і накладні витрати, такі як експлуатаційні витрати та обсяг необхідного фізичного простору.


Скористайтеся перевагами попередньо налаштованих варіантів виділеного сервера для задоволення ваших спеціалізованих потреб у програмному забезпеченні. Масштабуючі та безпечні сервери, розташовані у 3 різних локаціях, мають високу продуктивність, покликаної допомогти вашому бізнесу зростати.


Маючи виділений сервер, ви повністю відповідаєте за безпеку свого сайту. Це означає, що ви можете оптимізувати необхідні функції для конкретних вимог сайту та збережених файлів. Звичайно, ви також несете відповідальність за реалізацію цих функцій, але це одна із переваг гнучкості.


Доступні безкоштовні альтернативи більшості платних програмних пакетів, але вони, як правило, не є кращими з-за проблем зі стабільністю програмного забезпечення. Основним винятком із переваги платного програмного забезпечення в порівнянні з безкоштовним є широке використання Linux над Microsoft або інший платній ОС на серверах.


Buy Me A Coffee

Ми є сертифікованим партнером компанії TemplateMonster


Закрити

Замовлення сайту


Будь ласка, заповніть форму замовлення сайту. Після обробки ми зв'яжемося з Вами та уточнимо деталі.





Я згоден з Угодами користувача

Закрити

Написати лист


Заповніть форму. Після ознайомлення ми зв'яжемося з Вами.






Закрыть

Замовлення дзвінка


Залишіть Ваш контактний номер і наш оператор передзвонить Вам протягом години.



Наприклад: +38(063) 012-34-56

доверху
@
заказать звонок
+