Що таке віртуальний хостинг? Основні види віртуального хостингу


Що таке віртуальний хостинг? Основні види віртуального хостингу
Опубліковано: 14.12.2021


читать на русском   read in English

Створення нового віртуального сервера. Події користувача


Ви вказуєте лише IP-адресу призначення із ідентифікатором домену маршруту та не вказуєте IP-адресу джерела. Вихідна IP-адреса за замовчуванням 0.0.0.0 і успадковує ідентифікатор домену маршруту від цільової IP-адреси. Ви вказуєте як вихідну, так і цільову адресу, але не вказуєте ідентифікатори домену маршруту. Система використовує стандартний домен маршруту. Ви вказуєте адреси джерела та призначення, а також ідентифікатор домену маршруту для кожної з IP-адрес. Система перевіряє відповідність обох ідентифікаторів домену маршрутизації. В іншому випадку система видає повідомлення про помилку. Ви вказуєте як вихідну, так і цільову адресу та ідентифікатор домену маршруту на одній з адрес, але виключаєте ідентифікатор з іншої адреси. Система перевіряє, чи вказаний ідентифікатор домену збігається з ідентифікатором домену маршруту за замовчанням. Зокрема, коли одна адреса не має ідентифікатора, єдиною допустимою конфігурацією є конфігурація, у якій ідентифікатор, зазначений на іншій адресі, є ідентифікатором домену маршруту за замовчуванням. У іншому випадку система видає повідомлення про помилку.


Зміна існуючого віртуального сервера


У адресі призначення змініть ідентифікатор існуючого домену маршруту. Система автоматично змінює ідентифікатор домену маршруту на вихідній адресі відповідно до нового ідентифікатора домену маршруту призначення. У вихідній адресі ви змінюєте існуючий ідентифікатор домену. Якщо новий ідентифікатор домену маршруту не збігається з ідентифікатором домену маршруту в адресі призначення, система відображає повідомлення про помилку, в якому йдеться про те, що два ідентифікатори домену маршруту повинні збігатися.


Для відновлення після різних проблем Active Directory DC потребує регулярного резервного копіювання стану системи. За замовчуванням термін використання резервної копії стану системи становить 60 або 180 днів. Це залежить від версії ОС та версії пакета оновлень, що діє під час інсталяції. Цей термін корисного використання контролюється атрибутом часу життя Active Directory. Принаймні, для одного DC у кожному домені слід виконувати резервне копіювання з регулярним циклом відповідно до кількості днів, вказаних у терміні життя поховання.


Основні види віртуального хостингу


1 Виділений хостинг


Даний тип хостингу, розміщений на виділеному сервері, найкраще підходить для великих сайтів із високою відвідуваністю. У цьому випадку компанія, що бажає вийти в Інтернет, орендує цілий сервер у хостингової компанії. Це підходить для компаній, що розміщують великі сайти, що обслуговує чужі сайти або керують великим торговим центром онлайн тощо.


2 Віртуальні сервери з підстановними знаками за замовчанням


Ви можете створювати віртуальні сервери із підстановними знаками двох типів. Віртуальні сервери з стандартними знаками. Віртуальний сервер із підстановковими знаками за замовчанням - віртуальний сервер із підстановковими знаками, який використовує порт 0 та обробляє трафік для всіх служб. Віртуальний сервер із підстановними знаками за замовчуванням дозволяє трафік із усіх зовнішніх VLAN. Однак ви можете спеціально вимкнути будь-які VLAN, які не повинні підтримувати віртуальний сервер із підстановковими знаками за замовчанням. Вимкнення VLAN для віртуального сервера з підстановковими знаками за замовчуванням виконується шляхом створення списку вимкнених VLAN. Зверніть увагу, що список вимкнених VLAN застосовується лише до віртуальних серверів із стандартними знаками. Ви не можете створити список вимкнених VLAN для віртуального сервера з підстановними знаками, який пов'язаний лише з однією VLAN.


3 Віртуальні сервери з підстановними знаками для конкретних портів


Віртуальний сервер із підстановними знаками для конкретних портів обробляє трафік лише для певної служби, і ви визначаєте віртуальний сервер, використовуючи ім'я служби або номер порту. Ви можете використовувати віртуальні сервери з підстановними знаками для конкретних портів для відстеження статистики для певного типу мережного трафіку або для маршрутизації вихідного трафіку, такого як HTTP-трафік безпосередньо на кеш-сервер, а не на брандмауер або маршрутизатор.


Якщо ви використовуєте як віртуальний сервер із підстановковими знаками за замовчуванням, так і віртуальні сервери з підстановковими знаками для конкретного порту, будь-який трафік, що не відповідає ні стандартному віртуальному серверу, жодному з віртуальних серверів з підстановковими знаками для конкретного порту, обробляється підвіртувальним сервером за замовчуванням. Рекомендують, щоб при визначенні прозорих вузлів, яким необхідно обробляти більше одного типу послуг, таких як міжмережевий екран або маршрутизатор, ви вказували фактичний порт для вузла та відключили перетворення портів для віртуального сервера.


Потім потрібно вирішити, до якого класу ви хочете, щоб ваш віртуальний сервер належав. Використовуючи класи, можна одночасно налаштовувати схожі віртуальні сервери, тому вам не потрібно налаштовувати кожен з них окремо. Ви можете використовувати клас віртуального сервера за замовчанням vsclass1, який створюється автоматично при установці сервера, або ви можете додати новий клас.


Як ми всі знаємо, Apache - дуже потужний, дуже гнучкий і настроюваний веб-сервер для ОС Nix. Тут, у цьому посібнику, ми збираємось обговорити ще одну функцію Apache, яка дозволяє нам розміщувати більше одного веб-сайту на одній машині Linux. Використання віртуального хостингу із сервером Apache може допомогти вам заощадити витрати, які ви вкладаєте в обслуговування серверів та їх адміністрування.


У перші дні віртуальний хост запускався з метою розміщення на одному комп'ютері не тільки веб-сайту: наприклад, website1.example.com, website2.example.com тощо. Це також означатиме спільне використання ресурсів однієї машини, таких як пам'ять та ЦП. Ресурси розподіляються та використовуються таким чином, щоб досягалася максимальна ефективність.


Віртуальні сервери та віртуальні робочі столи можуть на практиці досягти одних і тих же цілей віртуалізації серверів для вашої комп'ютерної мережі, хоча це не те саме. Віртуальний робочий стіл - технологія, яка дозволяє різним користувачам запускати різні операційні системи на одному ПК, працювати окремо від фізичного комп'ютера або відключати підключені пристрої у разі втрати або крадіжки одного із них.


Загалом паравіртуалізація безпечніша та швидше, ніж повна віртуалізація. Завдяки прямій взаємодії із гіпервізором через API та драйвери паравіртуалізація має репутацію кращої продуктивності.


Відмінності між віртуальним сервером та віртуальною машиною


Віртуальні сервери та віртуальні машини часто об'єднують, але є різниця. Віртуальні сервери доступні різними способами, але віртуальні машини є типом віртуальних серверів, що використовують повну віртуалізацію. Так само контейнери - тип віртуального сервера, який використовує віртуалізацію лише на рівні ОС.


Коли хост віртуальної машини робить знімок віртуальної машини, гостьова ОС не виявляє цей знімок як резервну копію. Якщо хост підтримує ідентифікатор покоління Hyper-V, цей ідентифікатор буде змінено під час запуску зображення з моментального знімка або репліки. DC буде вважати себе відновленим з резервної копії.


Сервер без операційної системи, який повністю контролюється однією компанією, завжди забезпечуватиме вищу продуктивність, ніж віртуальний сервер, який розділяє смугу пропускання, пам'ять та обчислювальну потужність фізичного сервера із іншими віртуальними серверами. Апаратне забезпечення серверів без операційної системи також може бути оптимізовано для підвищення продуктивності, чого не можна сказати про спільно використовуються загальнодоступні сервери. Компанії, яким необхідно дотримуватися правил, які потребують фізичного поділу ресурсів, повинні використовувати власні сервери без операційної системи, які не поділяють ресурси з іншими орендарями.


Є деякі ризики для консолідації, включаючи перенапругу ресурсів або можливе відключення кількох віртуальних машин через фізичний збій обладнання. Хоча економія витрат збільшується у міру того, як все більше віртуальних машин використовують одну й ту саму апаратну платформу, збільшується ризик.


Можливо, вдасться розмістити сотні віртуальних машин на одному обладнанні, але якщо апаратна платформа вийде із ладу, це може призвести до відключення десятків або сотень віртуальних машин. Однак, використання резервних копій або моментальних знімків віртуальних машин може допомогти знизити ці ризики.


Організації часто розгортають віртуальні машини, коли хочуть одночасно запускати кілька додатків, для яких потрібні різні операційні системи та різні обчислювальні потужності. Наприклад, група якості QA може захотіти протестувати кілька веб-серверів і невеликих баз даних одночасно, або ІТ-спеціалістам може знадобитися використовувати один й той самий сервер для запуску графічного ігрового програмного забезпечення та бази даних обслуговування клієнтів. DevOps також може використовувати віртуальні машини для безперервної інтеграції та доставки, або організації може знадобитися середовище для запуску успадкованих додатків поряд з іншими робочими навантаженнями.


Віртуальний хостинг на основі імен та IP-адрес


Віртуальний хостинг на основі імен та адрес IP можна комбінувати: сервер може мати кілька айпі адрес і обслуговувати кілька імен для деяких або всіх цих IP адрес. Цей метод може бути корисним при використанні SSL та TLS із сертифікатами з підстановковими знаками.


Наприклад, якщо у оператора сервера було два сертифікати, один для *.example.com і один для *.example.net, оператор міг би обслуговувати foo1.example.com і bar1.example.com з однієї і тієї ж IP-адреси, але для цього знадобилася окрема IP-адреса для baz1.example.net.


Buy Me A Coffee

Ми є сертифікованим партнером компанії TemplateMonster


Закрити

Замовлення сайту


Будь ласка, заповніть форму замовлення сайту. Після обробки ми зв'яжемося з Вами та уточнимо деталі.





Я згоден з Угодами користувача

Закрити

Написати лист


Заповніть форму. Після ознайомлення ми зв'яжемося з Вами.






Закрыть

Замовлення дзвінка


Залишіть Ваш контактний номер і наш оператор передзвонить Вам протягом години.



Наприклад: +38(063) 012-34-56

доверху
@
заказать звонок
+