Сьогодні відзначають день народження домена .ua


Сьогодні відзначають день народження домена .ua
Опубліковано: 01.12.2020


читать на русском   read in English

Сьогодні, 1 грудня 2020 року, своє 28-річчя відзначає український домен .ua!


Уперше домен UA почав існування 1 грудня 1992 року, коли був офіційно зареєстрований. Однак, домен .ua неофіційно підтримується маршрутизацією пошти у Relcom із кінця 1990-х років. Перед офіційною реєстрацією її погоджували Дмитро Володін, Микола Саух, а потім Олег Табаровский.


Після здобуття Україною незалежності у 1991 році, восени почалася робота із підготовки реєстрації доменів. Домен .юа зареєстрований у NIC ТОВ Комунікаційні системи у грудні 1992 року. Технічну допомогу у реєстрації та обслуговуванні зони надавали співробітники ТОО Релт, пізніше АТ Релком та ЕУНЕТ. Функціонування домену почалося уже у січні 1993 року.


Спочатку сформульовані Валерою Бардіним та Миколою Саух політика видачі доменів для SU, BY, UA були простими: домени другого рівня видаються відповідно до адміністративного поділу для міст, регіонів тощо. Із унікальним трьох-цифровим телефонним кодом.


Незважаючи на виключення не у .ua, це формальне правило дозволило швидко виділити можливі географічні домени та перемістити реєстрацію доменів далі углиб країни.


Як мені продовжити домен .ua? Продовжити доменне ім'я просто! Натисніть Продовжити, або увійдіть у обліковий запис, виберіть доменне ім'я .ua, яке хочете продовжити, оберіть термін продовження та перевірте. Ми також пропонуємо автоматичне продовження - відмінний спосіб підтримувати доменне ім'я в актуальному стані, не турбуючись про те, що термін його дії випадково закінчиться. Продовження - від 99,99 доларів на рік.


Як перенести домен .ua? Перенесення доменного імені .ua - швидкий та простий процес. Почніть, натиснувши Перенести та наші фахівці по доменах допоможуть зорієнтуватися у цьому процесі. Кожне перенесення домену .ua включає продовження на додатковий рік (-и), тому ви не втрачаєте час, економите гроші та отримуєте доступ до найбільшого портфелю розширень у бізнесі та потужній системі управління доменами. Переведення домену - починаючи із 84,99 доларів на рік.


Хочете купити доменне ім'я .ua? Ви потрапили у потрібне місце! Наш уповноважений управлінням доменом .ua, акредитований для надання послуг із реєстрації доменів .ua.


Моментом доменного спору є момент надходження Адміністратором Реєстратора домену .ua або відповідних доменних імен в .ua, позову, прийнятого судом та рішення про відкриття провадження у справі. Рішенням доменного спору вважається момент отримання Адміністратором домену .ua або Реєстратором відповідного доменного імені на підставі рішення суду, яке набрало законної сили або підписаного сторонами угоди про врегулювання спору.


Buy Me A Coffee

Ми є сертифікованим партнером компанії TemplateMonster


Закрити

Замовлення сайту


Будь ласка, заповніть форму замовлення сайту. Після обробки ми зв'яжемося з Вами та уточнимо деталі.





Я згоден з Угодами користувача

Закрити

Написати лист


Заповніть форму. Після ознайомлення ми зв'яжемося з Вами.






Закрыть

Замовлення дзвінка


Залишіть Ваш контактний номер і наш оператор передзвонить Вам протягом години.



Наприклад: +38(063) 012-34-56

доверху
@
заказать звонок
+