Виділений сервер або віртуальний? Переваги та недоліки оренди сервера


Виділений сервер або віртуальний? Переваги та недоліки оренди сервера
Опубліковано: 23.08.2021


читать на русском   read in English

Клієнт має доступ до всього спектру ресурсів на фізичному сервері. Це включає весь доступ до мережі, місткість жорсткого диска, пам'ять і обчислювальну потужність. І VPS, і виділений хостинг пропонують керовані та некеровані плани. Це можна розглядати як складання меблів. З некерованими планами вам даються інструменти, але ви повинні створювати їх самостійно.


Керовані плани будуть створені та підтримуватися за вас. Тому не дивно, що більшість людей обирають керовані плани, навіть якщо вони дорожче. Що стосується налаштування, як VPS, так і виділений хостинг дозволяють вам адаптувати ліміти ресурсів по місяцях, тому між ними не так вже й багато.


Віртуальні виділені сервери часто є веб-серверами. Здебільшого функцій сервера можна управляти з доступного веб-додатку із будь-якої точки світу.


Віртуальні виділені сервери не тільки доступні й безпечні, але і надійні, зручні у використанні, масштабовані й доступні за ціною. Компанії не можуть помилитися, якщо хостинг-провайдери можуть надати той самий рівень обслуговування, що й власне рішення, за нижчою ціною.


Обране розміщене рішення, по суті, є основою цифрових операцій у вашому бізнесі. Оцініть свої потреби, не піддаючись на спокуса продавців переплачувати за невикористані ресурси. Не намагайтеся знизити продуктивність рішення, яке правильно оцінено, але не буде масштабуватися пізніше. Порівнюйте ціни тільки після того, як вам будуть потрібні безпеку, гнучкість й конфігурація для вашої компанії. Сервери VPS зазвичай доставляються в той же день.


Виділений сервер дає клієнтам можливість налаштувати сервер на свій розсуд. Коли справа доходить до середовища VPS, існує практично безмежну кількість конфігурацій. Наприклад, очевидно, що ви не можете встановити нічого, що може поставити під загрозу безпеку або цілісність інших клієнтів на сервері. У вас також набагато менше можливостей у середовищі VPS для установки великомасштабних програмних пакетів. Через обмеження пам'яті та розподілу сховища ви не зможете переміщатися в повному стеку, у залежності від його розміру.


Головним недоліком використання VPS є його низька продуктивність. Організація, що надає VPS, обмежує продуктивність сервера, прагнучи максимізувати кількість VPS, яке може розмістити фізичний сервер.


У специфікації послуги, яку ви узгодили зі своїм провайдером, має бути зазначено, чи є віртуальна машина виділеної чи ні. Але вам не потрібно турбуватися - вам слід дбати про продуктивність. Поки це працює для вас, не має значення, віртуалізована система чи ні - вважайте це інструментом управління або апаратної абстракції, використовуваним вашим провайдером.


Переваги VPS у порівнянні із виділеним сервером


Перевага VPS у тому, що вам не потрібно турбуватися про управління обладнанням - вам не потрібно буде відстежувати стан жорстких дисків, ОЗП та ЦП. Вони адаптовані для розміщення більшості типів веб-проектів середнього розміру. Ми рекомендуємо використовувати виділений сервер, якщо ви хочете самостійно управляти апаратними аспектами, створювати більш складні архітектури, створювати інфраструктуру, що включає приватну мережу vRack, і розгортати інші складні рішення, які не є веб-службами. Як правило, користувачі зі зростаючим обсягом веб-активності переходять або на виділені сервери, або на рішення Public Cloud. Ці послуги пропонують більш складні й гнучкі інфраструктури, які можуть адаптуватися до високого рівня зростання.


Клієнти хмарних сервісів платять за те, що їм потрібно, і тоді, коли вони їм потрібні. Це також може бути застосовано, коли сервер вимкнений. Для більшості хостів VPS не має значення, чи працює сервер із повним навантаженням або вимкнений, оскільки всі ресурси для сервера завжди зарезервовані, як і у випадку із виділеними серверами.


Відносно ціни аналогії не потрібно - у кінці кінців, гроші обертають світ. Як ви розумієте, виділений хостинг дорожче, ніж хостинг VPS. Ви отримуєте кращий рівень хостингу, тому не дивно, що це ті плани, за які ви платите найбільше. VPS-хостинг пропонує хороший діапазон цін. Існують різні рівні планів, які дають вам доступ до різних рівнів лімітів ресурсів.


Якщо вам потрібна постійна чиста обчислювальна потужність, тоді виділені сервери можуть виявитися необхідними, оскільки їх справжня сила залежить від вартості і високопродуктивного обладнання.


Однак відсутність гнучкості із виділеними серверами вимагає від вас можливості заздалегідь точно передбачити потреби у ресурсах, оскільки можливість масштабування сервера в подальшому обмежена або відсутня.


Хостинг VPS вважається кращим у тому сенсі, що він пропонує значно більше ресурсів: пам'яті, обчислювальної потужності, що працює процесора або програмного забезпечення або модулів з інтенсивним використанням графіки, ніж хостинг загальних серверів. Сервер VPS також забезпечує гарантію ресурсів, які може використовувати клієнт, у той час як віртуальний хостинг — немає.


Хто може використовувати VPS, який рівень знань й навичок необхідний?


Використання VPS вимагає базових знань адміністрування серверів. Це важливо для управління операційною системою: Linux, Windows, PrestaShop або WordPress, встановленої на машині та налаштування додатків. Думаєте, вам може знадобитися VPS, але у вас немає необхідних технічних знань? Якщо ви хочете скористатися гарантованими ресурсами, але не знаєте, як управляти серверами, ми рекомендуємо плани перевіреного провайдера оренди виділеного сервера.


Розподіл одного сервера на кілька серверів стає усе більш поширеним явищем на ПК із моменту запуску VMware ESX Server у 2001 році. На фізичному сервері працює гіпервізор, якому доручено створювати, звільняти та управляти ресурсами гостьових операційних систем або віртуальні машини. Однак через кількість клієнтів віртуалізації, що працюють на одній машині, VPS має обмежений час процесора, RAM і дисковий простір.


Навпаки, керований VPS або виділений сервер. При такій настройці ви як і раніше отримуєте виділені ресурси для своїх сайтів. Однак ваш хостинг-провайдер, як і раніше буде займатися налаштуванням, управлінням та обслуговуванням сервера за вас.


Коли більшість людей запускають сайт, вони починають із віртуального хостингу, тому що це дешевий спосіб створити сайт. Однак у міру зростання сайту вам буде потрібно більше ресурсів для вашого сайту і уникати спільного використання ресурсів з іншими сайтами.


Переваги використання виділеного сервера


1 Повна свобода використання ресурсів


Причина номер один, за якою більшість компаній обирають виділений сервер - використання виділених ресурсів із повною потужністю. Жоден віртуальний сервер не може зрівнятися із кращими виділеними серверами щодо потужності процесора, пам'яті, обробки ресурсомістких програмних модулів, місця для зберігання та інших апаратних атрибутів.


2 Високий рівень безпеки


Виділений хостинг вважається більш безпечним, ніж віртуальний, коли мова йде про зловмисні атаках із зовнішнього джерела. Маючи тільки один клієнт на сервері, ресурси ефективно управляються, що допомагає запобігти потенційні порушення безпеки. Ви також можете більш ефективно управляти установками програмного забезпечення та іншими цифровими розширеннями. Це знижує ймовірність зараження вірусом або іншою шкідливою атакою при використанні надійного програмного забезпечення. Багато експертів вважають, що бізнес-дані більш захищені від внутрішніх проблем у віртуальному середовищі. Так що це кидок на те, у що ви вірите і як налаштовуєте своє обладнання.


Невраховані бекдори завжди можуть збільшити ймовірність атаки ззовні сервера. У цьому випадку віртуальний простір підвищить ефективність захисту компанії від втрати даних. Він робить автоматичні знімки примірників, щоб спростити відтворення певного стану у разі втрати інформації. Хмарний хостинг забезпечує резервування в реальному часі.


3 Швидкість роботи


Виділене середовище має перевагу у швидкості. У виділеному середовищі віртуальний рівень не існує, що дозволяє передавати дані без будь-яких затримок. Це призводить до більш швидкої завантаженні сайту і необхідним дій у відповідь.


Віртуальний виділений сервер Windows - економічне рішення дорогої проблеми, яку необхідно вирішити практично кожному бізнесу. Більшість власників бізнесу вважають за краще віртуальні виділені сервери варіантів середовища загального хостингу. Віртуальні виділені сервери більш безпечні та надійні, ніж рішення для віртуального хостингу. У рідкісних випадках спільні рішення можуть бути перервані через ділової практики іншої компанії.


Чому компанії можна обрати систему Windows з віртуальним виділеним сервером?


1 Зручний інтерфейс Windows


Інтерфейси Windows традиційно були зручними й інтуїтивно зрозумілими для більшості користувачів. З цієї причини Windows часто вибирається у якості кращої платформи. Панель управління складається із команд вкажи і клацни, і перетягни й залиш. Інтерфейс простий у використанні навіть для неадміністратора.


2 Сумісність із існуючим програмним забезпеченням Windows


Сервери на базі Windows сумісні із більшістю раніше існуючого програмного забезпечення. Програмне забезпечення Windows можна легко інтегрувати й використовувати у середовищі віртуального виділеного сервера. Більшість адміністраторів не відчувають проблем із сумісністю. Чи не на основі замовлень текстового контенту. Віртуальні виділені сервери на базі Windows не використовують порядок текстового вмісту. З цієї причини із цими платформами набагато простіше працювати, ніж з іншими продуктами конкурентів. Для простоти використання розгляньте можливість використання віртуальних виділених серверів на базі Windows.


3 Доступність


Оренда віртуального виділеного серверу доступніша, ніж покупка декількох серверів. Якщо власники бізнесу вирішують придбати сервери, вони повинні спрогнозувати кількість серверів, необхідних для обробки будь-яких сплесків трафіку. ІТ-адміністратори також повинні постійно оновлювати сервери та додатки, щоб компанії залишалися конкурентоспроможними. ІТ-фахівці повинні отримувати постійну зарплату. Отримання віртуальних виділених серверів на базі Windows через хостингові компанії набагато доступніше, ніж аналогічні внутрішні рішення.


4 Інші особливості


Віртуальний виділений сервер Windows краще через масштабованості ОЗП, ЦП та дискового простору. Більшість хостингових компаній мають можливість виконувати автоматичне розгортання. Автоматичне перемикання при відмові важливо для запобігання переривання обслуговування. Кожна служба хостингу повинна пропонувати цю функцію.


Резервні мережі необхідні при аварійному відновленні і повинні бути присутніми у кожному рішенні віртуального виділеного сервера. Хостингові компанії також повинні підтримувати PHP, MySQL і CGI.


Різниця між віртуальним виділеним сервером Windows і віртуальним приватним сервером Windows


Виділені сервери більш гнучкі й безпечні, ніж віртуальні приватні сервери - VPS. Виділені сервери орендує одна компанія. Всі ресурси сервера виділяються компанії, що сплачує щомісячну плату й не використовуються спільно.


Замовники, що інвестують у рішення віртуального виділеного сервера, отримають повний контроль над встановленням програмного забезпечення та віддаленої перезавантаженням сервера. Оскільки серверні ресурси виділені тільки однієї компанії, щомісячні витрати вище, ніж у рішень VPS-хостингу.


Більшість підприємств обирають спеціалізоване рішення, а не приватне рішення, через приватну інформацію, що зберігається на серверах. Багато компаній не можуть ризикувати можливістю порушення безпеки із боку іншої компанії. Коли комерційні секрети компанії порушуються, власники бізнесу можуть втратити гроші на прожиття. Спеціалізовані рішення знижують ризики, завдяки розміщенню даних на віддаленому сервері.


Віртуальні приватні сервери VPS - пакет хостингу віртуальних приватних серверів VPS надає клієнтам частину ресурсів хостингу сервера. Ці ресурси можуть включати попередньо встановлену оперативну пам'ять, дисковий простір та ЦП. Також призначається виділений IP-адреса.


Клієнти також можуть встановлювати програмне забезпечення й перезавантажувати сервер віддалено, але гнучкість не так велика, як у виділених серверів хостингу.


Сподіваємося, що стаття прояснила різницю між віртуальним та виділеним сервером. Коротше кажучи, VPS-хостинг працює на віртуальному загальному сервері, на якому ви розміщуєте свій сайт разом із іншими. Виділений хостинг дає вам власний сервер для роботи. Як і слід було очікувати, VPS-хостинг та виділений хостинг розрізняються за багатьма параметрами.


Buy Me A Coffee

Ми є сертифікованим партнером компанії TemplateMonster


Закрити

Замовлення сайту


Будь ласка, заповніть форму замовлення сайту. Після обробки ми зв'яжемося з Вами та уточнимо деталі.





Я згоден з Угодами користувача

Закрити

Написати лист


Заповніть форму. Після ознайомлення ми зв'яжемося з Вами.






Закрыть

Замовлення дзвінка


Залишіть Ваш контактний номер і наш оператор передзвонить Вам протягом години.



Наприклад: +38(063) 012-34-56

доверху
@
заказать звонок
+