Виділений сервер із SSD. Надійність зберігання даних, особливості та переваги


Виділений сервер із SSD. Надійність зберігання даних, особливості та переваги
Опубліковано: 08.11.2021


читать на русском   read in English

Твердотілі накопичувачі - чудовий вибір, коли вам потрібно зберегти дані та отримати їх якнайшвидше. Вибір сховища SSD для вашого сайту може допомогти скоротити час завантаження сторінки, а також підвищити репутацію компанії. Правильне сховище у поєднанні із планом веб-хостингу може суттєво вплинути на продуктивність сайту та зручність використання.


Однак у міру того, як швидкість запровадження твердотільних накопичувачів збільшується, різниця у вартості почала вирівнюватися. Деякі інноваційні хостинг-провайдери виділеного сервера SSD вже зробили перехід, пропонуючи рішення для хостингу SSD.


Збій диска може призвести до пошкодження та втрати даних. Більшість хостинг-провайдерів знижують ці ризики, використовуючи системи резервного копіювання, але ризик втрати даних все ще існує, особливо для динамічних сайтів та сайтів із великим трафіком.


Звісно, ​​є ще чинники. Мережа доставки контенту CDN може обійти недоліки продуктивності жорсткого диску, а також використання кешування та віртуальної пам'яті. Веб-хости керують службами домену для компаній, щоб вони могли виконувати DNS-запити, що потребують швидких відповідей, через машину, яка використовує твердотільні накопичувачі. Хост може розміщувати сайти із невеликим трафіком на застарілих машинах, які використовують жорсткі диски.


Тільки бюджетні хости пропонуватимуть хостинг, заснований виключно на жорстких дисках - подумайте про дешеві плани спільного хостингу. Існує ще одна проблема із жорсткими дисками: вони частіше виходять із ладу, проте хости мають резервування, щоб запобігти втраті даних та порушенню обслуговування. Оскільки жорсткі диски настільки дешеві, надмірність легко реалізувати, але це зводить нанівець деякі переваги жорстких дисків за вартістю. Жорсткі диски, як і раніше, ефективні для зовнішнього зберігання, архівування та виконання загальних завдань резервного копіювання.


Завдяки виділеним SSD-серверам можна позбавитися проблем із оптимізації вашої розміщеної архітектури. У сховищі SSD використовуються мікросхеми пам'яті, де немає необхідності у частинах, що рухаються, оскільки інформація не зберігається на диску. Це дозволяє значно прискорити запис та вилучення даних, але коштує дорожче.


Надійність зберігання на виділеному SSD сервері


Твердотілі накопичувачі фізично надійні, як високопродуктивні механічні диски, із середнім напрацюванням на відмову - MTBF 2 мільйони годин. Проблема із твердотілими накопичувачами пов'язана із їхньою надійністю, оскільки осередки пам'яті підтримують лише обмежену кількість циклів запису. Контролери SSD перевіряють цілісність даних після кожного запису. Якщо це не так, дані блокуються та записуються у інше місце.


Цей процес може зменшити доступний простір та знизити продуктивність, але твердотільні накопичувачі у центрах обробки даних мають конденсатори, що гарантують більшу доступність, ніж ті, що пропонуються у споживчих моделях. Нарешті, твердотільні накопичувачі Intel для центрів обробки даних містять технологію Power Loss Imminent – ​​PLI. Ці твердотільні накопичувачі містять конденсатори, які у разі збою продовжують живити електричні ланцюги, щоб завершити всі поточні цикли запису та запобігти пошкодженню даних.


Може бути складно зрозуміти, чи використовує хостингова компанія SSD чи HDD. Коли йдеться про віртуальний хостинг. Веб-хости не завжди уточнюють, що їх хостинг має жорсткі диски або твердотільні накопичувачі. Оскільки твердотілі диски швидше, хости, які пропонують сервери, що працюють на твердотільних технологіях, згадують про це.


Чому варто обрати виділений сервер на SSD?


Хостинг на виділеному сервері дає вам додатковий контроль, додаткову потужність та підвищену продуктивність у порівнянні із багатьма іншими формами хостингу. Якщо ви відчуваєте, що поточному хостингу не вистачає будь-якої з цих областей, можливо, настав час підвищити рівень.


Чи можна керувати хостингом виділеного сервера через панель керування?


Якщо ви вирішите налаштувати сервер за допомогою Linux, ви можете вибрати керування сервером за допомогою cPanel або Plesk.


Чи пропонує ваше рішення для хостингу виділеного сервера варіант SSD?


Залежно від потреб ви можете обрати один із двох типів дисків: HDD та SSD NVMe. Жорсткі диски - традиційні диски, що обертаються, які забезпечують максимальну ємність зберігання. Однак, хоча жорсткі диски пропонують надзвичайно велику ємність, читання з них не є найшвидшим варіантом.


Для клієнтів із високими вимогами до продуктивності читання та запису пропонують твердотільні накопичувачі NVMe, які використовують специфікацію інтерфейсу NVMe для твердотільних накопичувачів на базі PCI Express. На накопичувачі NVMe не впливають вузькі місця інтерфейсу ATA – вони забезпечують до 4 разів більше операцій вводу-виводу в секунду – IOPS, ніж найшвидший із доступних варіантів SAS.


У чому різниця між керованим та некерованим виділеним сервером?


Виділений сервер, ви відповідаєте за кілька інших речей, ніж якщо ви були із керованим виділеним сервером. Зокрема, із некерованими серверами компанія несе відповідальність за обладнання на сервері, доступність живлення та мережі, доступність ручного перезавантаження та доступність ліцензії на панель управління. Ви несете відповідальність за серверне програмне забезпечення та продуктивність, налаштування параметрів хостингу та електронної пошти, захист сервера, налаштування мережі та встановлення сторонніх модулів та плагінів.


Як швидко можна отримати хостинг для виділеного сервера?


Хоча середній час для підготовки вашого облікового запису складає кілька хвилин, це може тривати до 24 годин. Однак, сервер готовий до використання протягом 1 години після завершення підготовки.


Які заходи безпеки використовуються для захисту даних на сервері


Наступні варіанти сприяють ефективному захисту даних ваших критично важливих для бізнесу служб. Ваш обмін даними із сервером зашифрований до тих пір, поки ви встановлюєте домен, захищений увімкненим сертифікатом SSL із підстановочними знаками. У хмарній панелі можна самостійно визначати правила для свого брандмауера. Інфраструктура оснащена великими системами виявлення та запобігання вторгненням. Програмне забезпечення постійно відстежує та аналізує попередження системи безпеки, гарантуючи користувачам високу доступність та безпеку продуктів. центри сертифіковані ISO за суворими стандартами. 100% захист від DDOS-атак неможливий.


Коли йдеться про пропозиції із оплатою у міру використання, важливо знати, що сервер необхідно видалити, якщо ви не бажаєте продовжувати стягувати плату. Якщо ви зупините або вимкнете тільки свій виділений сервер, він все одно буде зарезервований для вас і вам все одно доведеться за нього заплатити. Видалення серверу - єдиний спосіб уникнути додаткових витрат, оскільки може бути використаний кимось іншим.


Найбільша проблема із твердотілими накопичувачами - це вартість зберігання. На рівні гігабайта твердотільні накопичувачі коштують приблизно у 10 разів дорожче за жорсткий диск. На жаль, самі собою витрати на зберігання стають основним фактором для більшості конфігурацій серверів. Це може суттєво вплинути на загальну вартість сервера.


Багато планів хостингу включають CDN як опцію через ефективність зниження низької швидкості хостингу, у якій винні жорсткі диски. Тим не менш, хости також пропонують твердотільний хостинг як перевагу у порівнянні із мережами. При цьому часто базове рішення для віртуального хостингу буде переведено на сервери на жорстких дисках.


Buy Me A Coffee

Ми є сертифікованим партнером компанії TemplateMonster


Закрити

Замовлення сайту


Будь ласка, заповніть форму замовлення сайту. Після обробки ми зв'яжемося з Вами та уточнимо деталі.





Я згоден з Угодами користувача

Закрити

Написати лист


Заповніть форму. Після ознайомлення ми зв'яжемося з Вами.






Закрыть

Замовлення дзвінка


Залишіть Ваш контактний номер і наш оператор передзвонить Вам протягом години.



Наприклад: +38(063) 012-34-56

доверху
@
заказать звонок
+