Віртуальний сервер чи фізичний? Ключові моменти налаштування віртуальної машини


Віртуальний сервер чи фізичний? Ключові моменти налаштування віртуальної машини
Опубліковано: 16.11.2021


читать на русском   read in English

Наразі очікується, що підприємства працюватимуть постійно, а це означає, що навіть незначне переривання бізнес-операцій може призвести до серйозних наслідків. Тому забезпечення безперервності бізнесу, у разі аварії, має бути одним із основних пріоритетів будь-якої організації.


Компанії потребують безпечних, надійних та високопродуктивних рішень для обробки та зберігання своїх додатків та даних. Порівнюючи різні послуги хостингу, ви, мабуть, побачите безліч варіантів на вибір. Вибір між фізичними серверами та віртуалізацією часто буває непростим через складні бізнес-вимоги та плюси та мінуси кожної послуги.


Якщо зважити на адміністрування, управління, процеси та сам сервер, то ціна фізичних серверів висока. Запуск та обслуговування фізичних серверів збільшує щомісячні витрати компанії, якщо з часом потрібно більше серверів.


Ви також можете зв'язати панель моніторингу із метриками інфраструктури: Azure та AWS. Це робиться для того, щоб бачити все в одному централізованому місці. Він призначений для роботи із кількома діями з моніторингу та управління віртуальними машинами. Тому не потрібно перемикатися на окремі інструменти, щоб знизити продуктивність Hyper-V і Vmware.


Це означає, що не потрібно заходити до гіпервізору, щоб вносити зміни до конфігурації для оптимізації продуктивності. Спробуйте безкоштовно VMAN протягом 30 днів.


Використання віртуального замість фізичного обладнання дає безліч переваг. Налаштування віртуального сервера має бути тим, що кожне підприємство має враховувати у міру свого зростання. Якщо у вас один сервер, то не варто віртуалізувати, але вкладення має сенс, коли ви почнете додавати більше серверів.


Необхідна надмірність


Проблема із віртуальними серверами полягає у тому, що вони, як і раніше, залежать від базової фізичної машини. Якщо на фізичному сервері виникне механічний збій і немає резервування, це вплине на кілька віртуальних серверів. Це може призвести до серйозних фінансових наслідків у разі тривалого простою.


Певні типи робочих навантажень не є критично важливими та можуть не потребувати віртуального розгортання. У вас можуть бути певні активи даних, які не містять інформації про платежі, стан здоров'я або іншої інформації, що підпадає під нормативні вимоги. У цих випадках правильним вибором може бути використання базового фізичного сервера, який ви вже маєте.


Багато організацій вважають за краще поступово переносити свої робочі навантаження на віртуалізацію. Якщо це ваш намір, повідомте свого постачальника про наявні інструменти міграції та обговоріть сумісність програм.


Віртуальний приватний сервер - VPS трохи відрізняється від віртуального сервера VPN, причому основна відмінність полягає у праві власності. Простіше кажучи, віртуальні сервери розміщуються на серверах, що належать провайдеру VPN, тоді як VPS орендує місце у провайдера загального хостингу даних. Однак керування середовищем віртуального сервера потребує рівня знань та спеціальних навичок. Важливо переконатися, що члени вашої команди є достатньо компетентними для управління віртуальною інфраструктурою.


Що таке фізичний сервер?


Фізичний сервер можна визначити, як звичайний комп'ютер. Хоча вони більше, ніж те, що ви могли подумати, представляючи настільний ПК. Вони функціонують приблизно так само, хоч і у масштабі бізнес-класу. Фізичні сервери - потужні ПК, що зберігаються у центрі обробки даних для бізнес-додатків, на яких операційні системи та програми працюють за рахунок внутрішніх апаратних ресурсів. Ці ресурси включають ОП, процесори, жорсткі або твердотільні накопичувачі, ресурси мережного підключення та багато іншого, які підтримують продуктивність фізичних серверів.


Налаштування сервера віртуальної машини може бути складним. Зі спектром доступних інструментів віртуалізації ви зможете встановлювати та налаштовувати віртуальні машини швидше, ніж ви думаєте. Після того як ви знайдете гіпервізор, який вам подобається. Переконайтеся, що у вас є окремий інструмент для відстеження та оптимізації продуктивності віртуальної машини у будь-який час. Це допоможе забезпечити усунення проблем із продуктивністю та надання кінцевим користувачам найкращих послуг.


Безпека фізичного чи віртуального сервера


Безпека ваших фізичних чи віртуальних серверів багато у чому залежить від конфігурації, знань персоналу та середовища. Як і у разі зниження ризиків, ці фактори можуть значно відрізнятися залежно від вимог та внутрішніх ресурсів компанії. Для багатьох організацій із мінімальним бюджетом або обладнанням перехід на віртуалізацію може забезпечити виграш у захисті.


Хмара також може стосуватися хмарних обчислень, коли декілька серверів пов'язані разом для розподілу навантаження. Це означає, що замість використання однієї потужної машини складні процеси можуть бути розподілені між декількома меншими ПК.


За статистикою, понад 50% підприємств планують використовувати віртуалізацію сховищ та віртуалізацію додатків у 2021 році. Після всесвітньої пандемії ця кількість, швидше за все, різко зросла.


Ще одна причина для запуску фізичного сервера - необхідність обладнання, яке не можна віртуалізувати. Деякі компоненти, такі як адаптери та інтерфейси PCI, не можна додати до віртуальної машини. І, звичайно ж, є невіртуалізовані платформи, такі як хости IBM AS/400 або Unix.


Віртуальні машини більш поширені, ніж раніше та кожному адміністратору підприємства доведеться мати справу із налаштуванням віртуальних серверів та віртуальних машин. Дотримуючись передових практик, допоможе підтримувати роботу ПК вашого підприємства з рівнем функціональності та продуктивності.


Що таке сервер віртуальної машини?


Віртуальні машини (ВМ) - обчислювальні екземпляри, створені програмою, запущеної інший машині, де вони існують фізично. Машина, що створює віртуальну машину, називається хост-машиною, а віртуальна машина – гостьовою. У вас може бути багато гостьових віртуальних машин на одному хост-комп'ютері.


Віртуальний сервер - сервер, створений програмою. У вас може бути багато віртуальних серверів, що працюють на одній фізичній машині. Вони повністю відокремлені одна від одної та від фізичної машини.


По-перше, ви можете заощадити гроші під час переходу на віртуальні сервери замість фізичного обладнання. Коли ви розміщуєте кілька віртуальних серверів на 1 фізичній машині, ви можете виділяти ресурси кожній віртуальній машині та дозволяти машинам використовувати ресурси, які їм потрібні лише зараз. Це означає, що ви можете легко розподіляти ресурси однієї фізичної машини за допомогою декількох віртуальних машин.


Коли одна віртуальна машина використовує менше ресурсів, інша віртуальна машина зможе використати простір. Це підвищить ефективність та знизить надмірність ресурсів, що може бути викликана надмірним виділенням ресурсів на фізичних машинах. Коли у вас менше фізичних машин, ви заощаджуєте гроші, зменшуючи обсяг фізичного простору для зберігання ваших серверів. Ви можете заощадити час при ініціалізації та деініціалізації машин, реплікації машин, резервному копіюванні та відновленні даних. Всі процеси можуть виконуватися швидко і легко з віртуальними машинами набагато швидше, ніж з фізичними серверами.


Як налаштувати сервер віртуальних машин


Створити та налаштувати сервер віртуальних машин легко. Тому їхнє використання стало поширеним. Налаштування віртуальних хост-машин - перший крок, оскільки головне обмеження кількості віртуальних машин, які можна встановити на 1 пристрої - простір на жорсткому диску. Місткість фізичної хост машини має значення для налаштування віртуальних серверних машин та визначення того, скільки ви зможете створити. Тому що кожній віртуальній машині також знадобиться ОЗП та ЦП. Переконайтеся, що у вас достатньо місця на жорсткому диску та процесор із максимально можливою кількістю ядер.


Сьогодні усі сервери орієнтовані багатоядерність, тому вони повинні мати можливість розміщувати віртуальні машини. Отримайте якнайбільше швидкої оперативної пам'яті. Ресурси ЦП можна перерозподілити, але із ОЗП. Вам також слід подумати про сховище, яке може знадобитися, якщо у вас немає мережі зберігання образів віртуальних серверів. У цьому випадку хост серверу знадобиться достатня кількість дисків для зберігання цього сховища. Тут найкраще підходять диски SATA або SAS.


Якщо у вас є фізичне обладнання із відповідними ресурсами, ви можете використовувати програмне забезпечення віртуалізації для налаштування сервера віртуальної машини.


Інструменти для віртуалізації машин


Існує багато добре відомих інструментів: Hyper-V, VMware, VirtualBox чи Citrix XenServer. Той, який ви оберете, залежатиме від того, яку саме операційну систему ви використовуєте, що ви хочете віртуалізувати, а також за вартістю та функціональністю. Ці програми називають гіпервізорами.


Деякі гіпервізори встановлюються безпосередньо на обладнання - гіпервізори без оболонки. Інші встановлюються у існуючій операційній системі, встановленій на хост машині - розміщені гіпервізори.


Гіпервізори на чистому залозі та відповідні віртуальні машини можуть працювати трохи швидше. Їх, як правило, складніше налаштувати та використовувати, ніж розміщений гіпервізор. Після встановлення одного із цих інструментів ви можете дотримуватися вказівок на самому гіпервізорі, щоб налаштувати та підготувати віртуальний сервер. Розміщені гіпервізори схожі на будь-який додаток, тому що вони мають майстер установки із простими інструкціями.


Як налаштовувати віртуальні машини


Налаштування віртуальних серверів також триватиме небагато часу. Перевірте значення за замовчанням для віртуальної машини та переконайтеся, що вони підходять для ваших цілей. Вам потрібно буде обрати, яку гостьову операційну систему хочете запустити, де зберігатимуться файли віртуальної машини та які типи мережного підключення хочете налаштувати для віртуальної машини.


Потім вам необхідно вирішити, чи слід виділяти увесь дисковий простір для віртуальної машини під час її створення. Ви можете налаштувати 3 типи ресурсів віртуальної машини при створенні машини або після її створення: обладнання, до якого має доступ, керування живленням та параметри операційної системи, а також конфігурація ресурсів: конфігурація ЦП, гіперпоточність, параметри диску та пам'ять.


ПЗ для керування конфігурацією віртуальних машин


Щоб налаштувати вашу машину на оптимальну продуктивність, в ідеалі ви повинні використовувати програмне забезпечення, здатне керувати віртуальними машинами. Рекомендують SolarWinds Virtualization Manager - VMAN. VMAN забезпечує повну видимість вашого середовища віртуалізації, включаючи середовища Hyper-V та VMware. VMAN може працювати із локальними, хмарними або гібридними середовищами та аналізує, як ваші віртуальні машини підключені до додатків, серверів та інфраструктури зберігання. Це забезпечує повний контроль над віртуальною архітектурою та гарантує, що ви можете виявляти проблеми, незалежно від того, де у ваших системах вони виникли.


Buy Me A Coffee

Ми є сертифікованим партнером компанії TemplateMonster


Закрити

Замовлення сайту


Будь ласка, заповніть форму замовлення сайту. Після обробки ми зв'яжемося з Вами та уточнимо деталі.





Я згоден з Угодами користувача

Закрити

Написати лист


Заповніть форму. Після ознайомлення ми зв'яжемося з Вами.






Закрыть

Замовлення дзвінка


Залишіть Ваш контактний номер і наш оператор передзвонить Вам протягом години.



Наприклад: +38(063) 012-34-56

доверху
@
заказать звонок
+